Türban, araba kullanırken görüş açısını kısıtlar mı?

46 yaşındayım. Kadınların türban takmasıyla bir derdim yok. Herkesin kendi hayatı, kendi inancı, aman yanlış anlaşılmasın. Fakat trafikte, araç kullanan bazı türbanlı kadınlar benim derdim oldu, oluyor.

Haberin Devamı

Türbanı düzgün takanlara bir şey demiyorum ama bir kısmı öyle bir takıyor ki, araba sürerken ne sağlarını ne de sollarını tam olarak görebiliyorlar. Öne doğru en az 3 samtim çıkmış türbanlar, görüş açılarını kısıtlıyor, kaç kere tehlike atlattık. ‘Arabada başlarını açsınlar’ demiyorum, herkesin kendi tercihi, sadece lütfen araba kullanırken türbanın üst tarafını görüş alanlarını kapatmayacak şekilde arkaya kıvırsınlar. Bizim de hayatımızı tehlikeye atıyorlar, bunu dile getirdiğim için de bana kızmasınlar...
-  Kızacaklar. Ben bugüne kadar böyle bir sorunun varlığından haberdar değildim. Eğer gerçekten böyle bir sorun varsa, dikkat etmek gerekiyor. Çünkü söz konusu olan insan hayatı. Bu konuda dileyen bana yazabilir...

Canan Arın davası gelecek perşembe/images/100/0x0/55eb2713f018fbb8f8aeb699

Haberin Devamı

Yurtdışında Gabon’da yaşıyorum. Başta Hürriyet olmak üzere birçok gazeteyi internetten düzenli takip ediyorum. Bugünkü yazınız olmasa CANAN ARIN davasından haberim bile olmayacaktı. Önce çok utandım, sonra da ‘Acaba Ayşe Hanım’ın yazısına kadar basında ne kadar yer aldı’ diye sordum kendi kendime. Umarım almıştır da, ben atlamışımdır.
Neyse, amacım gazetecilik dersi vermek değil, ancak okur tepkisi verebilirim, size bu konuyu köşenize taşıdığınız için teşekkür ederim. Türkiye’de tüm erkeklerin onlar gibi olmadığını bilin. (İmza: Müslüman, laik, iki kız babası Nuri E.)
-  Teşekkür ederim mail’inize. Böyle pek çok mail aldım. Bu arada, bir düzeltme yapayım: Heyecandan perşembeleri karıştırıp davanın tarihini yanlış yazmışım. Bu perşembe değil, gelecek perşembe. Yani dava, 30 Mayıs 10.30’da Antalya’da görülecek. Gelişmeleri takip edip, size aktaracağım.

Twitter’da sahte hesaplar

Merhaba Ayşe Hanım. Farkında mısınız, Betûl Mardin’in bir Twitter hesabı var. Ama hesabın sahibi o değil, benim. Ben açtım, yaklaşık 3 yıl oluyor. Ama bu süre içinde beni ne arayan ne soran oldu. Neden acaba, hesabı şu anki sahibinden, -yani benden- istemek kimsenin aklına gelmedi? Benim için bir tür sosyal deneydi. Kendisi ya da etrafındakiler bana ulaşacak, ben de böylelikle onunla tanışacaktım. Gülüşecektik. Bir anı olacaktı hayatımızda. Ama kimseden tık yok. Hadi Betûl Mardin bu işlere uzak, takip edemiyor ama çevresinde o kadar akıllı ve genç insan var... Çok çok şaşkınım ve hayal kırıklığına uğradım!
-  Artık daha neler! Ben de sizin pişkinliğinize şaşırdım kaldım! Hem bir başkası adına hesap açıyorsunuz hem de “Niye beni aramıyorsunuz?” diye hesap sormaya kalkışıyorsunuz! Bu yaptığınız bir tür aldatmaca, kandırmaca. Hele onun adına tweet’ler de atıyorsanız, daha da fena. Doğrudan sahtekârlık. Sadece Betûl Mardin değil, bir sürü insan adına açılmış sahte hesaplar var, benim de 8-10 tane vardı. Lütfen insanı yasal prosedürlerle uğraştırmayın, bu sevda-
dan vazgeçin...

Haberin Devamı

Anne, hep böyle cool adamlarla mı röportaj yapıyorsun?

“Seninle artık bütün röportajlara gelmek istiyorum!” diyen küçük bir canavarla karşı karşıyayım.
3 gündür Fethiye, Hillside Beach Club’dayız.
Asistan olarak da Alya var yanımda.
Hillside Beach Club, bu sene kurduğu “Hillside Watersports Club” çerçevesinde Dünya Wakeboard Şampiyonu Shawn Watson’ı ağırladı.
Adam bir efsane!
İnsan nefesini tutuyor onu izlerken.
İnanılmaz bir görsel şölen sundu.
Ben Shawn’la röportaj yaparken, Alya da yanımdaydı.
Suda çektiği numaralarla gerçekten insanüstü duruyor, wakeboard sporunun en önemli ve en prestijli ödüllerine sahip, adam dünya şampiyonu, daha ne olsun, bir su tanrısı gibi...
Bizimki de büyülendi.
Bence onu yakışıklı da buldu.
Pardon, cool!
Baktım, sürekli araya giriyor, ona bir sürü soru soruyor.
“Bana da öğretir misin?” diyor.
“Şöyle mi ayağıma takıyorum, yardım eder misin Shawn?” diyor.
“Senden ders almak için ne yapmak lazım?” diyor.
“Kız arkadaşın var mı?” diyor!
Bir kere daha anladım, 8 yaşında bile olsa, kadın kadın!
En son soru da banaydı, “Anne, hep böyle cool adamlarla mı röportaj yapıyorsun? Bundan sonra ben de gelebilir miyim?!”
“O zaman kasetleri sen çözersin!”
dedim.
Shawn Watson röportajını Hürriyet Cumartesi’de okuyabilirsiniz...

 

Yazarın Tüm Yazıları