Farmar uzatmadı

EUROLEAGUE’de tek başına zirveye yürüyüşünü sürdüren Anadolu Efes, elenip eleğini çoktan duvara asmış, 10-0’la grup sonuncusu Brose Baskets karşısında koçu yüzünden kendini zora sokarak kıl payıyla kazanarak bugünkü Real Madrid-Malaga maçının neticesini beklemeye geçti.

Haberin Devamı

Real kazanırsa grup ikinciliği ve çeyrek final play off’unda saha avantajı bizim olacak. Bir taraftan da çapraz gruptan gelecek rakibin kim olacağındaydı aklım.
Olimpiakos’u istemiyorum ama Kimhki veya Maccabi de tehlikede ondan hiç geri kalmaz. Bunlardan biriyle beş maçın en iyisi nakavt serisi oynayacağız. Evindeki son beş maçını kazanmış Efes (!), Vujacic’in yokluğunda her zamanki gibi kimle dış isabeti sürüklerim arayışıyla başladı maça.

İkibuçuk uzun lazım

Farmar’ın renkli açık alan basketbolu temposuna soktuğu anlarda işler iyi gitti. İki uzunlu oynayıpta uzunları boyalı alanda kullanamadığı, etkisiz elemanlar haline soktuğu dönemlerde temsilcimiz bocaladı. Savanovic’i 3 numarada oynatıp 2,5 uzunlu formatı oturtmalı artık. Efes’teyken Nachbar için nasıl yalvardığımı hatırladım. Brose’da doğru yerde oynatılan Nacbar 24 sayı atarak beni doğruladı. Kafa kafaya geçen ilk yarıdan sonra Mahmuti’nin rotasyon kaşıntısı ve maçı verme gayretleri sürünce Brose öne geçti. Öldük öldük dirildik son çeyreğinden sonra maç uzatmaya gitti. Geceyi daha uzatmayan tek başına 29 sayı atan Farmar oldu.

Yazarın Tüm Yazıları