Tarif defteriniz var mı

Yemek sadece karın doyurmak için yapılmaz elbet. Pek çoğumuz için bu sürecin bütün aşamaları büyük zevk.

Bazen mutfağınızda bulunan malzemeleri tamamen kendi zevkinize göre ekleyip karıştırarak tadına doyulmaz yemekler yapmanız mümkün.

Ama eğer bir tarif defteriniz yoksa ve aynı yemeği bir daha yapmak isterseniz, işte o zaman işiniz biraz zor olabilir.

Ayrıca orada burada gördüğünüz ya da birilerinden duyduğunuz tarifler için de aynı şey geçerli.

Yemek yapmayı seviyorsanız, tarif defteri tutmayı bir denemenizi öneririm. Kendi uydurduğunuz yemeklerin püf noktalarını defterinize not düşebilir, bir sonraki sefer daha iyi bir sonuç almak için önerilerinizi sıcağı sıcağına kaydedebilirsiniz.

Defterinize eklenen her yeni tarifle aşçılığınız da gelişecek, defteriniz doldukça siz de yeni lezzetler bulmakta ustalaşacaksınız.

İçine ilk tarifi sizin yazdığınız bir tanesini, yemek yapmaktan hoşlanan bir yakınınıza hediye olarak almayı da düşünebilirsiniz.

Haberin Devamı

Köz biberli makarna

Biberleri yıkayıp kuruladıktan sonra çatal yardımıyla birkaç yerlerinden delin.

Fırının ızgarasını 100 dereceye ayarlayın. Biberleri ızgaraya yakın olacak şekilde fırın tepsisine koyun.

Arada sırada çevirerek 8-10 dakika, iyice yumuşayıncaya kadar közleyin. (Bu işlemi ocağın üzerinde de yapabilirsiniz.)

Közlediğiniz biberlerin kabuklarını soyup saplarını kestikten sonra tohumlarını ayıklayın ve uzun uzun şeritler halinde dilimleyin.

Sarmısakları ve maydanozu incecik dilimleyin. Zeytinyağını geniş bir tavada (wok tavası kullanmanızı öneririm) kızdırıp sarmısakları kızgın yağda bir dakika kadar kavurun.

Biberleri ve maydanozu ekleyip sürekli karıştırarak 2-3 dakika daha kavurun. Kremayı ilave edip tuz ve karabiberi serpiştirin. Arada sırada karıştırarak 4-5 dakika daha pişirdikten sonra peyniri de katın ve ocaktan alın.

Haberin Devamı

Makarnayı bol tuzlu suda 10-12 dakika kadar haşlayıp süzün.

Makarnanın suyundan bir su bardağı kadar ayırmayı ihmal etmeyin. Bu suyu da makarnaya katın.

Tencereye aldığınız makarnayı hazırladığınız sosla karıştırıp sıcak sıcak servise sunun.

Malzeme listesi

makarna (Linguin makarna da kullanabilirsiniz.)
3-4 adet sarı dolmalık biber
3-4 adet kırmızı dolmalık biber
Varsa 1-2 adet yeşil dolmalık biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz
1 paket hazır süt kreması (200 ml)
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 su bardağı rendelenmiş parmesan ya da çedar peyniri

6 kişilik. Hazırlam süresi 20 dakika. Pişirme süresi 25 dakika.


 

Yazarın Tüm Yazıları