Lorenzo Quinn’in ünlü eseri İzmir’de

Haberin Devamı

Efsanevi aktör Anthony Quinn’in oğlu Lorenzo Quinn, eserleri uluslararası özel koleksiyonlarda yer alan ve Londra’dan Doha’ya, Venedik’den St. Petersburg’a kadar birçok ülkede sergilenen ünlü bir heykeltraş. Barselona’da yaşayan ve Amerika’da Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezun olan Quinn, yaklaşık 20 senedir birçok ülkede dış mekanlarda sergilenen büyük heykelleriyle tanınıyor. Özellikle devasa ellerin tuttuğu ilginç objeler şehirlere değişik bir hava katıyor. En son Londra Park Lane’de, küçük çocukların oyunlarından esinlenerek yaptığı 5 metrelik devasa bir elin altındaki araba büyük yankı uyandırdı. Hatta bu eserde, ilk parasıyla aldığı kendi Fiat arabasını kullanmış.
Eserlerini dünyanın sadece en önemli merkezlerinde görebileceğimiz bu avangart heykelin bir eseri Swissotel Büyük Efes sayesinde artık İzmir’de... Ellerin evrensel bir dili olduğuna inanarak eserlerinde el temasını işleyen Quinn’in “Equilibrium (Denge)” serisinden “Aşk” temalı eseri, Swissotel Büyük Efes’in Manolyalı bahçesinde sergileniyor. 2009’dan bugüne Londra’da sergilenen ve bir çiftin elele tutuşmasından yola çıkarak aşkı tasvir eden bu eser ve Botero’nun Atlı Adam, Rabarama’nın Guillotine, Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun mozaik panosu gibi birçok değerli esere ev sahipliği yapan Swissotel Büyük Efes, Genel Müdür Rıza Elibol’un çabalarıyla İzmir’in önemli açıkhava müzelerinden biri olma yolunda ilerliyor.

Haberin Devamı

Lorenzo Quinn’in ünlü eseri İzmir’de

SWİSSOTEL BÜYÜK EFES’TE “SANAT ETKİNLİKLERİ” BAŞLIYOR
Swissotel Büyük Efes gerçek bir sanat merkezi olma konusunda ısrarlı. Otel yetkilileri bu konuda çok ciddi çalışmalar yapıyor. Bunlardan ilki 16 genç sanatçının eserlerinin bir araya geldiği “Dinamo 1” sergisi. 8 Mart - 3 Haziran 2013 arasındaki etkinlik oldukça ilginç çünkü adını durağan enerjinin elektrik enerjisine geçmesinden, Swissotel Büyük Efes’te sanat etkinliklerinin yeniden başlamasından ve genç sanatçıların üretimlerinde var ettiği enerjiyi sergiye aktarmasından almış.
Sanatsal içeriği ve mimari yapısı ile hepimiz için bir efsane olan Swissotel Büyük Efes, eskiden olduğu gibi şehrin sanat merkezi olmayı hedefliyor. Bunun için de genç, usta sanatçıların sergilerinin yanı sıra, sanatta sosyal sorumluluk projesi kapsamında her sene bir üniversiteyi ağırlamayı planlıyorlar. Tüm bunlarla bir sanat oteli olduğunu gösteren Swissotel Büyük Efes, Büyük Efes Sanat işbirliğinde, Kültür ve Sanat Yöneticiliğini Meriç Aktaş Ateş’in üstlendiği ilk serginin açılış kokteylini 8 Mart saat 18.30’da Kordon 1 salonunda gerçekleştirecek. Ayrıca 9 Mart saat 11.00’da sanat yazarı Halilhan Dostal’ın “Koleksiyon Sanat Pazarı ve İletişim” konu başlıklı ilk sanat söyleşisi yapılacak.

Haberin Devamı

Lorenzo Quinn’in ünlü eseri İzmir’de

GENÇLİK EXPO’YA DAHİL OLMAK İSTİYOR
Hep söylüyorum, içinde kadın, çocuk-genç ya da engelli geçen her türlü oluşuma desteğim, baştan hazır. Naçizane, elimden ne gelirse yapar, her organizasyonlarına katılırım. Geçen hafta, İzmir İçin Gençlik Diyaloğu Derneği’nden bir davet alınca, hele konunun EXPO ve Gençler olduğunu duyunca tereddütsüz katıldım. Gençlerin bir nevi beyin fırtınası şeklinde düzenledikleri toplantıda başta EXPO olmak üzere birçok konuyu tartıştık. Bir kere EXPO konusunda çok duyarlılar ve EXPO’nun her aşamasında gençlerin daha fazla yer alması gerektiğini düşünüyorlar. Ne yalan söyleyeyim, ben de aynı fikirdeyim. Hatta bence sadece gençler değil daha fazla kadın da yer almalı. VOB Başkanı Işınsu Kestelli, Egiad Başkanı Seda Kaya gibi başarılı kadınlarımız Yönlendirme Komitesi’nde yer alıyorlar ama bence ağırlıkları artırılmalı, hatta başka kadınlar da komitelerde yer almalı. Aynı şekilde gençlerimiz de EXPO’da belirleyici olmalı. Benim gördüğüm kadarıyla eğitimleri, yabancı dilleri hatta nasıl lobi yapılacağına dair son derece doğru yaklaşımlarıyla her türlü görevde başarılı olabilirler.
Üstüne üstlük, bugünün gençlerinin, EXPO’nun düzenleneceği 2020’nin yetişkinleri olacağını düşünürsek projenin gerçek sahibinin onlar olduğunu söyleyebiliriz...

 

Yazarın Tüm Yazıları