G.Saray hak etti Fener'in Alex'i yoktu

İLK 45 dakika Galatasaray 2-1 önde ama Fenerbahçe sahada daha kontrollü.

Haberin Devamı

Ama bu kontrolün sebebinin ağırlığı Fenerbahçe’nin değil, Galatasaraylı oyuncuların yaptıkları yanlış hareketlerden. Defans adamının işi önce ‘adı üzerinde’ def etmektir. Ama sarı kırmızılılar topları lokum gibi Fenerbahçeli oyuncuların önlerine attı. Umut ile Burak çok ileride, defans oyuncuları ise çok geride kaldı. Orta alanı Fenerbahçe daha iyi kullandı. Ama Fenerbahçe de bir oyuncu yoktu. Veya o oyuncunun ayarında veya onun çakması bile olsa idareyi ele alabilecek bir oyuncu yoktu. Yani Alex yoktu...
İkinci yarı süre ilerledikçe Fenerbahçe oyundan düşmeye başladı. Zaman geçtikçe sabun gibi eridiler. Oyuna ağırlığını koyabilecek olan Baroni çıktı, Kuyt sakatlandı. Burada Fenerbahçe ‘Stop’ etti. Maç 60-65’te 3-1 olsa Galatasaray farka giderdi. Fatih Terim, Umut’u çıkarıp Yekta’yı alıp orta sahayı 5’leyince bu bölge tamamen Galatasaray’ın eline geçti. Yalnız futbolda tek farka güvenmeyeceksin. Hak ettiğin maçı berabere de bitirebilirsin. Selçuk ne kadar güzel vuruş yaptıysa Volkan da o kadar hatalı duruş yaptı.

Haberin Devamı

HAKEMİ ÇOK BEĞENDİM

GALATASARAY bu maçı hak etti ve kazandı. Fizik olarak da Fenerbahçe’ye göre daha diri gözüktüler. Sahada futbolcular birbirlerine kasıtlı hareketler yapmadı. Hakeme gelince. Ben çok beğendim az hata yaptı. Hakemlik de kendisine yakışıyor. Kullandığı sarı kartların bir tanesi hepsi diğerleri doğruydu. Sezer’e gösterdiğin sarı kart olmaz. Aynı hareketi yapsa o oyuncuya kırmızı göstereceksin. Olur mu? Adaletli mi? Meireles’in bu kadar itirazını anlayamadım. Bir pozisyon evvel faul vardı-yoktu tartışmasına takıldı. Ama gördüğü ikinci sarı kart son derece doğru. Sonra neler yaptı? Merak ediyorum, hakemin raporu nasıl olacak. Eliyle bir işaret yaptı hakeme, arkasından tükürdü mü? Eğer tükürdüyse birine vurmaktan hiçbir farkı yok, o zaman çok yazık.

Yazarın Tüm Yazıları