Şirkete alınan kırtasiye malzemesi nasıl taşınır

Haberin Devamı

Bu fotoğrafa iyi bakın ve de özellikle şehirlerarası yollarda  aracınızda herhangi bir yük taşımaya kalkarsanız iyi düşünün. Neden mi? İşte fotoğraftaki yükü taşıyan, adı bende saklı, bir kişinin yaşadıkları. İlk ağızdan dinleyelim:
“Günlerden 12 Kasım. Manisa-Saruhanlı arasında, Selimşahlar kasabası karşısındaki Ulaştırma Bakanlığı’nın kantarındaki görevliler minibüsümü durdurdu. Maliye görevlileri de vardı. ‘Acaba minibüsü neden çeviriyorlar’ diye düşünürken aracı kantara soktular. Ruhsatı istediler, verdim. O sırada görevli, şirket için aldığım kırtasiye malzemesini gördü, irsaliye ve fatura sordu. ‘Var’ dedim. ‘Kenara çek, faturayı al gel’ dediler. Faturayı alıp içerdeki görevlinin yanına gittim ve hikaye başladı:
- Beyefendi minibüsü neden kantara soktunuz?
- Herkesi çeviriyoruz. Arabada yük var.
- Ne yükü?
- İrsaliyedekiler yük sayılmaz mı? Sana K2 belgesi olmayan araçla yük taşıdığın için 2 bin 436 TL ceza yazılacak.
(Artık yakınlık kurmam gerektiğini düşünerek devam ettim.)
- Güzel abicim bunları binek araç almaz mı?
- Alır.
- Peki binek arabaya koysam bunları, o zaman yük sayılmaz mı?
(Abinin boş anına denk geldik.)
- Sayılır
- O zaman onları neden çevirmiyorsunuz?
- Biz herkesi çeviriyoruz (El hareketiyle girişi gösteriyor.)
(Ben de bu andan sonra iyice kopuyorum ve yine soruyorum:)
- Bu malzemeyi taşımak için K2 belgesi olan başka araba mı göndereceğiz? Senin mazot fiyatlarından haberin var mı?
- Yapacak birşey yok.
- Bu kanunlar sana göre, bana göre değişiyor mu? Bu yük sayılır mı? Sonra araba şirketin. Malzeme şirkete alındı, yani ticari birşey de yok. Zaten ağırlığı 10 kilo bile yok.
- Yapacak bir şey yok.
Bende de yapacak, diyecek bir şey yok. Çaresiz, hatim indirerek araca doğru yürüdüm.

Haberin Devamı

Şirkete alınan kırtasiye malzemesi nasıl taşınır


Enerji kaynakları üzerine bir görüş
Belediye, otobüs duraklarına grafikler asmış. En ucuz enerji doğalgaz imiş. Kömürden bile ucuzmuş. Madem doğalgaz böyle ucuz, neden doğalgazla çalışan santrallar yapıp halka ucuz elektrik vermiyorlar? Elektrik şebekesi zaten var. Yolları deşip doğalgaz borusu döşemenin alemi ne? Gerçek şu ki en ucuz enerji nükleer enerjidir. Ondan sonra sırasıyla kömür, petrol, doğalgaz, hidroelektrik, rüzgar ve güneş enerjisi gelir. Yani doğalgaz kömürden de ucuz değil. Ucuzdan pahalıya doğru sıralamada dördüncüdür. Nükleer enerjiden sonra en ucuz kömür. Belediye neden böylesine doğalgaz reklamına girişmiştir bilinmez. selamlar
Tune ERİNÇLER


Paşanın evi park olmalı
Paşanın Evi’nin park yapılması önerisine, mahalleli olarak yürekten katılıyoruz. Bir mezbelelik haline gelen ‘Paşanın Evi’ sahipsizlikten  perişan halde. Üniversiteyle de alakasız. Korkumuz, blok apartmanlar yapılması. En iyisi, park haline getirilmesi ve o bölgenin nadir olan yeşil alanının biraz daha genişletilmesi.
Ayrıca bir nokta daha var. Paşanın Evi ile Hamidiye Camisi arasında kalan mevcut Mithatpaşa Parkı geceleri zifiri karanlık. Basit de olsa bir aydınlatma yapılamaz mı? Civar aydınlatması yeniden düzenlenemez mi? İnsan geçerken ürperiyor.
Aydın ALAM

Yazarın Tüm Yazıları