Şükrü Küçükşahin
Şükrü Küçükşahin
Şükrü KüçükşahinYazarın Tüm Yazıları

Bayramınızı kutlarım doktorum

Ne PKK terörü, ne Başbakan’ın bu ülkenin dağlarının, yollarının eli silahlı eşkıya tarafından kesilmesi karşısında muhalefeti suçlaması, ne muhalefet liderlerinin ona vereceği yanıt... Bugün bayram kutlaması yapalım.

Haberin Devamı

Tabii ki her zamanki gibi ilk sıraya, ne dersek diyelim acılarını onlar kadar hissedemeyeceğimiz rahmetle andığımız şehitlerimizin ailelerini koyalım.
Sonra da biz anamızın, babamızın elini öper, çoluk çocuğumuza el öptürürken, buna dahi zaman bulamayıp bizim için çalışanları anımsayalım.
Hepimiz adına inancı ile bu yazımda, böyle bir görevi doktorların şahsında tüm sağlık çalışanlarına karşı yerine getirmek istiyorum.
Annemin geçirdiği ameliyat nedeniyle, ne kadar fedakârlıkla çalıştıklarını, görevlerinin kutsiyetini nasıl bir içtenlikle yerine getirdiklerini yeniden gördüğüm bu insanlarımıza şükran borcumuz var.

İşyerinde kahkaha atamayanlar

Unutmayalım ki bugün biz her fırsatta, bayramlaşmanın mutluluğu ile gülüp eğleniyoruz, ama işyerinde espri yapamayan, kahkaha atamayan, hep dert dinleyen tek meslek grubu sağlık emekçileri.
Bilemiyorum şu an, bilgisayarın önünde reçete-rapor yazan kaç doktorun vücudu pes etmiş, başı masanın üstüne düşmüş, derin bir uykuya dalmıştır...
24 saat mi desem, 36 saat mi desem, aralıksız hastadan hastaya koşan o kadının, o adamın kızarmış gözleriyle ayakta kalma çabasını gördüm ben.
Hasta odası dışındaki mesaisinde ise ameliyat masasıyla klinik arasında mekik dokuyan, bir orada bir burada gördüğümüz o insanlar, nasıl bir irade ve güç sahibi ki ağızlarından hiç “Ah, of, vah” çıkmadan çalışıyorlar.
Varsa yoksa, hastasına sağlığını geri verme çabası içinde olan bu insanlar, 7/24 hastaları ve yakınları ile konuşuyor, onlarla iç içe yaşıyor.
Siyasetçimizin çocuğu, anası-babası ile yemek yeme fırsatı bulamadığı için yakındığında haber olur, ama kim bilir kaç bin doktor-hemşire her gün çocuğundan, “Bana zaman ayırman için benim de mi hasta olmam gerekir” sitemini duyar, yüreğine taş basar.
Sadece çocukları mı, “Babaannemle ancak yemek yerken konuşabildim geçen gün. Ama bir baktım ‘Yavrum niye konuşmuyorsun’ diye sitem ediyor. Çünkü aklım hastaya gitmiş, susup kalmışım” diyen bir genç doktorun duygusunu da anlamalı.

Haberin Devamı

Gıdaları dualar

Hani bazılarına ‘Gözü parada pulda’ veya ‘Elit’ eleştirisi yapılıyor ya, bilemiyorum bunların sayısı kaç elin parmağını bulur, ama para pul hesabı yapmadan çalışan büyük çoğunluğa çok büyük haksızlık ediliyor.
‘Elit’ eleştirisi de haksızlık, çünkü evet, içlerinde çok elit olanlar var, ama onların elitliği, bilgilerinde, ellerindeki üstün neşter kullanma maharetinde. Bu nedenle böylesi elitler, eleştiriyi değil sadece saygı ve övgüyü hak eder. İnsanı yaşatmak için çalışan, gıdasını hastanın duasından alan, birkaç gün içinde yüzlerce ailenin ferdi haline gelen doktoru, hemşiresi, hastabakıcısı, idarecisi ile bu insanlar için başka bir değerlendirme düşünülemez.
Mesleğin kutsallığını hiçe sayan birkaç kişi de görüşümüzü değiştirmemeli.
“Ne yorgunluk, ne çalışma şartları. Bizim için ne güzel dualar yapılıyor. Keşke her meslek grubu böylesi dualar alabilse” diyen bir doktor sizce o insanların güzelliğine, iç huzuruna tercüman olmuyor mu?
Sağlık çalışanları ile birlikte bu bayram günü de huzurumuz, rahatımız için mesai harcayan askerinden polisine, ulaştırmacısından turizmcisine kadar herkese bir kez daha teşekkürler, bayramınız kutlu olsun.

 

Yazarın Tüm Yazıları