Alışveriş merkezleri

1980’lerden itibaren günlük hayata ait pek çok şey gibi alışveriş alışkanlıklarımız da değişmeye başladı.

Haberin Devamı

Bakkalların yerini marketler aldı. Veresiye defterlerinin yerini ise kredi kartları... Alışveriş merkezlerinin de açılmasıyla alışveriş bambaşka bir hâl aldı. Şimdilerde sadece alışveriş için değil, yemek yemek, kahve içmek, hatta film izlemek için bile alışveriş merkezlerini tercih ediyoruz.
Alışveriş merkezleri hayatımızın merkezine oturmuş durumda. Büyük küçük herkesin saatlerce vakit geçirebileceği yerler oldu bu kocaman, çok katlı, yazın serin, kışın sıcak yerler. Özellikle kış mevsiminde daha bir kalabalık oluyor buralar. Hele bir de hafta sonu gitmeye kalkarsanız, yeme içme katlarında elinizde tepsiyle oturacak yer aramaya hazırlıklı olmanız gerekiyor.
Bütün negatif taraflarına rağmen bu tip yerler çok tercih ediliyor. Çünkü yemeğinizi yiyip biraz alışveriş yapabiliyor, küçük bir kahve arasından sonra alışverişe kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.
Üstelik şimdi çocuklarınızı oynatabileceğiniz özel yerler de var bu merkezlerde. Yani ailece gidip saatlerinizi orada geçirebiliyorsunuz. İşte tüm bu avantajlar nedeniyle de sayıları gün geçtikçe artıyor.

Haberin Devamı

KAYISILI İSTİNYE PASTASI

Yıkanmış ya da konserve kayısıları ortadan ikiye bölüp bir kenarda bekletin.
Kek hamurunu hazırlamak için oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri derin bir kaba koyun. Mikserle 3-4 dakika kadar çırpın.
Ilık süt, ılıtılmış yağ, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Bir taraftan mikserle çırparken, bir taraftan da unu azar azar ilave edin.
Koyu muhallebi kıvamındaki kek hamurunu yağlanmış yuvarlak bir borcama ya da kek kalıbına aktarın. Üzerine kayısıları hafifçe bastırarak dizin.
(Elma kullanacak-sanız, soyup yarımay halinde dilimlediğiniz elmaları bıçak sırtı şeklinde hafif bastırarak yerleştirin.)
Ceviz içi, toz şeker ve tarçını bir kâsede karıştırıp en üste serpiştirin.
Keki önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında en az 40 dakika pişirip çıkarın.
Soğuyunca dilimleyerek servise sunun.

Malzeme listesi

- 2 adet yumurta (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı ılık süt
- 125 gr eritilip ılıtılmış bitkisel margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 8-10 adet taze ya da konserve kayısı (2 adet orta boy elma da kullanabilirsiniz.)
Ayrıca;
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı toz tarçın

Yazarın Tüm Yazıları