Zavallı futbol

MAÇIN ilk yarısındaki süreye baktığınızda, uçakla İstanbul’dan Ankara’ya iniyorsunuz.

Haberin Devamı

Bu kadar sürede, bir tane pozisyon var. O da 45. dakikada. Bu pozisyonun da yaratıcısı yok, yaratanı var. Yüzde yüz Rüştü hatası. Ve ilk yarı skoru 1-0. Bu kadar sürede, bundan başka yazılacak bir şey yok.
İkinci 45 dakika biraz daha hareketli oluyor. Ama kalite yine yok. Bol top kaybı ve koşuşturan futbolcular. Şöyle hazırlanan, kaliteli pozisyonlar, kaçan pozisyonlar, atılan goller yok. Ne kadar pompalarsanız pompalayın bizim futbolumuz bu. Yani zavallı futbol. Aslında Türkiye’de oynanan oyuna futbol dersek, futbol adına ayıp etmiş oluruz.

HAKEMLER AKILLI OLUR!

FUTBOLCULAR topu kapmaya, tekrar akın tazelemeye bakacaklarına, “Taca rakipten mi çıktı?” veya “Aut mu, korner mi oldu?” diye itiraz ediyorlar. Onlar da, yalan rüzgarı. Hakem derseniz, onun da cesareti yok. 87. dakika, Ordulu oyuncu ceza alanı içinde neredeyse 5 dakika kolundan çekiliyor. Çünkü Beşiktaş kalesine, siyah beyazlı futbolcudan daha yakın koşuyor. Sonra da Beşiktaşlı futbolcu rakibin bacağıyla karışık topa vuruyor. O sırada da, hakemin gözüne perde iniyor. Yapacağın tek şey var. Önce avantajı uygula, baktın çekmeden dolayı avantajını kaybetti, penaltıyı ver. Kartını kullan. Ama hangi hakem yapacak onu? Beşiktaş’ın aleyhine karar verir sonra da Beşiktaş play off’a kalamazsa neler olur? Belki de kara listeye girer. TFF ve MHK Başkanı Beşiktaşlı. Yardımcısı, tayini yapan adam Beşiktaşlı. Hakemler akıllı adamlardır. Hiçbir şey söylenmeden, kendilerine vazife çıkarırlar. Bundan sonra böyle pozisyonları daha çok görürsünüz.

Haberin Devamı

EZİYET BİTSİN ARTIK

“Marka değerini artırıp, Avrupa’yla mücadele edeceğiz”  diyoruz. Bu kafayla zor ederiz. Orduspor, makul paraya kurduğu kadrosuyla yapabileceğini yapıyor. Beşiktaş ise mirasyedi zengin çocuğu gibi. Futbolu ise kenar mahalle çocuklarından daha kötü. Şu play off başlasa “off” çekmekten ve bu orta oyunu ligimiz bir an evvel bitse de hepimiz bu eziyetten kurtulsak...

Yazarın Tüm Yazıları