Gökçek, Birlik Parkı nedir bilir misiniz?

BEN 22 yıldır 100. Yıl’da oturmaktayım, evimin karşısında Birlik Parkı var.

Çocuğum bu parkta hayvan ağaç sevgisini, çimenlerde oyun oynamayı, uçurtma uçurmayı öğrendi. Geçen yıl parka çocuk oyuncakları, beden eğitimi aletleri ve yürüyüş parkuruna özel halı kaplandı. En son durum şu Büyükşehir Belediyesi aldığı kararla parkı imar durmuna açmış ve inşaat ruhsatı vermiş. Bir kez daha şaşkınlık ve hiddet içindeyim. Yeşil alan olarak belirlenmiş bu kadar yatırım yapılmış bir park hangi amaçla veya menfaatle imara açılır.
Parka yapılan bu kadar yatırım, (benim vergilerimle) 1 yıl içinde imara açılacaksa, neden yapılır? Bu sorulara cevap almak ve bu soruna çözüm bulunması vatandaş olarak en büyük hakkım...
Uumarım bu konuda bir yetkili cevap verir.
(Adımı vermeyin, Gökçek’le didişmek istemiyorum.)

HER PAZAR EYLEM

- BİRLİK Parkı rantiyeci yöneticilere yedirilmemeli. Parka sahip çıkan mahalle sakinleri soğuk havaya rağmen parkta toplanıp Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin imar kararını protesto etti. Artık her pazar toplanacağız.
Arif YURDAKUL

‘Umut’a zam!

‘UMUT’a zam yaptılar.
Sayısal Loto’nun kolonu 75 kuruş oldu.
Yaşam koşulları giderek ağırlaşıyor. İktidar bakıyor, vatantaş ‘umut’tan kopamıyor; çaresizlikten Loto’ya hücum ediyor.
‘Kazları’ ne denli yolarsak kârdır anlayışıyla ‘Sayısal Loto’yu bir yılda yüzde 50 artırdılar.
Bir ara kaldırmayı bile düşündüler ama talep yoğun, gelir iyi, Hazine her gelire muhtaç olunca umut oyunu düzenleyene de umut oldu.
Ekonomi iyi diyenlerin inandırıcılığını test etmek işte bu kadar kolay aslında...
Gelişen ve büyüyen Türkiye’nin haline bakın!
Metin ALTAY

Vergiyi şimdi de Büyükşehir istiyor

CEPA Alışveriş Merkezi’ndeki tüm mağazalar mağdur durumda; Büyükşehir Belediyesi bizi zor durumda bırakıyor. Sebebi de şu; AVM’nin açıldığı 2007’den itibaren bugüne kadar ilan reklam vergilerini Çankaya Belediyesi’ne yatırıyoruz. Ancak 2011’in Aralık ayından itibaren Büyükşehir Belediyesi vergiyi bize yatıracaksınız diyor. Üstelik 2007’den itibaren cezasıyla birlikte bizden istiyor. Fakat Çankaya Belediyesi de kendilerine yatırılması gerektiğini söylüyor. Yani, biz aynı vergiyi iki kere mi yatıracağız? Bize lütfen bilgi verilsin. (G.M.’den)

Kültür-Turizm Bakanlığı bizlerden uzak duruyor

BİZ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik mezunları sahipsiziz. En büyük istek
ve haklarımızdan biri de kamuda çalışmak. Ancak bize kendi bakanlığımız bile sahip çıkmıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Turizm Uzman Yardımcılığı sınavında bakanlık bizi görmüyor. Bizim dışımızda nerdeyse her bölümden sınava başvuruluyor; işletme, kamu yönetimi, iktisat, arkeolog, sanat tarihçi, kütüphaneci; ama turizmci yok. Turizmin bilimini okuduk en tabi hakkımız da bakanlıkta çalışmak. Milyonlarca turistin geldiği ülkemizde turizm politikalarını belirlemede turizm mezunlarını, kendi bakanlığımız ne zaman düşünecek?
Koray YILDIZ
Yazarın Tüm Yazıları