Her şey harika

Şampiyonayı tüm dünyaya ulaştıran Eurosport’un yorumcuları Sam Smith ve Chris Bradley, Sinan Erdem Spor Salonu’nun ışıklandırmasının, kortunun ve seyircilerin yarattığı atmosfer için ‘brilliant’ (harika) dediler.

Haberin Devamı

EUROSPORT’ta maçları yorumlayan Sam Smith ve Chris Bradley, organizasyona ev sahipliği yapan İstanbul’u ve Sinan Erdem Spor Salonu’nu değerlendirirken, ağızlarından sık sık şu İngilizce kelime dökülüyordu:
“Brilliant.”
Yani; harika...
Smith ve Bradley, özellikle de kortun ve ışıklandırmanın mükemmel olduğuna vurgu yaparken, salonun tavan yüksekliğinin fazla olmasının ‘lob’ (aşırtma) vuruşları seven tenisçiler için ideal olduğunu söylediler.
Eurosport yorumcularının da belirttiği üzere, 2011 yılının en iyi kadın tenisçilerinin mücadele ettiği TEB BNP Paribas WTA Championships, kusursuz başladı... Geçen haftaki terör saldırısında çok sayıda güvenlik görevlisinin şehit olması ve Van’daki deprem nedeniyle açılış töreni son derece sade idi. Önce şehitlerimiz ve depremde yaşamlarını yitirenler anısına saygı duruşu yapıldı. Arkasından İstiklal Marşımız okundu. Daha sonra Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç ve WTA (Kadın Tenisçiler Birliği) Başkanı Stacey Allaster birer konuşma yaptı.
Organizatörlerin yüzündeki, “Acaba seyirci gelir mi?” endişesi daha ilk günden yerini gülümsemeye ve coşkuya bıraktı. Dün tribünlerde tam 10 bin 284 seyirci vardı. Nasıl? Harika değil mi...

Haberin Devamı

İstanbul’da ilk puan ve ilk galibiyet Kvitova’nın

Şimdi gelelim ilk maça... Turnuvanın ilk puanını Petra Kvitova kazandı... Çek tenisçi, Rus rakibi Vera Zvonareva’ya karşı yüksek motivasyonlu ve inançlı bir maç oynayacağını herkese hissettirdi. Nitekim, 6-2 ve 6-4’lük setlerle şampiyonanın ilk galibiyetini aldı. Kvitova, tekler kategorisinde mücadele eden 8 tenisçi içindeki tek solak isim. Servisleri çok falsolu geldiği için, rakipleri karşılamakta bir hayli zorlanıyor.
Maria Sharapova’nın da bu turnuvada en çok çekindiği isimlerden biri de Kvitova zaten. Sharapova, Kvitova gibi solak tenisçilerin servis tarzına alışmak için, antrenmanlarda eski bir tenisçi olan WTA’nın asbaşkanı Peter Johnston ile çalışıyor. Önceki günkü idmandan sonra Peter’le sohbet ettik... “Maria iyi antrenman yapsın diye birçok servis attım. Şimdi omuzum ağrıyor!” dedi, espriyle karışık.

Haberin Devamı

Radwanska zorladı ama Wozniacki’yi yıkamadı

TÜRK Hava Yolları’nın sponsor olduğu dünya 1 numarası Danimarkalı Caroline Wozniacki, 8. sıradaki Polonyalı Agnieszka Radwanska ile oynadığı maçı ancak 2 saat 39 dakikada kazanabildi. İlk seti 7-5 kaybeden Wozniacki, 2. seti 6-2 kazanıp skoru 1-1 yaptı. Danimarkalı, son sette 4-2 öne geçmesine karşın, oyunu bırakmayan Radwanska 4-4’lük eşitliği yakaladı. Ancak, tekrar oyuna ağırlığını koyan Wozniacki, seti 6-4, maçı da 2-1 kazanmayı başardı.
2 senedir 1 numara
Maçtan sonra, hem antrenörü hem de babası olan Piotr Wozniacki gazetecilere sitem etti:  “Sürekli bana ‘Caroline Grand Slam kazanamadı ama 1 numara’ diyorsunuz. Ben de bunu şöyle cevaplamak istiyorum; Caroline bir Grand Slam kazanamadan 2 senedir 1 numara kalmayı başardı. Bu da çok önemli bir nokta.”

Haberin Devamı

Sharapova, Stosur’a iki sette teslim oldu

BEYAZ Grup’taki tek maçta  Türk sporseverlerin korktuğu başına geldi... Sakatlıktan yeni çıkan Maria Sharapova, en son ABD Açık’ı kazanarak, formunun zirvesinde olduğunu kanıtlayan Avustralyalı Samantha Stosur’a 1-6 ve 5-7’lik setlerle 2-0 yenildi. Turnuvaya çok iyi hazırladığı her halinden belli olan Stosur, Sharapova’nın süratli vuruşlarına kesik vuruşlarla karşılık verip, rakibinin hızını kesti. Sharapova’nın oyun tarzı, arka çizgiden süratli ve derin toplar atarak oyuna hakim olmak üzerine kurulu.
Ama dediğimiz gibi bu taktik, müthiş bir form grafiği yakalayan Stosur karşısında işlemedi. Maria Sharapova’yı 1 saat 33 dakikada deviren Stosur’un en büyük özelliği çok yönlü vuruşlara sahip olması ve topun yüksek sektiği servisler atması.

Yazarın Tüm Yazıları