Sıra Victoria’s Secret defilesinde

Dizi sezonu açıldı, çarşamba akşamı yaşanan ‘Muhteşem Yüzyıl-Kuzey/Güney’ maçını ‘Muhteşem Yüzyıl’ kazandı. Yeni sezonda yeni yüzler gördük.

Bunlardan biri de Demir Demirkan’dı. Osmanlı ordusunda Deliler olarak bilinen birliğin başındaki Deli Sabit’i canlandırıyordu. Deli Sabit karakteri kostümleriyle dikkat çekiciydi, kocaman kanatları vardı. Demir Demirkan’ı yakında Victoria’s Secret defilesinde, Alessandra Ambrosio ile podyumda yanyana yürürken görebiliriz.

UZAY
Tatooine gerçekmiş


Anakin Skywalker’ın memleketi Tatooine meğer gerçekmiş. George Lucas’ın ‘Star Wars’ serisi için yarattığı iki güneşli Tatooine gezegeninin benzeri bulundu. Dünyadan 200 ışık yılı uzakta olan gezegenin birbirinin yörüngelerinde dönen iki güneşin etrafında döndüğü ortaya çıktı. Güneşlerin yörüngeleri birbirine uyduğunda, sabahları iki gün doğumu, akşamları da iki gün batımı yaşanması mümkün. Çok soğuk olan gezegende su ve hayat olma ihtimali var. Bilim insanları adını Kepler-16b koydu. Keşke Tatooine olsaydı.

ADALET
Mahkumlar insani muamele hak etmez mi


Cuma sabahı Van’dan İstanbul’a mahkum götüren cezaevi aracı, Sivas-Kayseri arasında yol alırken yanmaya başladı. Görevliler kilitli kapıları açamadığı için araçtaki beş mahkum diri diri yanarak can verdi. Bu, başlı başına büyük bir trajedi. Diğer yandan, yolda başlarına bir kaza gelmese bile 1400 kilometreyi asgari seyahat konforunun dahi bulunmadığı cezaevi aracıyla gitmek büyük eziyet. Çok mu zordur bu insanları uçakla ulaştırmak? Mahkumlar da insani muameleyi hak etmez mi?

İLETİŞİM
Bir SMS ortalığı karıştırdı


İstanbul Bakırköy’de yaşanan iletişim faciasında bir kişi öldü, diğeri ağır yaralandı. Eşi ve oğlu ile PVC kapı ve pencere imal eden Tülay Önce, büfeci Yusuf Hökenek’e kartını verdi. İş yerinde tadilat yapan Hökenek, Önce’ye, “Sizinle çok işimiz olur” diye mesaj attı. Devreye kadının kocası ve oğlu girdi. Hep birlikte Hökenek’in iş yerine gittiler, burada da konuşup anlaşamadılar. Bunun üzerine Yusuf Hökenek, abilerini aradı. Abiler de gelince, ortalık karıştı, silahlar çekildi. Oğul Fırat Önce, ruhsatsız tabancasıyla Murat ve Abdullah Hökenek’i vurdu. Yusuf ve Abdullah Hökenek de Ercan Önce ve Alkan’ı tabancayla yaraladı. Abdullah Hökenek kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, Murat Hökenek’in felç olma riski var.

MİNİ TEST

1. Geçen hafta Ergenekon gözaltılarına saat ayarı yapıldı. Buna göre dalgalar hangi saatler arasında gelecek biliyor musunuz?
a. Kuşluk vakti
b. Sabah ezanıyla yatsı arasında
c. Mesai saatleri içinde; 08.00-17.00 arasında
d. Mesai saatleri dışında

2. Yılan hikayesine dönen ‘Ankara’nın amblemi meselesi’nde geçen hafta hangi karara varıldı?
a. Ne amblemi, eskiden amblem mi varmış?
b. Eskisi iyiydi dendi, Hitit Güneşi olarak kaldı
c. Ankara keçisi üzerindeki Ankara kedisi amblemi ile Grimm Kardeşler’e saygı duruşunda bulunuldu
d. Atakule ile minare oldu, medeniyetler ittifakına vurgu yapıldı

3. Aşağıdakilerden hangisi, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nca (HSYK) yayınlanan Yargıda Durum Analizi raporunda, kadına yönelik şiddetle ilgili ortaya atılan fikirlerdendir?
a. Adli Tıp’tan cinsel suçlarla ilgili daha hızlı rapor alabilmek için ‘beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığı’ araştırması yerine sadece ‘beden sağlığının bozulup bozulmadığı’ araştırılmalı.
b. 15 yaşından küçüklere karşı rızaen cinsel ilişki suçlarının ceza miktarları düşürülmeli
c. 765 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 434. maddesindeki uygulama yeniden hayata geçirilmeli. Yani kaçırılan veya alıkonulan kadının evlenmesi halinde koca hakkındaki ceza beş yıl ertelenmeli. Kadın tecavüzcüsüyle evlenirse dava düşmeli.
d. Hepsi

Cevaplar: 1.c, 2.b, 3.d
Yazarın Tüm Yazıları