Burak yemin ederim zorla oynattılar

Selçuk İnan ilk kez A takımda oynadığı Manisaspor-Ç.Dardanel kupa maçından sonra kendini arayan Burak Yılmaz’a bu sözlerle yanıt verdi.

Haberin Devamı

G.Saray’ın yeni yıldızının bilinmeyenleri

HENÜZ 15 yaşında gencecik bir delikanlı Selçuk.. Hem liseyi okuyor hem Çanakkale Dardanel altyapısında oynuyor.. Ama annesini o kadar özlemiş ki her gün İskenderun’a kaçma planları yapıyor.. 11 yıl sonrası.. Türk Milli Takımı Euro 2012 yolunda en kritik maçına çıkıyor. Brüksel’de bütün duran topların başında Selçuk var.. Savunmada o var, hücumda o var.. Soğukkanlı oyunuyla önce Ersun Yanal’ın, sonra Şenol Güneş’in, ardından Guus Hiddink’in gözdesi oluyor.. Aykut Kocaman da istiyor onu.. Ama Fatih Terim’in teklifi sarı kırmızılı formaya bağlıyor onu..
“Takıma ilk geldiğinde elleri terlerdi heyecandan. Oyunun iki yönünü oynaması ve karakteriyle hemen farkını gösteriyordu” diyor Ersun Yanal onun için.. Oğuz Çetin, “Ondan isteğimiz oyuna daha çok ağırlığını koymasıydı. Hem futbolunu geliştirdi hem de kişisel gelişimini tamamladı ve Milli Takım’ın önemli oyuncularından biri haline geldi” ifadesini kullanıyor..
Şenol Güneş onun ayrılmasından çok üzgün.. “Ceyhun, Egemen ve Umut’la birlikte keşke kalsaydı dediğim isimler” sözleriyle açıklıyor duygularını..
Fenerbahçe’yle anlaştı, yurt dışına gidecek sözleri ortada dolaşırken Galatasaraylı oldu Selçuk.. Yeni teknik direktörü Fatih Terim’de söz şimdi: “Uzun yıllardan beri takip ettiğim, saha içi zekası üst düzey olan bir oyuncu. 4 yıl önce Ümit Milli Takımımızdan ilk kez A Milli’ye geçişinde Moldova maçında formayı kendisine ben emanet ettim. Son yıllarda daha da olgunlaştı ve mevkisinde tartışılmaz hale geldi. Takımda en çok güvendiğim ve uzun süre kalıcı olacağına inandığım oyunculardan biri. Kızımın kep giyme töreni için ABD’de bulunduğum dönemde Hasan Şaş’la telefonda konuştum ve Selçuk’un transferinin bitirilmesini istedim. O da verdiği sözün arkasında durdu ve Galatasaraylı oldu.”

NE DEDiLER?

Fatih Terim

Haberin Devamı

“Takımda en çok güvendiğim ve uzun süre kalıcı olacağına inandığım oyunculardan biri.”

Şenol Güneş

“Ceyhun, Egemen ve Umut’la birlikte ‘keşke kalsaydı’ dediğim isimlerden biri Selçuk İnan..”

Oğuz Çetin

Haberin Devamı

“Hem futbolunu geliştirdi hem de kendisini. Ve Milli Takım’ın önemli oyuncularından biri haline geldi.”

Ersun Yanal

“Takıma ilk geldiğinde elleri terlerdi heyecandan. Oyunun iki yönünü oynaması ve karakteriyle farkındalık yarattı.

“Çok iyi bir futbolcu buldum”

- Fırsat buldukça amatör liglere varıncaya kadar futbolcu takip edermiş Selçuk.. Bir gün Manisasporlu yöneticilere, “İskenderun alt yapısında bir solbek var çok iyi futbolcu. Mutlaka izleyin” demiş.. O futbolcuyu Gaziantepspor transfer etmiş bir-iki yıl sonra.. Şimdi de A Milli Takım’ın solbeki ve Beşiktaş’ın değişmez oynucusu olmuş. İsmail Köybaşı biliyor mu bilinmez ama Selçuk o yıllarda “Bu çocuğa dikkat” demiş..

KiM KiMDiR

Haberin Devamı

- Mevki : Orta saha
- Kilo : 74
- Doğum Tarihi : 10.02.1985
- Doğum Yeri : İskenderun
- Boy : 1.82
- Oynadığı Kulüpler : İskenderun Karaağaç, Ç.Dardanel, Vestel Manisa, Trabzonspor

Alex Türkiye’nin en iyi yabancısı

- Geride bıraktığımız sezona damgasını vurdu Alex.. Hem gol hem asist kralı oldu.. Ligin sonuna doğru NTV’de katıldığı bir programda, “Bana göre Türkiye’nin en iyi yerli futbolcusu Selçuk İnan” dedi ve gazetelere manşet oldu..
Merak ettim, acaba Selçuk’la Alex hiç karşılaşmışlar mı diye.. “Altan Abi sadece maçlarda karşı karşıya geldik ve birbirimize başarı diledik o kadar” dedi Selçuk ve asıl merak ettiğim soruya yanıt verdi: “Türkiye’nin en iyi yabancısının benim için o ifadeyi kullanmasından gurur duyuyorum..”

Haberin Devamı

Futbolcu olmamı babam istedi

- Selçuk her geçen sezon üstüne koydu futbolunun, ama ya başlangıcı.. Her çocuk gibi mahallede başlamış futbol aşkı.. Ama biraz daha farklıymış onun hikayesi.. “Babam Arabistan’da çalışıyordu, lokantası vardı.. 3-4 ayda bir gelirdi.. İlk geldiğinde bana futbol topu getirdi.. Çok sevindim.. Ondan sonra her gelişinde yine futbol topu getirdi.. (Gülüyor) Benim de futbolcu olmaktan başka şansım kalmadı. Babam da çok iyi futbolcuymuş. Profesyonellik teklifi almış, ama dedem kabul etmemiş.. Babam benim futbolcu olmamı çok istedi, annemin karşı çıkmasına rağmen Çanakkale’ye gitmeme izin verdi.”

Arda’yla aynı evi paylaştılar

Haberin Devamı

- Türk futbolunun en büyük yıldızlarından Arda Turan.. Geçen sezona damgasını vuran forvet ise Burak Yılmaz.. Fenerbahçe’nin iki belalısı Arda Manisa’dan, Burak da Trabzon’dan Selçuk’un ev arkadaşları.. Manisaspor Genel Menajeri Öner Karalar, “O dönem inanılmazdı. Selçuk, Arda, Burak, Caner ve diğer gençler olağanüstüydü” diyor ve ekliyor.. “Ama Selçuk bir başkaydı. 4 futbolcu ve 750 bin dolar karşılığı transfer ettik onu Dardanel’den.. İlk hafta Manisa’da onu gören esnaf, ‘Sen nasıl futbolcusun? 4 oyuncu ve 750 bin dolar vermişler senin için. Hem korneri kullanıp hem golü kendin mi atıyorsun?’ diye sorular sormuşlar..

Bütün gençler arabasını kullanırdı

- Hep pozitif bir tavrı var Selçuk’un.. Manisa’da takım küme düşmüş Selçuk hala pozitif, hala “Seneye çalışır, çıkarız” bakış açısında. Tek kapılı, 200 beygir gücünde, spor bir Peugeot 206’sı varmış Manisa’da.. Adeta takımın arabası gibiymiş. Gençlerin arabası olmadığı için sürekli Selçuk’un arabasını istiyorlarmış.. O da kimseyi kırmıyor, isteyene veriyormuş. Bir gün tesislere arabasız gelmiş, soranlara: “Benim dışımda herkes biniyordu.. Her yerinden ses gelmeye başlamıştı. Verdim birine gitti” demiş, en çok gençler üzülmüş..

Burak: Anne bu Selçuk değil mi?

- Selçuk İnan’ın yeri çok ayrı Burak Yılmaz için.. “Hem çok iyi dost hem çok iyi oyuncu hem pasör hem de genç takımlardan beri benim arkadaşımdı. Onunla o kadar çok güzel şey yaşadım ki kardeşim gibi oldu” diyor..
“Birlikte Genç Milli Takım’da oynuyorduk. O takım kaptanıydı ama Dardanel’in A Takımı’na henüz yükselmemişti. Ben de Antalya Genç Takımı’ndaydım. Bizim dışımızdaki tüm oyuncular ya Süper Lig’de ya da Bank Asya’da oynuyorlar.. Ben de kendi kendime, moralini bozma, takım kaptanı bile genç takımda oynuyor, sen de profesyonel olursun, diyorum. Bir gün eve gittim, televizyonu açtım. Manisa-Dardanel kupa maçı var. Bir de baktım korneri atan Selçuk. İnanamadım. Annemi çağırdım. ‘Anne bu Selçuk değil mi, o bile A takıma çıkmış’ dedim. Maçtan sonra iki-üç kez aradım, ertesi gün aradım bir türlü açmadı telefonu. Bunalıma girdim. Sonra açtı, konuştuk. ‘Valla Burak benim suçum yok. Zorla oynattılar’ dedi. İlk kez A takıma çıkışı bile böyle Selçuk’un..”

R.Madrid taraftarı, Zidane hayranı

- Trabzonspor ayrılmasını istemiyordu Selçuk’un.. Ama Galatasaray iki sezondur peşindeydi. Sezon içinde Fenerbahçe’nin transfer listesine girdi. Aykut Kocaman’ın çok istediği bir isimdi. Ama aile dostu Hasan Şaş, yine Dardanel’den yetişen Gökhan Zan ve Burak Yılmaz’la birlikte Atrium’da 10 dakikada bitti her şey.. “Hasan Abi’yi çok severim zaten. Çok esprili bir kişiliği vardır. Teklifi kabul etmek zor olmadı” diyor Selçuk ve çok merak edilen soruyu duyunca gülüyor: “Her çocuk küçükken bir takım tutar mutlaka. Ben de Real Madrid’i tutuyordum. Zidane’ın da hayranıydım. Ama beni bir oraya bir buraya çektiler. Dayım, babam, evdekiler.. Benim çocukluk yıllarımda G.Saray 4 yıl üst üste şampiyon oldu, UEFA Kupası’nı kazandı. O takım beni çok etkiledi” şeklinde popülizmden uzak bir söylemle tamamlıyor sözlerini yılın transferi..

Yazarın Tüm Yazıları