Yaza girerken dikkat! Cildiniz ne kadar hassas

Kaşınıyor, geriliyor, karıncalanıyor... Kadınların neredeyse yarısından fazlası hassas ciltleri dolayısıyla bu tarz sorunlarla karşılaşıyor. İşte, bu önemli konu hakkında en sık sorulan sorular ve cevapları...

Hassas cildime hangi bakım uygun?
- Kullandığınız tüm bakım, temizleme ve makyaj ürünlerinin mutlaka dermatolojik testten geçmiş olması gerekiyor, ki bu da her ambalajın üzerinde yazıyor. Çünkü ürünlerde kullanılan parfüm, emulgatör (emulsiyon maddesi) ve katkı maddeleri, özellikle hassas ciltte iritasyonlara yol açabiliyor. Risk almamak için cilt bakım ürünlerinizde bu içeriklerin minimum ölçülerde bulunmasına dikkat edin.
Ve önemli bir dipnot: Tüp ve pompalı şişelerde satışa sunulan kremler, bu yöntemle hem ışıktan daha iyi korunuyor hem de daha az katkı maddesi içeriyor.

Çoğu zaman kaşıntıyla kendini gösteren bu iritasyonların sebebi nedir?
- Cilt iritasyonlarına çeşitli etkenler sebep olabiliyor; alerjiler, hormonal değişimler, güçlü ısı farklılıkları, UV ışınları, yanlış bakımlar, kimyasal peeling gibi hassas güzellik uygulamaları ve tabii ki stres...

Cildimdeki kızarıklıkları nasıl kapatabilirim?
- Kılcal damarları kamufle etmenin en sağlıklı yollarından biri kapatıcılar... Üstelik üzerine cilt renginize uygun hafif bir makyaj da yapmanız mümkün. Önemli olan makyajınızın macun gibi görünmemesi. Çünkü kapatıcı ne kadar kalın ise hassas cildin ürüne tahammül düzeyi de o derece azdır. Cildin kurumasını önlemek için yapmanız gereken de fondötenin altına yumuşak içerikli, cildi rahatlatıcı bir bakım kremi uygulamanız. Önerim su bazlı olanlar...

Stresli ciltler için S.O.S önerileri neler?
- Akut cilt reaksiyonlarında uzmanlar soğuk çay kompresini öneriyorlar. Çünkü siyah çayın içinde enfeksiyon azaltıcı ve cildi rahatlatıcı maddeler bulunuyor. Uygulamayı hafif kremlediğiniz cildinize günde bir kez yapabilirsiniz.

Hassas ciltlerin daha hızlı yaşlandığı doğru mu?
- Hassas ciltler kuru ve ışığa uyarlı olduğundan bariyer fonksiyonları da kolayca zarar görür. ılk kırışıklıklar da öncelikle göz çevresindeki gerginliğini ve elastikiyetini kaybetmiş ciltte ortaya çıkar. Bu yüzden hassas cilde sahip olanların özellikle göz bakımını ihmal etmemelerinde fayda var.

Editörden

Çocuklar gibi banyo keyfi
Snoopy’nin “Groovy Green Bath Foam” banyo köpüğünü bir koklamak gerek...Yeşil nota ağırlıklı ürünün zambak, leylak ve eflatun çiçek notalarını buluşturan bir kokusu var. Yani; çocuklar ve kendini çocuk hissedenler için müthiş... Tekin Acar Cosmetics mağazalarında satılan bu ürünün fiyatı ise (400 ml) 21.50 TL...

Yaz fırsatını kaçırmayın!
Güneş, deniz, kum... Büyük ihtimalle, çok yakında hayalini kurduğumuz bu üçlü ile buluşmanız mümkün olacak. Ancak hem yakın dostumuz hem de en azılı düşmanımız güneşle buluşurken önlemlerinizi almayı unutmayın. Tekin Acar Cosmetics Mağazaları, tatil öncesinde size kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor. Yapacağınız tüm güneş ürünleri alışverişlerinizde yüzde 40 indirim yapıyor.

“Cocoa touch” masajı ile çikolata hazzı vücudunuzda

Çikolata yemenin yaşattığı mutluluğu hepimiz biliyoruz. Peki bu yaz aynı hazzı ruhunuzla birlikte bedenizde de hissetmek istemez misiniz? Sanda Spa’da uygulanan Cocoa Touch masajı bize işte bu güzel duyguyu vaat ediyor... Uygulamanın brozlaşmayı hızlandırması da cabası...

* Cocoa Touch masajı, 6 bin yıldır güzelleşmek ve sağlıklı kalmak için kullanılan kakao yağı ile uygulanıyor.
* Kakao çekirdeklerinden sıvı ayrıştırma yöntemi ile elde edilen kakao yağı, doymamış yağ asitleri bakımından son derece zengin ve cildi nemlendirme özelliğine sahip.
* Sabit yağlarla karıştırılarak cilde masaj yapıldığında dudaklarda ve ciltte oluşan çatlakları ve pullanmaları gidermeye yardımcı oluyor.
* Hamilelik sonrası cilt bozukluklarını ve çatlakları gidermede etkili olan kakao yağı, yazın hızlı ve sağlıklı bronzlaşmak isteyenlerin de bir numaralı tercihi olarak dikkat çekiyor.

NASIL UYGULANIYOR

Cocoa Touch masajı, spa merkezinin Balili ve Türk terapistleri tarafından, ısıtılmış toz kakao keseleri ile uygulanıyor.
Uygulama sayesinde iyice nemlenen cilt, masaj sonrasında ışıl ışıl bir görünüm kazanıyor. Kakaodaki zengin antioksidanların etkisilme de cilde parlaklık ve canlılık geliyor, çatlaklar iyileşiyor, ciltteki ince çizgiler hafifliyor.
Cocoa Touch masajını denemek isteyenleri 50 ve 90 dakikalık olmak üzere iki farklı seçenek bekliyor.

Parfümde avantajlı dönem

Artık Dolce&Gabbana, Gucci, Lacoste, Escada gibi önemli markaların parfümlerini yurtdışından getirtmeye veya internet sitelerinden ucuza almaya çalışmanın bir anlamı yok. Çünkü Tekin Acar Cosmetics Mağazaları yeni başlatılan bir çalışmayla müşterilerine parfüm alışverişlerinde güvenli ve uygun fiyat seçenekleri sunuyor.

Tekin Acar Cosmetics Mağazaları ve Procter&Gamble Prestige Grubu, haziran ayı itibariyle “Parfümde Avantajlı Fiyat Dönemi” başlattı. Müşteriye doğru hizmeti vermek için Avrupa fiyat seviyesi esas alındı. Detayları Procter&Gamble Prestige parfümlerinin Türkiye Distribütörü Saka Kozmetik şirketinin ortağı Tayfun Çimen Ergut’dan aldık...

Neden fiyatlarda böyle bir indirime gitme kararı aldınız?
- Piyasada dengeleri sağlamak ve müşteriye doğru hizmeti vermek amacıyla parfümde Avantajlı Fiyat Dönemi’ni başlatmayı uygun gördük. Bunu uygularken de biraz daha ileriye gidip Avrupa fiyat seviyesini esas aldık.

Yeniden düzenlenen bu fiyat politikasıyla ne gibi geri dönüşümler bekliyorsunuz?
- Saka Kozmetik olarak beklentimiz; öncelikle tüketiciyi mutlu etmek, satış hacmini artırmak, pazarın dengeli büyümesini sağlamak.

Avantajlı Fiyat Uygulaması ile birlikte yurtdışından, internet sitelerinden ve Duty Free’lerden parfüm alma veya sipariş etme dönemi bitecek mi dersiniz?
- Daha önce de söylediğim gibi bu uygulama piyasada dengeleri sağlayacaktır. Artık tüketiciler, canları istediği anda sürekli önünden geçtikleri mağazalara girip görerek, deneyerek parfüm alma keyfini tadacaklar. Üstelik bu eskisi gibi yüksek maliyetli bir zevk olmaktan çıkacak.

Bu dönemde okuyucularımızın hangi parfümleri denemesini önerirsiniz?
- Yaz mevsimini farklı bir parfümle karşılamak isteyenlere müjdemiz var. Babalar Günü’nün yaklaştığı şu günlerde Gucci’nin son parfümü Gucci By Gucci Pour Homme Sport’un mutlaka denenmesini öneririm. Babalar kadar annelerin de çok beğeneceğine inanıyorum. Tabii ki onları da unutmuyoruz; Dolce&Gabbana’nın yeni kadın parfümü Rose The One’ı avantajlı fiyatlarıyla kesinlikle tavsiye ediyorum.

Avantajlı fiyat ile satılmakta olan markalar hangileri?
- Dolce&Gabbana, Gucci, D&G, Hugo, Boss, Lacoste, Escada, Rochas, Replay... Bu parfümler Tekin Acar Mağazaları’nda haziran ayından itibaren Avrupa fiyat seviyesinden satılmaya başlandı.

Cilt onarımı teknolojisinde yeni bir buluş: Saat genleri

Estee Lauder’ın genetik yaşlanma ile ilgili araştırması, gece onarımında yeni bir çığır açacak olan teknolojiyi de beraberinde getirdi. “Night Repair Synchronized Recovery Complex” adlı üründe, cilt onarımının senkronizasyonunu ve koruma sürecini en doğru zamanda gerçekleştirmeye yardım eden “chronolux” teknolojisi kullanıldı. Bu teknoloji, tüketicilere sürekli, yoğun ve en uygun gece onarımını vaat ediyor.

Saat genleri ve cilt hücreleri

Sağlıklı cilt hücreleri, geceleri vücudun doğal döngüye göre kesin olarak zamanlanmış onarım tepkilerini maksimize ediyor. Bu onarım tepkilerinin doğru olarak zamanlanması çok önemli.
şimdiye kadar, tüm hücre senkronizasyonlarının bir “master clock” tarafından yapıldığı düşünülürdü. Fakat en son araştırmalara göre, her hücrenin kendi DNA onarımını maksimize etmesini sağlayan kendine özel bir “saat geni” var.
Yaşın ilerlemesi ve duygusal stresin artması ile bu saat genlerinin senkronizasyonu bozulabiliyor, bu da hücresel onarımı ve koruma sürecini yavaşlatıyor. Bunun sonucunda DNA onarımında sorunlar yaşanabiliyor.

Kronolüks teknolojisi

“Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex” de saat geni bilgisini, cildin onarım ve koruma sürecini destekleyen yeni “chronolux teknolojisi” ile birleştirdi. Ortaya en doğru zamanda etki eden kapsamlı bir cilt onarımı çıktı...

KATILIN, KAZANIN
“Advanced Night Repair serumunda, hangi teknoloji doğal onarım için ihtiyaç duyulan senkronize ortamı yaratır?” sorusunun cevabı ile birlikte www.tekinacar.com.tr adresine ad, soyad, adres vs. bırakan her 50. kişiye E.Lauder ANR 30 ml. hediye edilecek. Bu uygulama web sitesinde 12-13 Haziran tarihleri arasında aktif olacak. Hediyeler 10 adet ile sınırlı.
Yazarın Tüm Yazıları