Yasemin'ce






Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Mustafa Sandal Tutuldu

Şimdi başlığı görenler Mustafa Sandal’ın aşık olup bir kıza tutulduğunu düşünebilirler. Ama durum hiç de öyle değil. Bu tutulma, birilerinin Mustafa’yı tutması ya da Mustafa’nın birilerine tutulması olmayıp, Ay Tutulması’nın Mustafa Sandal’ı tutmasıdır. Biraz karıştı galiba, açıklayayım.

Efendim, 9 Ocak günü yılın ilk Ay Tutulması meydana gelmişti. Okuyanlar hatırlayacaklar.İşte Bu Ay Tutulması, 11 Ocak doğumlu Mustafa Sandal’ın Güneş’ini etkiliyor. Çünkü, onun doğum anındaki Güneş'i 20 derece Oğlak. Ay Tutulması, tam zıt burcu olan Yengeç’in 19 derecesinde meydana geldi. Yani, 1 dereceyle Ay Tutulmasından etkilenenler arasında bulunuyor.Eee, bize ne, diyebilirsiniz, pek tabii. Ancak, Ay ve Güneş Tutulmaları’nın kişi üzerindeki önemini anlamak adına iyi bir örnek olarak izlenebilir diye düşünüyorum.

Çünkü, Güneş ve Ay Tutulmaları birey yerine kitleleri etkiliyor ve kitlesel değişimlere neden oluyor, demiştim. (Zaten sonuçlarını da görüyoruz, açıklamaya gerek yok!) Ayrıca, bu tip Güneş ve Ay Tutulmalarının etkileri yaklaşık altı ay kadar sürüyor.

Bu konu hakkında son derece ayrıntılı bilgileri yazmaya başladığım ilk günlerden bu yana yaklaşık 16 yıldır tekrarlıyorum. En fazla da 1999 yılından bu yana uzun uzun işliyorum. Fakat, bireyler üzerindeki etkisi üzerinde fazla durmamış olduğumu da biliyorum. Bu nedenle yarın, tutulmaların kişiler üzerindeki etkisinden söz edeceğim. (Sürecek)

E-MAİL: yboran@hurriyet.com.tr

Yazarın Tüm Yazıları