Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Ay tutuluyor

Yarın Ay tutulması meydana geliyor. Bu tutulma ‘‘Tam ay tutulması’’ olmasa bile yine de çok önemli ve etkili. Yaklaşık Kova Burcu'nun dört derecelerinde meydana geliyor ve bu tutulmaya Merkür, Jüpiter ve Neptün sert açılar oluşturuyor.

Bu gezegenler tam olarak ‘‘0’’ dereceyle açı oluşturmasalar bile Ay tutulmasının meydana geldiği derecelere çok yakın bulundukları için etkilerini gözardı etmemek gerek. Çünkü etkiler, benim incelemelerime göre sözü edilen tam geçişlerden daha önce başlıyor ve ‘‘etkisi bitti’’ denilen zamandan daha sonraya kadar devam ediyor.

Yapmış olduğum incelemelere göre aslında şu sözü edilen 11 Ağustos'ta meydana gelecek olan ünlü ‘‘Güneş Tutulması’’ olayına yarın meydana gelen Ay tutulmasının bir alt zemin hazırladığını söyleyebilirim. Elbette ki, bu çok iddialı bir fikir. Tutarlılığını ise, önümüzdeki zaman bize gösterecek.

Ay tutulmasının tam karşısında geri gitmekte olan Merkür duruyor. Jüpiter ile Neptün birbirine zıt açı oluşturarak Ay tutulması ile Merkür zıtlığını tam ortadan kesiyorlar. Görüntü olarak bir çeşit haç oluşturuyorlar. Yani bir ‘‘artı’’ işareti çizin ya da bir ‘‘haç’’ çizgilerin birer ucuna Ay tutulması, Jüpiter, Merkür ve Neptün'ü tek tek yerleştirin. Hepsi birbirine 90 derecelik açı yaparken Ay tutulması Merkür'e 180, Jüpiter'de Neptün'e 180 derecelik (karşıt) oluşturmuş oluyorlar. Böylece son derece ilginç bir gökyüzü konumu meydana gelmiş oluyor. Kısaca zihinsel potansiyeli zorlayacak çok güçlü değişimlerin meydana gelebileceği durumları işaret ediyor. Bunu aklın sınırlarını zorlayacak olaylar şeklinde de yorumlanabilir, diyorum, Yasemin'ce...



Yazarın Tüm Yazıları