Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Venüs kova burcunda

Güneş henüz Kova burcuna girmediği halde durmadan Kovalar hakkında bir şeyler anlatıyorum. Fakat, kabul etmek gerekiyor ki, bu yıl Kovalar için çok önemli. Hem de Aslanlar kadar... Şimdi bu önemin derecesini açmayıp sizleri meraklandıracağım. Aslında zaman zaman bu önemi öyle çok vurguladım ki... Ama tabii gerek yok demiyorum. ve anlatmaya sonraki günlerde de devam edeceğim. Özellikle Aslan burcunu anlatırken...

Şimdi Venüs'ün Kova burcundaki etkilerine kısaca göz atalım. Bugünden itibaren Venüs, Oğlak burcundan çıkıp yolculuğuna Kovada devam ediyor. Böylece Venüs'ün tabiatı Kova'nın özellikleri ile birleşiyor.

Venüs'ün Kova burcunda pek memnun olduğunu söyleyemeyeceğim. Fakat, bu konumda zayıf olduğu da söylenemez. Sadece aşk açısından çok daha özgür bir anlayış ortaya çıkacak.

Biliyorsunuz, Venüs aşk, sanat ve güzelliği sembolize ediyor. Elbette ki, bütün bu idare ettiği unsurlar Kova özelliğinde ortaya çıkacaklar. Yani çok daha özgür ve bilinen, alışılanın dışında bir davranış içinde bulunacak.

Kova, tek tek bireylerden çok kitlelere yönelik, dünyanın bütününü kapsayan bir sevgi anlayışını veriyor. Venüs'ün bu burçta dolaşıyor olması bu anlayışın çok daha güçlü bir biçimde ortaya çıkacağını gösteriyor. Ancak, bütün bunlarla birlikte Kovalar'ın aşk maceralarına atılmalarını kolaylaştıracağını da söylüyor. Özellikle Kova burcu mensuplarının etkileneceğini bu devre içinde duyguların kararlı ve alışılmışın dışında bir sevgi anlayışına sahip olmaya neden olacak.

Aşk açısından bu konum, son derece dürüst yaklaşımlar ve duyguların açıkça ifade edilebilmesini sağlayacak. Beklenmedik değişimler ve alışılmışın dışında lişkilere de neden olabilecek.

Venüs'ün bu konumu aynı zamanda felsefi ve entelektüel faaliyetlerin artmasına yardımcı olacak. Gökyüzünün bu konumundan en fazla etkilenecek olanlar Kovalar'ın dışında İkizler ve Teraziler... İkizler moral açıdan yükselirken, Teraziler karamsar duygulardan tamamen sıyrılacaklar.

Kritik konumda bulunan Aslanlar ise, sürpriz maceralara atılabilir, aşk ilişkilerini zorlaştıracak davranışlar içine girebilirler. Belki de sevdiklerine karşı yeterli ilgi göstermeyecekler. Ya da sevdiklerinden çok fazla ilgi bekleyecek ve sevdiklerinin kendilerini hiçbir şekilde anlamadığını düşünerek ilişkiyi yokuşa sürecekler.

Gökyüzünün bu konumundan ikinci dereceden olumlu etkilenen Koç ve Yaylar ise, aşk potansiyellerinin yükseldiğini hissedecek, kendilerine olan güvenleri ve sevdikleriyle aralarındaki ilişki çok daha sıcak ve yoğun olacak. Olumsuz etkilenen Boğa ve Akrepler ise, karamsar duygulara kapılıp sevdiklerine karşı kuşku ve kuruntulu bir tavır içinde bulunabilirler.



Yazarın Tüm Yazıları