Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Toprağın çocuğu Oğlak

Oğlaklar, doğal olarak sahip oldukları ilginç özellikler nedeniyle tipik toprak etkilerine fazla sahip değillermiş gibi dururlar. Tabii onların bu duruşu sizi yanıltabilir, ancak yanıltmasın. Çünkü, toprağın çocukları oldukları her hallerinden bellidir.

Örneğin, toprağa öyle sağlam basarlar ki, en dengesiz yerlerde bile ayakta durmayı başarırlar. Üstelik, hiç de sıkı basıyormuş gibi durmazlar. En çılgın, en inanılmaz, en beklenmedik sıçramalarla bulundukları yerlerden bambaşka yerlere varabilir, imkansız gibi gözüken kayalıkların ucundan bile çıkıp bakabilirler. Sanki kayaya ayaklarından kaynaklanmış gibidir. Üstüne bastıkları toprağa kök salmış gibi dururlar. Ne yaparsanız yapın yıkılmazlar. Öyle, dengelerini kaybedip düştükleri görülmemiştir. Ve sahip oldukları bu inanılmaz özelliğin farkındadırlar. Zaten, kendilerini tanımak, ne istediğini bilmek konusunda sadece toprağın diğer çocuklarıyla (Boğa, Başak) yarışırlar. Zodyakta başka hiçbir burç onlar gibi değildir, şayet doğum haritalarında güçlü toprak etkileri yoksa...

Böylesi toprakla uyum içinde bulunan Oğlaklar'ın aşık olacakları kişiyle nasıl bütünleşeceğini anlamak zor olmasa gerek. Ayaklarından toprağa nasıl bağlanıyorlarsa, aşık oldukları kişiye de yüreklerinden öyle bağlanırlar. Ancak, hiç de öyle bağlanmış gibi durmazlar. Tıpkı kaygan kayaların üzerinde düşecekmiş gibi durdukları gibi... Ve onların o duruşu sizi yanıltır. Taa ki, anlayıncaya kadar...

İşte, Oğlaklar'ın anlaşılmaz görünüşlerinin yanılgısı aşk hayatlarına da yansır. Tabii bu yanılgı sadece dışarıdan izleyenlere aittir. Çünkü, bir Oğlak, kendisinin farkındadır. Farkında olmasa bile, ne istediğini bilir. İstediğini açık bir biçimde ortaya koymasa bile, kendi bilir. Ve bildiği yoldan gitmeye devam eder.

Onun, diğer insanlara değerlerini kabul ettirmek, duygularını açıkça anlatmak gibi bir telaşı yoktur. Anlayan anlar. Ve zaten o da sadece onlarla ilgilenir. Bunun dışındakilerin ne önemi, ne de değeri vardır. Zaten dünyadaki en değerli varlık sadece kendisidir. Ve bir de kendisinin değer verdiğidir, o kadar.

1999 yılında Jüpiter'e rağmen bu doğrultudaki düşünce ve değerlendirmelerinin değişeceğini sanıyorsanız, çok yanılırsınız. Bildiği, anladığı, değer verdiği ve beklediği ne varsa, bütün bunları bu sene de sürdürmeye devam edecek. Üstelik Satürn'ün Boğa Burcundan gönderdiği olumlu etkiler sonucunda çok daha bir Oğlak olacak ve kararlarını planlayıp uygulayacak.

Oğlak Burcu'nun son on derecesinde yani son on gün içinde doğanlar şu sıralar biraz sıkıntıda olabilir. Hem parasal hem de aşk açısından önemli değişiklikler yapma aşamasında bulunabilirler. Mesela evlenebilir, evliliğini bitirebilir, ortaklarından ayrılabilir veya yeni ortaklıklar kurabilirler. Ancak, bütün bu karışıklıklar Mart ayında son bulacak.

Burcun ilk on gününde doğanlar ise, bu devre içinde Jüpiter'in sert etkileriyle karşılaşacaklar. Ancak, Jüpiter büyük ve iyi bir gezegen olduğu için sert etkiler bile gönderse, fırsatlar yaratacak. Ve bir Oğlak da asla böyle bir fırsatı kaçırmayacak ve en iyi biçimde kullanacak.

Zaman zaman hayatı sorgulasa bile hiç bir zaman bir Koç ya da Terazi gibi kapılmaz. Çünkü, Toprağın Çocukları yere sağlam basar. Fakat, yine de bu yıl parasal faaliyetler bir yana (Ufukta görünen krizden en az Oğlaklar etkilenecek) aşk, evlilik, çocuk sahibi olmak gibi duygusal arzuların kabaracağı söylenebilir.

Aşk arzuları iyice kabarsa bile bir Oğlak'ın içinde gizli olan macera duygularını pek fazla harekete geçirmeyeceğini ilave etmekte yarar var. Çünkü, Satürn kararlı ve temkinli davranmayı arttıracak.

Bu yıl Oğlaklar'a en fazla çekici gelecek burç Boğa... Sonra Yengeç, Başak, Akrep ve Balık sayılabilir. Tabii Koç ve Terazi ile de aşk yaşamanız mümkün. Fakat, bunun fazla uzun süreceği söylenemez. Oğlak-Oğlak aşkına gelince... Neden olmasın? Fakat, pek heyecan verici ve yaratıcı olacağını söyliyemeyeceğim, diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları