Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Koç kızları

İhtiras ve savaşı sembolize eden Mars'ın yönettiği Koç Kızları üzerinde baskı kurmak ve bir yerlere hapsetmek mümkün değildir. Son derece hareketli hiç bir yerde uzun süre duramayan bir yapıya sahiptirler. Hızlı, telaşlı ve sabırsız tutumlarıyla hemen farkedilirler. (Tabii farklı etkiler yoksa)

Daha minik bir kızken dahi düz duvara tırmanan ve erkek çocuklarını hayatlarından bezdiren Koç Kızları yetişkin olduktan sonra da ele avuca sığmaz tavırlarıyla ‘‘kontrol edilemezler’’ imajını verirler.

Gerçekten de Koç Kızları'nın enerjisine yetişmek her babayiğidin harcı değildir. Hele size sunduğu aşkını hazmedebilmek ve kaldırabilmek için gerçekten yürek ister. Öylesine yoğun, öylesine yakıcı bir aşkla severler ki, bu aşklarını ifade edemeyecek olurlarsa, hasta olurlar.

Son derece yüksek potansiyelli bir enerjiye sahip olan bu kızlar, duygularını da son derece enerjik bir biçimde ifade ederler. Hem de hemen her konuda...

Öfkeleri, sevinçleri, aşkları çok yoğundur. Kızdıkları zaman karşılarında durabilmek pek kolay değildir. Volkanik dağların alev püskürmesi gibi, öfkelerini püstürtürler. Hem de o anda hiçbir şey düşünmeden. Yakıp yıkacaklarını akıllarına bile getirmeden. Ve sonra sakinleşirler. Öfkeleri durulur. Ve az önceki öfke kusan kişiden eser bile kalmaz. Tamamen unutmuşcasına bambaşka konulara yönelir. Üstelik arkasına dönüp baktıkları da pek görülmemiştir. Ayrıca, baksa bile bıraktığı yıkıntılardan çok fazla etkileneceğini de beklemeyin. Üstelik bunların sebebinin kendisi olduğunu bile düşünmeyecektir. Düşünse bile üzerinde durmayacaktır.

O daima haklıdır. İyi ki, öyle yapmıştır. Zaten başka türlü olabilmesi mümkün değildir. Çünkü, riyakar değildir. İçinden nasıl geliyorsa, öyle davranır. O sırada ne hissediyorsa, ortaya koyar. Gizli kapaklı oyunlardan ve imalardan anlamaz ve hoşlanmaz.

Tıpkı öfkelerini ortaya koydukları gibi aşklarını da ortaya koyarlar. Öylesine şiddetli ve öylesine yoğun yaşarlar ki, sanki başka birşey yokmuş sanırsınız. Ve bu doğrudur. Çünkü, o sırada bir Koç Kızı için gerçekten aşkından başka birşey yoktur.

Şayet bir Koç Kızı tarafından seviliyorsanız, onun sizi aldattığını aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Bir Koç Kızı sevmediği halde seviyormuş gibi görünmez. Çünkü kendisi herşeyin üstündedir ve her ne yapıyorsa, istediği için, kendisi için yapıyordur.

Tabii onun size aşık olduğunu düşünerek aklınıza estiği gibi davranmaya kalkışacak olursanız, aşkının ne kadar devam edeceğini kendisi de bilemez.

Koç Kızları aşkları için herşeyi yapabilirler. Çünkü, bütün varlığıyla severler. Ancak, onların üzerinde baskı kurmaya ve özgürlüklerini elinden almaya kalkışacak olursanız, size olan aşkı yavaş yavaş azalacaktır.

Unutmayın ki, o bir liderdir. Hiçbir şey yapmasa, dernek faaliyetlerinde bulunacaktır. Okul aile birliğinden tutun da çeşitli hayır kurumlarından mistik gurupların içinde yer almaya kadar farklı faaliyetlerde bulunabilir. Spor yapabilir, çeşitli turnuvalarda boy gösterebilir. Gezi organizasyonları düzenleyebilir. Ve siz, onu bütün bu faaliyetlerden mahrum etmeye kalkışacak olursanız, belki başlangıçta sizin isteklerinize boyun eğermiş gibi yapabilir fakat, onu haraketsiz bırakmak demek öldürmeye eş değerdir. O da bunu bilir ve ölmeye hiç niyeti yoktur. Kendisini öldürmek yerine içindeki aşkı öldürmeyi tercih edecektir. Üstelik, Koç Kızları'nın aşk potansiyelleri yüksek olduğu için bir başka aşkı bulması da zor olmayacaktır. Zodyakta birden fazla aşık olabilme potansiyeline en fazla sahip olanlar Koçlar arasından çıkar.






 








Yazarın Tüm Yazıları