Yağmur durdu Marsel durmadı

Avustralya Açık’ta mücadele eden milli tenisçimiz, yağmur nedeniyle bir gün sonraya sarkan maçta Fransız Sebastien Grosjean’i yenip 2. tura çıktı.

Haberin Devamı

ANLAŞILAN o ki, 31 Ocak’a kadar ekran başında sabahlamaya devam edeceğiz. Her ne kadar saati ters olsa da Avustralya Açık’ı izlemek, diğer turnuvalardan daha çok keyif veriyor. Bu sene sıkça yağan yağmurların maç erteletmesi nedeniyle bize Wimbledon’u hatırlatan şampiyonada, Türkiye adına çok güzel bir olay yaşandı...
Tek erkeklerde mücadele eden Marsel İlhan, yağmur nedeniyle bir gün sonraya sarkan karşılaşmada, Sebastien Grosjean’i 6-4, 6-3 ve 7-5’lik setlerle 3-0 yenerek 2. tura çıktı.
Yağmur yüzünden ertelenen maçlar tenisçileri farklı etkiler. Yağmurdan önce maçı yönlendiren ve sayılarda ileride olan sporcu, yağmur sonrası soyunma odasından korta döndüğünde eski performansını gösteremeyebilir. Veya tam tersi olur; kaybetmekte olan sporcu o bekleme süresinde uyanır ve maçı kazanır.
Molalar hiç etkilemedi
Marsel İlhan ile Sebastien Grosjean arasındaki 1. tur maçında iki kez yağmur molası verildi. Ancak bu molalar Marsel’i hiç etkilemedi. Karşılaşmaya nasıl başladıysa öyle devam edip, rakibini set vermeden yendi.
Bütün tenisçiler için turnuvalarda, özellikle de Grand Slam’lerde ilk maç çok önemlidir. Şampiyonanın yapıldığı yer, iklim koşulları, kort, kısacası her şey yeni olduğu için ilk karşılaşmada gerçek performansını gösteremeyebilirsin.
 Maç oynadıkça kendi ritmini bulur, havaya girersin. Marsel’in dünkü karşılaşma öncesi en büyük avantajı, ana tabloya çıkana dek üç maç oynamasıydı. Grosjean ise hiç maç yapmamıştı. Dahası, 15 yıldır profesyonel kortlarda raket sallayan çok tecrübeli bir isim olmasına rağmen, Marsel’i hiç tanımıyordu. Zaten bu da Marsel’in en büyük avantajı oldu.

Haberin Devamı

8 milyon $’lık devi yıktı

AVUSTRALYA Açık’ta Marsel İlhan’a yenilerek elenen Sebastien Grosjean, son derece tecrübeli bir isim. 15 yıldır profesyonel kortlarda boy gösteren 32 yaşındaki tenisçi, katıldığı turnuvalardan 8 milyon dolar para ödülü kazandı. Bir ara dünya sıralamasında 4 numaraya yükselen Grosjean, 2001’de Avustralya Açık’ta yarı final oynadı.

20 sıra birden atladı

SEBASTIEN Grosjean karşısında aldığı galibiyet, turnuva öncesi dünya sıralamasında 154 numara olan Marsel İlhan’ı en az 20 basamak yükseltecek. Marsel, ilk  turu geçtiği için 19 bin 400 dolar (26 bin TL) para ödülü kazandı.

Haberin Devamı

Soderling havlu attı

98. Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda, tek erkeklerin 8 numaralı seribaşı Robin Soderling, İspanyol Marcel Granollers’e 5-7, 2-6, 6-4, 6-4 ve 6-2’lik setlerle 3-2 yenilerek elendi. Roger Federer, Novak Djokoviç, Nikolay Davydenko, Serena ve Venus Williams kardeşler ile Jelena Jankoviç ise ilk turu geçti.

 

Yazarın Tüm Yazıları