Savunmanın zaferi

BASKETBOLDA, savunma ve hücum, 1 numaradan başlar. Oyun kurucunun savunmada göstereceği direnç ve hücumdaki iyi organizasyonu diğer oyunculara hemen yansır.

Dünkü maçta Kerem inançlı bir savunma yapıp, hücumda da Kambala ve Brown'u iyi toplarla besleyince, Efes zoru kolaya çevirdi. İlk maçta 8 sayıyla mağlup olduğu rakibini farklı bir şekilde yenerek, ilk 3 için önemli bir avantaj elde etti.

Oyuncu kalitesi yönünden Cibona'nın çok üstünde olan Efes Pilsen, bu üstünlüğünü sahaya yansıtınca, maça gelen 5 binin üzerindeki seyirci zevkli bir karşılaşma izledi.

Brown ve Kambala

Bu maçta lacivert beyazlıların skor gücünü her zaman olduğu gibi Brown ve Kambala yüklenirken, kenardan gelen Golemaç, Alper ve Ömer galibiyette pay sahibi oldular. Ayrıca Oktay Mahmudi'nin de hakkını yememek lazım. Son haftalarda takımına aşıladığı savunma direnci ve iyi oyun kurgusu bu maçta üst düzeye çıktı. İkinci periyottaki sert savunmasıyla maçı koparan Efes Pilsen'in tüm maç boyunca bu anlayışını bozmadan oyununu sürdürmesi, ayrıca takdir edilmesi gereken bir noktaydı.
Yazarın Tüm Yazıları