Efes'e yakışır

ABDİ İpekçi Salonu'nda muhteşem bir seyirci topluluğu vardı. Böyle inanılmaz bir ortamda, Efes Pilsen, CSKA Moskova’yı 2 sayı farkla yenerek Final-Four yolunda dev bir adım attı.

İki takımda savunma ağırlıklı bir oyun koyarken Lacivert beyazlılar, CSKA önünde ilk 3 periyot mükemmel bir basketbol sergilediler. Özellikle savunmada CSKA'nın skorerleri Alexander, Songaila, Papoloukas'a sayı imkanı vermediler. Hücumda Markus Brown ve Granger Efes’i sırtladı. Markus’un maçtan önce söylediği gibi, kazanmak için savaşmak gerekiyordu. Efes Pilsen'de her oyuncu bu savaşı verdi.

Maçtan önce söylediğim gibi CSKA koçu Ivkoviç, Brown ve Kambala'ya özel önlem almıştı. Ancak Brown, kendisine yapılan tüm savunmaları aşarak 23 sayı kaydetti. Ancak Kambala rakibin uzunları arasında eridi gitti. Efes Pilsen'in bu maçta sürpriz çıkışını Granger yaptı. Uzun süredir suskun olan bu oyuncu, CSKA önünde 22 sayı, 11 ribaundluk bir performans sergiledi ve maçın kahramanı oldu. Efes bu maçı daha farklı kazanabilirdi, ama ribaundda büyük sorun yaşadı. CSKA neredeyse tüm hücumlarını, ofansif ribaundlarla 2-3 kez tekrarlıyarak maça ortak olmayı başardı.

Yunanlı hakem...

Maçın dönüm noktası Efes Pilsen 15 sayı farka ulaştığında Yunan hakemin tertemiz bloğa faul çalmasıydı. Bu dakikadan itibaren toparlanan Rus takımı, Efes'ten daha iyi savunma yaparak farkı kapattı ve özellikle Alexander ile bulduğu sayılarla rakibine yetişti. Son saniyelerde Alper'in inanılmaz üçlüğüne CSKA 2 faul atışıyla cevap verince Efes 2 sayıyla maçı kazandı. Bu sonuç Efes'e Rusya'daki rövanşta belki yetmeyebilir, ama grubun anahtar maçı, CSKA'nın deplasmanda oynayacağı Cibona karşılaşması. Cibona'nın evinde alacağı bir CSKA galibiyeti, Efes'in ekmeğine yağ sürecek. Çünkü bu galibiyet Efes Pilsen'i otomatikman Final-Four'a taşıyacak.
Yazarın Tüm Yazıları