Üçlük yarışması

BEŞİKTAŞ, kendi sahasında Galatasaray önünde hiçbir varlık gösteremedi.

Geçen yılın beraber oynamış, birbirine kenetlenmiş kadrosunun, bu yıl yabancı oyuncularla takviye edilip, şampiyonluğa oynayacağı düşünülürken, siyah beyazlıların performansında (geçen seneye oranla) inanılmaz bir düşüş var. Sezona yabancısız başlayan Beşiktaş, Galatasaray maçında kadrosuna dahil ettiği (4 numaralı pozisyonda oynayan) Robert ile takım oyununu sahaya yansıtamayınca Cimbom'a boyun eğdi.

Robert iyi bir yabancı oyuncu. Ancak Beşiktaşlı dış oyuncular, maçı, üçlük atış yarışması haline soktular. Üstelik (25/5) bu atışlarda da başarılı olamadılar ve ribaundları da (44-31) rakibe kaptırdılar. Siyah beyazlıların maçı bu şekilde kazanamayacakları belliydi. Nitekim kazanamadılar da.

G.Saray iyi yolda

Galatasaray'a gelince... Ligin başlamasına kısa bir süre kala kurulan ve iyi bir organizasyona giden sarı kırmızılıların kadrosu, Efes Pilsen ve Ülker haricinde her takımı yenebilecek kapasitede. Antrenör Erman Kunter de bu oyuncuların hepsinden faydalanmasını biliyor. Dolayısıyla galibiyetler de arka arkaya geliyor (şanssız bir şekilde kaybettikleri Karşıyaka maçı hariç). Sarı kırmızılılar saha içindeki başarılı organizasyonlarını, özerkliğe kadar götürebilirlerse, ligi Efes ve Ülker ile birlikte zirvede bitirir.
Yazarın Tüm Yazıları