Organizasyon farkı

SON senelerde Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki basketbol maçlarında böyle bir fark olmadı.

Ben hatırlamıyorum. Fenerbahçe, kendi seyircisi önünde, rakibi karşısında hiçbir direnç gösteremedi. Sadece Yeni Zelandalı oyun kurucuları Dickel, Galatasaray'a tek başına kafa tutmaya çalıştı, o kadar. Fenerbahçe'nin en büyük eksiği pota dibindeki oyuncuların yetersiz oluşuydu. Bu bölgede görev yapan Zaza ile Zeki'nin gerek savunmada, gerekse hücumda hiçbir varlık gösterememeleri ve dışardan şutlarla sayıya ulaşma arzuları, kendi aleyhlerine 28 sayılık bir fark getirdi. Fenerbahçe açısından bir başka üzücü olay da, 2 bini aşkın taraftarının önünde böyle bir mağlubiyet almasıydı.

ARDA YILDIZLAŞTI

Galatasaray açısından maça baktığımızda ise idari ve teknik olarak iyi bir organizasyon gördük. Ligin başlamasına kısa bir süre kala kurulan bu takım, antrenörüyle, oyuncusuyla adeta 40 yıllık bir takım hüviyetindeydi. Oyuna giren çıkan herkes hiç surat asmadan antrenörleri Erman Kunter'in verdiği direktifleri harfiyen yerine getirirken, içlerinde Arda Vekiloğlu yıldızlaştı. Bu oyuncu, şans verildiği anda neler yapabileceğini herkese gösterdi. Arda'nın bu performansı Milli Takım açısından da çok önemli. Bir de Erman Kunter'in oyuna katkısı yüzde yüzdü. Yerinde müdaheleler yaparak, takımının sahadan farklı galip ayrılmasını sağladı.

Şimdi Galatasaraylı oyunculara düşen görev; bundan sonraki maçlar da aynı bu şekilde oynamak. Yenilgi de gelebilir ama, gördüğümüz kadarıyla Galatasaray, hem yönetim olarak hem teknik olarak iyi durumda.
Yazarın Tüm Yazıları