Biz de suçluyuz

İNSANLARI bir anda zirveye çıkarıp, bir anda da yerin dibine batırmakta üstümüze yok.

Örnek mi, son Ümit Davala olayı... Dünya Kupası'nda attığı gol nedeniyle birden kahraman ilan ettik. Sadece onu mu, İlhan'ı, Hasan'ı, tüm takımı. Hemen övgüler dizildi. İsimleri sokaklara verildi, anıtları yapıldı. Hatta, herbirine Devlet Üstün Hizmet Madalyası layık görüldü. Peki, Milli Takımımız bundan sonraki kupalarda şampiyon olursa verecek neyimiz kaldı?

Herkes, iyi günde millilerin üzerinden kendine bir rant sağladı. Şimdi Ümit, kavgacı olunca, her şey tersine döndü. Adı İzmir'de sokağa verilmişti, geri alındı. Devlet Üstün Hizmet Madalyası alan bir sporcu medya mensuplarınca protesto edildi. Bundan daha düşündürücü ve çelişki içeren bir şey olabilir mi?

Ümit'in yaptığı davranış sonrası, Milli Takıma niye çağırıldığı tartışıldı. G.Saray yönetiminden ceza beklendi. Bu da yanlış. Ümit, yargıda ceza görecekse onu ikinci kez cezalandırmanın mantığı ne kadar doğru olabilir.

İşin özü şu; toplum olarak bazı değerleri böyle cömert ve ucuz kullanırsak, daha çok Ümit Davala olayları yaşar, çok çelişkilere düşeriz. Suçlu Ümit ise, bunda bizim de payımız var.

Rekortmen Suarez

Futbolda
bugüne kadar ulusal takım formasını en çok giyen futbolcu Meksikalı Claudio Suarez. 34 yaşındaki Tigres UNL'de forma giyen defans oyuncusu, Meksika Takımı'nda 170 kez görev aldı. Suarez'i 165 kezle Suudi Arabistanlı Mohamed al-Deayea izliyor. 80 kez milli formamızı giyen Hakan Şükür ile 78 kez görev alan Tugay Kerimoğlu henüz ilk 100 arasında değil.

Seks sorgulaması...

ABD
'de ulusal gençlik spor organizasyonlarından Little League, bu sezon ilginç bir uygulama ile ilke imza attı.

Beyzbol Little League'e katılacak bütün menajer, coach ve gönüllülerin daha önce adlarının seks suçuna karışıp karışmadıkları kontrol edilecek. Organizasyon, Katolik Kilisesi'nde yaşanan seks skandalı sonrası gençlerin cinsel tacize açık olduğunu ifade ederek bu kararı aldığını açıkladı.

SAKATLIK Olajuwon'u bitirdi

12 kez NBA All-Star'a seçilen Nijeryalı pivot Hakeem Olajuwon, sakatlığı yüzünden basketbola veda ediyor. New York Post gazetesi, geçen sezon sakatlığı nedeniyle Toronto Raptors'ta verimli olamayan Olajuwon'un, takımının 2 Kasım'da Houston Rockets ile oynayacağı sezonun açılış maçında, ünlü pivotun basketbolu bıraktığını resmen açıklamayı planladığını yazdı. Toronto, sırtından sakatlığı bulunan 39 yaşındaki Olajuwon’u takımın hazırlık kampına da almadı. Olajuwon, 17 sezon formasını giydiği Houston'ın 1994 ve 95 sezonlarındaki ardarda şampiyonluğunda başrolü oynamıştı. NBA'in en iyi 50 oyuncusundan biri olan ünlü pivot, ligde tüm zamanların blok kralı (3740 blok) unvanını da elinde bulunduruyor.

Sampras hayatını yazacak ama...

Tenisi
bırakacağı spekülasyonları yapılan ABD'li Pete Sampras, otobiyografisini yazmaya hazırlanıyor. 14 Grand Slam şampiyonluğu ile tarihe geçen Sampras, kitabında özellikle vatandaşı Andre Agassi ve diğer rakipleriyle mücadelesinin perde arkasını anlatmayı planlıyor. Ancak yayın evleri, Sampras'ın kitabının John McEnroe'nunki ile yarışamayacağı görüşünde. Gerekçe ise, Sampras'ın yaşamının, McEnroe'nun uyuşturucu, Tatum O'Neil ile evliliği ve fantastik tenis kariyeri kadar ilgi çekici olmaması. ‘‘Sampras büyük bir tenisçi ama, başarılı bir kitap için bu gerekli değil’’ diyorlar.
Yazarın Tüm Yazıları