Veliaht

KUPA maçı kadroları merak edilir. Kimler dinlenecek, kimler şans bulacak. Verilen fırsat oyuncular tarafından iyi kullanılacak mı?

Fenerbahçe kalesinde Volkanlar yer değiştirmiş. Alex yok, veliahtı Özer sahada. Güiza’nın yokluğunda Semih ilk 11’de. Milli Gökhan’ın yerinde Bekir. Fenerbahçe orta sahasında Cristian ve Deniz.
Altay’ın ligdeki başarılı hocası Fuat Yaman, prensibi elden bırakmamış. Kupa maçlarında oynayan Soner, yine kalede. Isınırken iyi hissetmeyen Mehmet Budak’ın yerine sağ bekte Yüksel. Transferde adı ön plana çıkan isimler Musa Çağıran ve Burak ilk 11’de. Defansın göbeğini Yiğit ve Onur eritmeyecek. Altay’ın yabancıları izinli. Fenerbahçe’nin Alex ve sakat Güiza’nın dışındakileri sahada. Anlaşılan o ki Daum, kupayı da önemsiyor. Lugano ve Bilica’nın aşırı güveninden kaynaklanan birkaç pozisyonda Altay forvetleri son vuruşta ağlarla buluşamadı. Mehmet Topuz, sağ kanadın dinamik ismi. Özer, sahanın en iyisi. Attığı iki goldeki yaptığı gol vuruşu mükemmel.
Telaşsız oyun
ALTAY, süratli forvetleri Burak ve Cenk’le, çok çabuk atağa çıkabiliyor. Ancak geriden gelen adam olmadığı için atakta çoğalamıyor. Buna rağmen Burak, Fenerbahçe defansını oldukça zorladı. Fuleli ve hareketli bir oyuncu. Yeri Süper Lig. Orta sahanın genç ismi Musa Çağıran, ligdeki performansını bu maçta gösteremedi. Daha basit oynasa, transfer dedikodularının gözdesi olacak. Gereksiz top tutmak, Altay’a pahalıya mal oldu. Hatta çıkarken kaptırılan iki top, maçı bir anda 3-0 yaptı.
Mevcut futboluyla F.Bahçe, Altay’dan oldukça üstün. Ama Altay’ın genç oyuncuları tecrübe kazanınca Süper Lig takımlarını zorlayacak kapasiteye gelecekler. Biraz özgüven ve telaşsız oyun, Altay’ı Bank Asya’daki hedefine ulaştıracak...
Yazarın Tüm Yazıları