Valilik mi, Belediye mi yetkilidir

Ankara Valiliği yaklaşık bir yıl önce rent a car veya farklı ruhsatlar adıyla oto galeri işletenlerin ivedi olarak kapatılması için genelge yayınladı.

Haberin Devamı

Galeriler hani kapatılacaktı

Buna rağmen valiliğe on dakika uzaklık da bulunan Cebeci Soysal Sokak’ta henüz bunlardan hiç biri kapatılamadı. Gerçi valilik genelgesine gelinceye kadar oto galerileriyle ilgili şimdiye üç eski İçişleri Bakanının beş genelge yayınlamasına bir komisyon kararına ve aradan geçen yedi yıla rağmen değişen bir şey olmadı.
Haliyle Valilik genelgesinin hemen uygulanmasını beklemek haksızlık olur! Devlet büyüklerimizin ‘guguk devleti’ değil ‘hukuk devletiyiz, kabile devleti’ değiliz gibi söylemlerde bulunmalarına rağmen uygulamalarda hala ciddi sıkıntılar içindeyiz.
Söyleyecek başka bir şeyim yoktur.
Asım DEMİR

Malatyalı için çağrı

Ankara’da çeşitli sivil toplum örgütleri bir çağrı yapıyorlar:
“4,5 yıl boyunca çalıştığı İnşaat Mühendisleri Odası Genel Merkezi’nden keyfi gerekçelerle işten çıkarılan Cansel Malatyalı işini geri alabilmek için 20 Şubat 2012 tarihinden itibaren Ankara’da bulunan İMO binası önünde mesai saatleri içerisinde oturma eylemine başlamış; 17 Nisan 2012 tarihinden itibaren ise çadır açarak eylemini 24 saatlik oturma eylemine çevirmişti. 14 Eylül 2012 tarihinde ise eylemine süresiz açlık grevi ile devam etme kararı aldı. 228 gündür direnişini sürdüren ve 21 gündür açlık grevinde olan Cansel Malatyalı’ya destek vermek üzere dün oturma eylemi yaptık, bugün Ankara Milli Kütüphane konferans salonu önünde 12.30’da basın açıklaması yapacağız.”

Haberin Devamı

Minibüslerden şikayetçiyim

Keçiören Osmangazi-Sıhhiye minibüs şoförlerinden şikayetçiyim. Ankara merkeze 13-14 km uzaklıkta işime gelemiyorum. Minibüs şoförleri başına buyruk çalışıyorlar. 25 Eylül tarihinde 07.10’da minibüse bindim. 08.25’de Sıhhiye’ye gelebildim. 153’i ve Minibüsçüler Derneği’ni aradım gerekli başvurularımı yaptım; çözüm bulunsun diye.
Bugün (dün) durakta 1 saat 5 dakika bekledikten sonra minibüs geldi.
Ayrıca hattın 10 minibüsü varmış. 07.00-09.30 arasında Keçiören Gazino’dan son durağa 5 arabaları çıkıyormuş. Bu sorunu nasıl çözebiliriz?
Savaş ÇALIŞKAN

Antalya’nın almadığını Ankara niye alsın!

Haberin Devamı

ASKİ’den aldığınız suyun bedeline ek olarak, bir de ‘şube yolu bakım bedeli’ ödersiniz. Su alın almayın her ay aboneliğinize tahakkuk ettirirler. Ön ödemeli, kartlı abonelikte mesela, 10 ay su almadınız, 10 aylık ‘şube yolu bakım bedeli’ni ilk yüklemede tahsil ederler.
Antalya’da böyle bir uygulama olmadığını bir okur mektubundan öğrendik. Ankaralıların itirazlarına ASKİ, ‘tahsilatın yasal olduğunu’ söyleyen savunma yapar.
Belediyeler bu tür kesintilerde neden farklı davranır?
Antalya’nın almadığını Ankara neden alır? Bu bir anlayış farkıdır.
Ankara’da Melih Gökçek farkıdır. O ne derse doğrudur diyen belediye meclisinin aldığı kararlar neticesidir.
Uygulama ondan burada farklıdır. Yani tüketici vatandaşı korumayan, Antalya’nın tersi, hizmet verenin kârlılığını esas alan bir uygulamadır ve ne yazık ki denetleyen de yoktur!
M. ALTAY

Yazarın Tüm Yazıları