Uzlaşmaların olduğu bir gün

Bugün astrolojik açıdan önemli bir değişiklik meydana geliyor.

Merkür burç değiştiriyor ve akşam saatlerinde Terazi burcuna giriyor. Güzellik ve estetik konularına odaklanmak, sanatsal gösteriler düzenlemek, sergiler, galeriler ve sanatsal organizasyonlar açısından hareketli bir dönem. Ev içinde yeni düzenlemeler ve güzelleştirme çalışmalarının yapılacağını işaret eden gökyüzünün bu konumu farklı görüşe sahip kişilerin bir araya gelip uzlaşabileceğini gösteriyor.

Zamanı tahmin ederek gelişebilirsiniz

Daha önce sezgileri geliştirmek için dikkat ve iradenin öneminden bahsetmiş ve çeşitli yöntemler önermiştim. Bu kez zamanı tahmin etmeye yönelik bir çalışma öneriyorum. Bu uygulama dikkatinizi geliştirirken aynı zamanda içsel zamanınızı anlamanıza yardımcı olacak. Sadece küçük bir deftere ihtiyacınız var.

İlk önce içinde bulunduğunuz zamanı belirleyin. Yani şu an saat kaç?

Sonra zamanı merak ettiğiniz an kolunuzdaki veya herhangi bir noktada bulunan saate bakmak yerine saatin kaç olduğunu tahmin etmeye çalışın.

Bunun için sadece bir an gözlerinizi kapatmanız yeterli. Bazen gözleriniz kapalıyken bir saat kadranı zihninizde belirebilir ve saatin kaç olduğunu görebilirsiniz. Veya içinizden saatin kaç olduğu yükselir. Hiçbir görüntü ve benzeri bir şey olmadan saatin kaç olduğunu bilirsiniz.

Dikkatinizi zamana yöneltin ve aklınızda ilk uyanan algıyı unutmadan, hemen saatinize bakın ve kaç dakikalık bir fark olduğunu anlamaya çalışın.

Bu noktada dikkat edilmesi gereken iki önemli husus var. Birincisi içinizden yükselen, zihninizde beliren ilk tahmin. Mesela aklınıza ilk gelen saat 11:30 ise başka tahminler yapmaktan kaçınmalısınız.

İkinci önemli husus ise, tahmininizle gerçek saat arasındaki farkı tespit ettikten sonra ‘Neden yanıldığınızı’ düşünmeyin. Ve bunu anlamaya çalışmayın. Sadece tahmininizdeki yanılgı payını defterinize not etmeye çalışın.

Bir süre sonra içsel zaman duygunuzun şaşırtıcı ölçüde geliştiğini anlayacaksınız. Bu metodu uygulamaya başladığınız ilk anlarda yanılgı payınız büyük olabilir. Ne kadar sık uygularsanız, o kadar kısa süre içinde algılamanız hatasız olmaya başlayacaktır.

Saat tahminlerini tam isabetle doğru tespit ettiğinizi anladığınız zaman, içsel zaman algılamanız gelişmiş demektir. Bundan sonra dikkatinizi bu kez telefon ve kapı ziline yöneltebilirsiniz.

Telefon çalmaya başladığı sırada bir an gözlerinizi kapatın ve kendinize sorun; ‘Kim telefon ediyor?’

Aklınıza gelen ilk ismin dışında başka bir şey düşünmeden telefonu kaldırın. Yoksa, telefonun ucundaki kişi çaldırmaktan bıkıp telefonu kapatabilir. Bunu bir oyun haline getirdiğiniz zaman hem eğlenceli, hem de geliştirici bir çalışma ortaya çıkacak.
Yazarın Tüm Yazıları