Universal Ege Sağlık’tan kansız bıçaksız ameliyat

Haberin Devamı

Halk arasında “kapalı, kansız, bıçaksız ameliyat” olarak da bilinen laparoskopik yöntemle yapılan ameliyatlar, hastaların kısa sürede ayağa kalkması sağlıyor. Universal Ege Sağlık Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü ekibi tarafından, bu alanda bir ‘referans hastane’ olma yolunda önemli operasyonlar yapılıyor. Kapalı ameliyatlar, kadın hastalıklarının tedavilerinde uygulanabiliyor. Jinekolojik operasyonların tamamına yakınının kapalı yöntemle yapılabildiğine dikkati çeken Prof. Dr. Fatih Şendağ, “Laparoskopik yöntem, yaralar çok kısa sürede iyileştiği ve ameliyatın ertesi günü ayağa kalkılabildiği için hastalar tarafından daha çok tercih ediliyor. Özellikle çalışan kadınların iş yerinden uzun süre izin almalarına gerek kalmayacağı için büyük konfor sunan bu ameliyatlar, uzun süre iş gücü kaybını en aza indiriyor” dedi.

Haberin Devamı

Enfeksiyon riskini azaltıyorUniversal Ege Sağlık’tan kansız bıçaksız ameliyat
Prof. Dr. Fatih Şendağ laparoskopik yöntemin göbek altında açılan milimetrik bir delikten girilerek uygulandığını belirterek, şu bilgileri verdi: “Ameliyat sonrası çok daha az ağrı oluyor, iz kalmıyor. Estetik açıdan kadınlarımız açık ameliyat olanlara göre daha mutlu oluyor. Laparoskopi genelde hastanede yatış bile gerektirmiyor ya da en fazla bir gece yatma ihtiyacı olabiliyor. Enfeksiyon kapma riski azalıyor ve normal hayata dönüş süresi kısalıyor. Çoğu hastamız 3 - 4 gün içinde normal yaşamına dönüyor. Tüm bu avantajları nedeniyle bu ameliyat hem patron dostu, hem de kadın dostu diyebiliriz.”
Laparoskopinin bir diğer üstünlüğünün ise karın kesisine bağlı komplikasyonlardan (enfeksiyon, yara açılması ve fıtık) sakınılması olduğuna dikkati çeken Şendağ, “Birçok kadın hastalığının tedavisinde kullanılan kapalı yöntem, ameliyat sonrası kadınlarda oluşan kısırlık riskini de azaltmaktadır” dedi.
Universal Ege Sağlık Hastanesi’nin Kadın Hastalıkları ve Doğum ekibi; Op. Dr. Burak Zeybek, Op. Dr. Alper Biler ve Op. Evrim Berberoğlu’ndan oluşuyor.

Haberin Devamı

Ekol emin adımlarla üniversite yolunda
AVRUPA’nın en büyük kulak burun boğaz hastanesini açarak dikkatleri üzerinde toplayan Dr. Mehmet Baz, Çiğli’ye 150 yataklı kadın doğum hastanesi yapacak. Mehmet Baz, “Şu andaki hedefim üniversite. Bu işin onuru  bu. Üniversiteyi açarak yaptığımız işleri taçlandırmak istiyoruz. Üniversite de Çiğli’de olacak. Ancak, hedefim önce kadın doğum ve çocuk hastanesi ile tüp bebek merkezi. Avrupa’nın en büyük kulak burun boğaz hastanesini Türkiye ve İzmir’e kazandırdık. Günde 600 hasta bakılıp, 40 civarında ameliyat yapılıyor. Ekol Göz Merkezi’ni hizmete açtık, ağız ve diş sağlığında hizmetimiz var” dedi.

Gastrik by pass ile 4 ayda 45 kilo verdi
ÖZEL Tınaztepe Hastanesi’nde gastrik by pass yöntemi ile 27 yaşındaki ameliyathane hemşiresi Derya Çelik 4 ayda 157 kilodan 112 kiloya indi. Çelik, iki yıl içinde 35 kilo daha verip 80’leri görmek istiyor.
Özel Tınaztepe Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hidayet Çatal, yöntemi şöyle anlattı: “Bugüne kadar 35 kişiye uygulandığımız gastrik by pass kalıcı bir yöntem. Midemiz toplamda 1 - 1.5 litredir. Biz onu gastrik by passla 20 cc’ye getiriyor, kalan bölüme ince bağırsağın bir bölümünü bağlayarak mideyi küçültüyoruz. Hasta çabuk doyuyor. Yöntem altın standart olarak geçiyor, kilo vermeme gibi bir şey yok. Ameliyat üç saat sürüyor” dedi. Operasyondan sonra yemek alışkanlığının değiştiğini söyleyen Çelik de, “Nöroloji kliniğinde bir yakınım için sıra beklerken, küçük bir çocuğun bana bakıp ‘oha’ demesi bu ameliyata karar vermemde etkili oldu” diye konuştu.

Yazarın Tüm Yazıları