Ulusal değer

BÜYÜKLER Türkiye Tenis Birinciliği geçtiğimiz hafta Ankara Tenis Kulübü kapalı kortlarında oynandı.

Haberin Devamı

Millî maçlardan sonra ulusal anlamda en değerli etkinlik olan Türkiye Birinciliği ilk kez 1926 yılında (kaynak; Tenis Dünyası) yapıldı. 87 yıllık maziye sahip olan bu turnuvaya katılabilmek ve ülke şampiyonu olabilmek her tenisçiye nasıp olmuyor. Eskiden fazla turnuva yoktu. Türkiye Birinciliğine katılmak bir ayrıcalıktı Ülkenin gerçekten en iyi tenisçileri ilk turdan itibaren kıyasıya mücadele ederlerdi.
Türk Tenisi artık milyonlarca dolarlık bir sanayii haline geldi. Yüzlerce turnuva organize ediliyor, binlerce kişi tenis oynuyor...Tenisimiz her ne kadar amatörlükten profesyonelliğe doğru yol alsa da tenis tarihimizi unutmamalı ve ulusal değerlerimizi günümüzün şartlarına uygun hale getirmeleyez. Ankara’daki Türkiye Birinciliği günümüzün şartlarına uygun değildi!

Haberin Devamı

Çağla ve Pemra yoktu

Kadınlar kategorisinde ana tabloda oynayan 32 tenisçiden 9’u henüz 13-14 yaşlarında. Çağla, Pemra ve diğer iyi kadın tenisçiler yoktu. Kimi başka ülkede turnuvada puan ve para ödülü kovalıyor, kimi ise yeni sezona hazırlık yapıyor. Bu oyunculara Türkiye Birinciliği’nde dünya klasmanına puan verilemeyeceğine göre, katılmalarını sağlayabilmek için tek seçenek var; günümüzün şartlarına uygun para ödülü koymak. Belki Marsel İlhan da katılır. İki sene önce Turkcell bu turnuvaya sponsor olmuştu hareketlilik vardı. Geçen sene Federasyon para ödülü koydu. Bu sene ödül yoktu. Maçları TRT yayınlayabilirdi. Ayrıca diğer ülkelerin de yaptığı gibi ulusal birinciliğini bundan sonraki yıllarda açık kortlarda, örneğin ağustosta oynatılması; tanıtım açısından ise Anadolu da organize edilmesi verimli olur. Türkiye Birinciliğini biraz daha sahiplenelim.
Türkiye Birinciliği: Tek Erkekler Birincisi: Tuna Altuna, ikincisi: Anıl Yüksel. Tek Kadınlar Birincisi: İpek Soylu, ikincisi: Gülben Güldaş. Çift Erkekler Birincisi: Barış Ergüden-Anıl Yüksel, ikincisi: Sarp Ağabigün-Ergun Zorlu. Çift Kadınlar Birincisi: İpek-İrem Soylu, ikincisi: Cemre Anıl-Talya Köken.

Yazarın Tüm Yazıları