Ulus’a makyaj şart olmuş

DÜN bir iş vesilesiyle Ulus’a gitmiştim. Tarihi yapıların fotoğrafını çekmek için makinamı da yanıma almıştım.

Haberin Devamı

Rüzgarlı, Meydan, Anafartalar gezerken pek çok yapının harabe ve viran şekilde işlevini, önemini ve tılsımını yitirdiğini görmek bir Ankara sevdalısı olarak beni derinden üzdü.
Halbuki bu yapılar restore edilse her biri başkent için birer vitrin, birer Cumhuriyet Müzesi!
Özellikle Anafartalar Caddesi’nden Ankara Kalesi’ne giden yol ve yol üzerindeki mekanlara çeki düzen verilmesini önemli buluyorum. Çünkü tur otobüslerinin geçtiği, yerli ve yabancı turistlerin izlenimlerini etkileyen bu bölgenin revizyonu ve restorasyonu Ankara’nın turizm çıtasının yükselmesi için bence önemli bir proje olur. Yapısından kaldırımına, yolundan tabelalarına kadar bir bütün oluşturması ve tarihi yansıtması gereken Ulus bölgesine, belediyenin yanında özellikle civardaki esnafların ve büro sahiplerinin destek vermesi gerekmektedir. Örneğin tabela kirliliğini önlemeleri ve dükkan önlerini temiz tutmaları  önem teşkil etmektedir.
Amacım: Başkent’teki duyarlılık davamda yetkililerden çok Ankaralıları uyarmaktır. Eğer bizler Ankaralılar olarak tarihi değerlerimize ve Ankaramıza sahip çıkarsak yetkililer de daha etkin hizmet verecektir. Şunu unutmayın:  Eğer Ankaralının gündeminde Ankara olmazsa, problemler olduğu gibi kalır!
Osman ERCAN

Haberin Devamı

Çayyolu beton ormanları

ÇAYYOLU Meydan Park’tan Park Caddesi yönüne baktığımızda ağaçlarla dolu yemyeşil bir tepecik görüp mutlu olurduk. Bu mutluluk ve harika doğal görünüş hastane yapılacağı söylenen ve Park Caddesi’nin girişinde gereksiz bir yükseklikte yapılan hayalet bina ve Akıncıoğlu Sitesi’nin yapımı ile sona erdi.
Artık yeşil alan yerine tepeyi bile seçemediğiniz beton yapılar görüyorsunuz. Akıncıoğlu Sitesi, adından da anlaşılacağı üzere Atatürk Hatıra Ormanı’na adeta bir akın düzenleyerek yeşil dokunun böğrüne bir hançer gibi saplanmış. Tamam, evler-binalar yapılsın ama bunlar görsel kirliliğe neden olmasın. İnsanların güzel şeyleri görmeye ihtiyacı var, her yer ufku kapatan beton bloglar ile kaplanırsa stres kaçınılmaz.
Peki belediye nasıl veriyor bu ruhsatları, sadece kağıt üzerinde mi veriyorlar yoksa gelip görüyorlar mı doğayı nasıl bozduklarını, müteahhit ve mal sahipleri paradan başka şey düşünmezler mi ve son olarak bu çirkinlikleri oluşturan apartmanlardan daire alan insanlar bu betonlaşmayı adeta desteklediklerinin farkındalar mı? Lütfen toplum olarak seçici olalım, yeşil alanları bozup betonlaştıran zihniyetten daire almayalım, tepkimizi gösterelim. Yoksa yarın etrafımız iyice betonla kaplandığında ve sağlığımızı kaybettiğimizde şikayet etmeyelim.
Osman DROP

Yazarın Tüm Yazıları