Uçağa binen şişmana ’fıçı vergisi’

OBEZ olarak adlandırılan aşırı kilolularla ilgili son gelişmelerden haberiniz var mı?

Haberin Devamı

Bir ülkede, aşırı kilolu vatandaşlara "fıçı vergisi" getirilmesi tartışılırken bir başka ülkede de aşırı kilolular ülkeye sokulmuyorlar.

FIÇI VERGİSİ

Avustralya’da tartışılan ilginç bir öneri var.

Uçağa binenlerden, belli kilo sınırını aşan bagajları için, kilo başına para alınması olayında olduğu gibi, aşırı kilolu yolculardan da belli sınırı aşan kiloları için, kilo başına vergi alınması öneriliyor.

Daily Mail
Gazetesi’nde yer alan habere göre; Avustralyalı beslenme ve kilo kontrol uzmanı Dr.John Tickell, uçakların ilave yakıt maliyetini de düşünerek, obez uçak yolcularından "tubby tax" yani "fıçı vergisi" adı altında bir vergi alınmasını önerdi. Dr. Tickell’in bu konuda bir kilo sınırı belirlenmesine ilişkin önerisine, şu ana kadar yetkililerden bir yanıt gelmedi.

Tartışmaların diğer tarafı olan Obezler Derneği Başkanı Dr. Tim Gill ise, kilo sorunu olan yolcuları ayırıp seçmek yerine, uçaklara ekstradan birkaç geniş koltuk yerleştirilmesini önerdi.

Bakalım, "fıçı vergisi" çıkacak mı çıkmayacak mı?

Bu arada Daily Mail okurlarından gelen 72 yorumdan çoğunda "fıçı vergisi" destekleniyor. Bazı okurlar da kilosu az olanlar ile çocuklara "kilo indirimi" öneriyorlar...

ÜLKEYE GİRİŞ YASAĞI

Aşırı kilolularla ilgili bir başka gelişme de Yeni Zelanda’da... Ayrıntılarını geçen pazar Hürriyet’te okuduğunuz gibi, Yeni Zelandalı yetkililer, "ülkenin sağlık sistemine yük olacağı" gerekçesiyle, yeni evli ve aşırı kilolu Rowan Trezise’ye oturma izni vermemişler.

Kocasına yerleşim izni verilen Trezise, şu anda İngiltere’de. Yılbaşına kadar zayıflayabilirse, eşine kavuşabilecek.

Ülkeye yerleşme izni konusunda bir şey diyemem ama şişmanlardan "fıçı vergisi" alınma önerisini, Maliye Bakanımız duymasın!..

Bebekler nereden geliyor

ÇOCUK bahçesinde oynuyorlardı. Küçük Nursel "Bebekler dünyaya nasıl gelir?" sorusunu ortaya attı. Zengin çocuğu olduğu renk renk dantelli giysilerinden anlaşılan Nazlı;

"Annem, kardeşlerimi gül bahçemizde bulmuş"
dedi.

Giyimi ondan aşağı kalmayan Oya;

"Kardeşlerimi leylek getiriyor"
dedi, "Annem öyle söyledi."

Yoksul giyimli Ayşe;

"Biz yoksuluz"
dedi, "Bebekleri annem kendisi yapar!"(Teşekkürler

Reyhan YILDIZHAN)

Japonya’ya giderken dikkat

20 Kasım’dan itibaren Japonya’ya seyahat eden tüm yolcuların (Japon vatandaşları hariç), Japonya’ya giriş yaparken parmak izleri alınıyor ve fotoğrafları çekiliyor.

Ülkeye girişte beyan edilmesi gereken Embarkkation/Disembarkation kartları/formları da havaalanına varmadan doldurulup yetkililere verilecek.

Bu kartlarda; yanınızda nakit olarak kaç para bulunduğu soruluyor.

Şu soru da çok ilginç:

"Siz şimdi uyuşturucu madde, esrar, afyon bulundurmakta mısınız?"

Erkekler

Erkekler her şeyi o kadar "erkeklik meselesi" yaparlar ki, tavlada yenilseler, kendilerini yatakta başarısızlığa uğramış gibi hissederler.

Erkekler zaman konusunda o kadar bencildirler ki, kendi işleri varsa zamanın önemi yoktur, seni bekliyorlarsa zaman kıymetlidir.

Kadın ve erkek

Güçlü adamlar, çoğunlukla karılarının desteğiyle başarılı olurlar.

Güçlü kadınlar, kocalarına rağmen başarırlar.

L.Potter

Havayı geldiği gibi, rüzgarı estiği gibi, kadını da olduğu gibi kabul edin.

Alfred Mussed

Kadın her şeyi affeder ama asla unutmaz.

Konfüçyüs

Aynı ağaç

TEMEL’le Fadime yeni evliymiş. Temel her sabah dağın eteğindeki kasabaya inip gazete alıyormuş. Birkaç ay sonra bıkmış. Fadime’ye; "Bundan sonra gazetelerimi her gün sen alacaksın Fadime" demiş.

Birkaç ay sonra, Fadime de her sabah o kadar yol yürümekten bıkmış ve çözüm yolu olarak bir gidişte 7 tane gazete almaya ve her sabah birini vermeye karar vermiş. İlk altı gün Temel’in hiç tepkisi olmamış. Yedinci gün, Temel, Fadime’ye dönmüş ve; "Fadime, dünyada ne kadar çok salak adam var, aynı adam aynı ağaca aynı arabayla 7 gündür çarpayi" demiş...

(Teşekkürler Prof.Dr.Metin TAŞ)

Baş ağrısı

ADAM
gece yarısı karısını uyandırır:

- Sevgilim, aspirinin...

- Ama başım ağrımıyor ki...

- Harika!..

(Teşekkürler Cem Gobel)

Hangisi

TEMEL kahvede işe başlar. Müşterilerden biri seslenir:

- Temel, bize üç çay, biri açık olsun.

Temel:

- Hangisi?

Aradığım kız

İLK yemeğe çıkışımızda cep telefonu çaldı. Elini çantasına attı. Kurcaladı, kurcaladı. Telefon uzun uzun çalmaya devam ediyordu. Bir türlü bulamadı. Sonra o güzel cümle döküldü dudaklarından:

"Evde mi bıraktım acaba?"

Onun tam aradığım kız olduğuna karar verdim.

(Teşekkürler Nur EKESAN)

Erkek-top ve kadın

Soru: Bir erkekle top arasında ne fark vardır?

Yanıt: Hiçbir fark yoktur. Kadınlar, her ikisiyle de oynayabilirler.

Haberin Devamı

Günün Sözü

Boş teneke çok tıngırdar.

Türk Atasözü

Yazarın Tüm Yazıları