Üç kardeş görev başında

Güral Sapanca Otel, geçtiğimiz ay hizmete girdi. Otelin sahibi Gülsüm-Nafi Güral çiftinin üç kızı da bu otelde işbaşı yaptı.

Sema Hanım, bazen tezgahın arkasına geçip müşterilerine kendi elleriyle hazırladığı Türk kahvelerini ikram ediyor. Hediye Güral, misafirlerini kapıda karşılıyor ve dönüş yolculuklarında onlara yine kapıya kadar eşlik ediyor. En küçük kardeş Gülden Güral ise gün boyu bir yerden diğerine koşturup, hiçbir hata ile karşılaşılmaması için denetleme yapıyor. Tabii bu çabaların karşılığı da alınıyor. Daha kapılarını açalı çok kısa bir süre olmasına rağmen otel dolup taşmaya başladı. Merkezin geçtiğimiz haftaki ziyaretçileri arasında Nafi Güral’ın dünürü, Anadolu Üniversitesi Rektörü Fevzi Sürmeli de vardı. Sema Güral’ın kayınpederi olan Fevzi Bey, yaptığı kısa turun ardından "Otele hayran kaldım, ellerinize sağlık" diyerek Güral ailesini kutladı.

Çeşme’ye gidenlere Roma tatili bedava

Sheraton Çeşme’nin ayrıcalıklarına bir yenisi daha eklendi. Otel, 1 Haziran-23 Eylül tarihleri arasında pazar günü girişli en az 5 gecelik rezervasyon yaptıran herkese, 1 Kasım-3 Mayıs 2009 tarihleri arasında Sheraton Roma’da 2 gece 3 gün tatil hediye ediyor. Sheraton Çeşme, bu özel hediye için Alitalia ile de işbirliği yaptı. Roma’da konaklamanın yanı sıra Alitalia ile İstanbul-Roma gidiş dönüş uçak bileti de Sheraton Çeşme’nin hediyesi...

Başkan yardımcısı açılışa geliyor

Jo Malone, Harvey Nichols’tan sonra Nişantaşı’nda, Abdi İpekçi Caddesi’nde hizmete girdi. İlk mağazasını 14 yıl önce Londra’da açan, Türkiye’ye Estee Lauder’ın Türkiye mümessili Elca Kozmetik tarafından getirilen Jo Malone’un Nişantaşı mağazasının açılışı nedeniyle yarın saat 19.00’da bir kokteyl verilecek. Marka müdürü Ebru Karaçam, kokteyl sırasında Jo Malone’un banyo, vücut ve ev için tasarlanmış koku koleksiyonlarının tanıtılacağını, ayrıca markanın Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkan Yardımcısı Anne-Marie Fuster’in de davete katılacağını açıkladı.

Sosyete Tatlıses’le halay çekti

Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı’nın Şişli’de yaptırdığı hastaneye destek amacıyla önceki akşam Çırağan Sarayı’nda bir yardım balosu düzenlendi. Gecede konuşma yapan Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gündüz Gedikoğlu, "Vakfa gösterilen ilgiden mutluluk duyuyorum. Umarım sizlerin sayesinde bu ilgi daha da artacak" dedi.

İbrahim Tatlıses’in ücret almadan sahneye çıktığı geceye İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul Valisi Muammer Güler’in eşi Neval Güler ve eski bakanlardan Hayri Kozakçıoğlu’nun da arasında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Tatlıses konseri sırasında davul çalmaya başlayınca, tanınmış simalar masalarından kalkıp, Sevgi Gedikoğlu’nun başı çektiği halay grubunu oluşturdu.

50’nci sayı heyecanı

Alarko’ya bağlı Hillside Leisure Group’un 1995 yılından bu yana yayın organı olan Hillsider Magazine, renkli yaşam tarzlarını işleyen bir dergi. Dergi, geçtiğimiz günlerde 50’nci sayısını okurlarına ulaştırdı. Genel Yayın Koordinatörlüğü’nü Edip İlkbahar’ın, Yazı İşleri Müdürlüğü’nü ise Özlem Gökbel’in yaptığı dergi, dört kıtada tam 17 ülkeye ulaşıyor.

Yeni rota belirlendi

Sosyetemizin lüks tekneleriyle koylarına demirlediği, yaz aylarını masmavi sularında geçirdiği Göcek, Swissotel gibi bir markanın hizmet anlayışıyla tanıştı. Swissotel Göcek Marina&Resort, geçtiğimiz hafta hizmete girdi. Birbirinden güzel koyları, irili ufaklı adaları ve tertemiz suları ile Türkiye’nin cennet koylarından biri olan Göcek’te açılan Swissotel Göcek Marina&Resort, misafirlerine muhteşem bir tatil alternatifi sunuyor. Otelin büyüleyici deniz, dağ ve bahçe manzaralı toplam 57 odası var. Mutfağında ise dünya, Akdeniz ve Türk mutfaklarının en leziz örnekleri hazırlanıyor.

Al Jamal yaz sezonunu açtı

Al Jamal, yaz sezonunun açılmasıyla birlikte Boğaz manzaralı yeni adresine taşındı. "1001 Gece Masalları’nda anlatılan görkemli saraylar kadar davetkár ve gizemli" olarak lanse edilen Al Jamal Teras, herkesi kendi masalını yaşamaya davet ediyor. Türkçe, Arapça, İngilizce ve Fransızca şarkıların çalındığı mekanda, masalsı atmosferi çok özel dansöz şovları tamamlıyor. Çapamarka’nın şefleri Gazi ve Bilal Ateş’in mutfakta olduğu Al Jamal Teras, Taşkışla Cad. No:13 Maçka adresinde, yani Balkon15’in eski yerinde hizmet veriyor.

Denemekte fayda var

Türkiye’de kreatif mutfağın öncülerinden Casita, şimdi de müşterilerin tescilli tatlarından Pampa’yı sunuyor. Dilimli ızgara bonfile üzerine Pampa sos ile hazırlanan, içeriği sebze ağırlıklı olduğundan tarzı Cafe de Paris’ye benzeyen Pampa; bol patates kızartması ile servis ediliyor. Yolunuz Nişantaşı, Etiler, Şaşkınbakkal veya Bodrum’daki Casita’lardan birine düşerse, bir deneyin derim...
Yazarın Tüm Yazıları