Türkbank davası unutulmasın

TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin 3 Kasım seçimleri öncesi ne hallere düştüğünün en çarpıcı, en doğru resmi Türkbank rezaletinde yatar.

Türkbank olayı, siyasi yozlaşmanın özetidir.

Memleketi bildikleri gibi yönetenler, bugüne dek iki basit varsayıma sığınmışlardır:

1) Yapanın yanına kár kalır.

2) Milletin sosyal hafızası zayıftır. Nasıl olsa unuturlar.

Bugün ufak bir hatırlatma yapmak istiyorum.

* * *

Mesut Yılmaz,
Emniyet’in çetecilik iddiası ile Başbakanlığa yolladığı kozmik mektuba rağmen Türkbank ihalesini neden Korkmaz Yiğit’e verdiği sorusuna bugüne dek ‘Mektuplar kaybolmuştu’ diye cevap vermiştir.

Ancak, gazetelere göre TBMM Soruşturma Komisyonu’na geçen gün ifade veren ve Mesut Yılmaz’ın o dönem Özel Kalem Müdürü olan Sema Erdem, mektubun geldiğini ve ilgili makama iletildiğini ifade etmiştir.

İfade böyle ise belgeler Sema Erdem’i doğrulamaktadır.

Şöyle ki:

* * *

1) İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, 03.08.1998 tarihinde Yahya Gür, Bakan adına, Müsteşar imzasıyla; gereği için Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na, bilgi için Başbakanlık Makamına, Korkmaz Yiğit’in bazı organize suç liderleri (Alaattin Çakıcı) ile ilişki içerisinde olduğunu bildiriyor.

* * *

2) Bu yazıya rağmen Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Hazine’ye 04.08.1998 günü yazdığı yazıda, Korkmaz Yiğit’in banka ortağı olmasında bir mahsur bulunmadığını ve Türkbank ihalesini kazandığını, dolayısıyla bankanın kendisine devredilmesini istiyor.

084623 sayılı yazıda imza Gazi Erçel ve Aydın Esen’e ait. Gazi Erçel’e daha sonra Emniyet yazısı sorulduğunda, ‘Nasıl olsa Başbakan da (Mesut Yılmaz) biliyordu!’ dedi.

* * *

3) Mesut Yılmaz ise 22 Haziran 2000 tarihinde Meclis Soruşturma Komisyonu Raporu konusunda TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Emniyet’in Başbakan’a ihaleden önce (03.08.1998) yolladığı yazı hakkında;

‘Merkez Bankası’nca Emniyet’ten ihaleye katılan bazı kişilerle ilgili olarak istenen bilgi notunun Başbakanlığa da bilgi için iletildiğini ve fakat yazının kaybolduğu tarafıma intikal ettirilince konunun soruşturulması için için Teftiş Kurulu’na anında talimat verdim’ diyor.

* * *

4) Ancak Fikri Sağlar’ın, Korkmaz Yiğit’in organize suç örgütleri ile ilgili kasedini yayınlaması üzerine:

Hazine Bakanı Güneş Taner’in Başbakan Mesut Yılmaz’a yazdığı 70210 sayı ve 20.10.1998 tarihi ile Mesut Yılmaz’ın bizzat imzaladığı yazıda Türkbank’ı Korkmaz Yiğit’e veren ihalenin durdurulması isteniyor ve gerekçe olarak 03.08.1998 tarihli meşhur Emniyet Genel Müdürlüğü yazısı kullanılıyor!

* * *

Mesut Yılmaz
22.06.2000 tarihinde TBMM’de, ‘Emniyet yazısı kayıp’ diyor, ancak bu ifadeden tam 20 ay evvel (20.10.1998) hazırlanmış ve 03.08.1998 tarihli Emniyet’in uyarı mektubunu esas alan iptal yazısında bizzat kendisinin imzası var!!!!
Yazarın Tüm Yazıları