TRT,Spor kanalı açmalı

AVRUPA Futbol Şampiyonası’ndaki başarımız ve yaklaşan Beijing Olimpiyatları’na duyulan büyük ilgi nedeniyle artık TRT’nin de bağımsız bir spor kanalı kurması gerektiğine inanıyorum.

Ülkemizde amatör spor dalları gereken yayın ilgisini hiç almamaktadır. Futbol elbette popülerliği ve çok yüksek medya ilgisi ile pastanın en büyük kısmına sahiptir. Özellikle medya amatör spor branşlarına ve sporcularına muayyen bölümler dışında hiç ilgi göstermemektedir. Öyle ise bu görev TRT’nin yeni açacağı bir spor kanalıyla yerine getirmesi amatör sporlarımızın kalkınmasında büyük katkı sağlayacaktır.

Futbol yine pastanın önemli bir bölümünü alacak. Ama inanıyorum ki, futbolun yanı sıra üvey evlat muamelesi gören amatör sporlarımızın da düzeyli bir kontenjanı olacaktır. Böylece TRT kamu şemsiyesi altında bu ülkenin sporuna da büyük katkı sağlayacaktır. Özellikle Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan TRT’nin spor kanalı açmasında desteklerini bekliyoruz.

Bugünkü durumda hiçbir medya ilgisi ve desteği görmeden amatör sporlarımızın gelişip dünya ve Avrupa podyumlarına çıkması mümkün değil. Elbirliği ile bu konuda ciddi girişimlerde bulunmalıyız. Amatör sporcu motive edilmelidir. Zaten maddi desteği çok az olduğu bu spor branşlarına adının ve simasının medyada görüntülenmesi bile sporcuya müthiş destek ve moral verecektir. Ülkemizi yönetenlerden ve TRT’den bu girişimi bekliyoruz.

TÜRK Milli Futbol Takımı tarihinde hiç görülmemiş bir başarı kazandı Avrupa Futbol Şampiyonası’nda. Sadece aldığımız sonuçlarla değil, oynadığımız futbol, tempomuz, seyirci desteğimiz ve teknik kapasitemiz ile işte biz Avrupalıyız dedirdik kendimize.

Bu bir başlangıçtır. Fatih Terim’in bu aşamada teknik patronluğa devam etmesi gerekir. Şimdi sıra Dünya Kupası elemelerinde. Artık birlik ve beraberlik içinde olalım. Televizyonlarda ve yazılı basında sırf raiting kazanacağım düşüncesi ile bilimle, mantıkla ve bilgiyle ilgisi olmayan uçuk yorumlar yapmanın kimseye faydası olmaz.

Sanki düşman gibi teknik adamlara ve futbolculara saldırıyoruz. Kimse de sorumluluk hissi yok. Üstelik bu yorumları yapanların bir de kariyerlerine bakalım. Etik ve insani değerlerden mahrum, futbol oynarken her türlü rezaleti yapanlar şimdi ulema oldu. Gerçek spor yazarlarının ve medya yöneticileri artık dünyanın hiç bir ülkesinde olmayan bu kirli görünümü bir araya getirip düzeltmeleri gerekir.
Yazarın Tüm Yazıları