Trapattoni neden gelmez

F.BAHÇE'nin yeni teknik direktör arayışlarında gündeme gelen İtalya Milli Takımı'nın sorumlusu Giovanni Trapattoni, Türkiye'ye gelmez, gelemez.

Öncelikle Trapattoni, İtalya Milli Takımı'nı bırakamaz. Bugüne kadar İtalya Milli Takımı'nı çalıştıran hiçbir teknik direktör, başka bir kulüp takımının başına geçmek için istifa etmedi. Ayrıca Dünya Kupası'nda İtalya Milli Takımı'nın başında kötü günler geçiren ve başarısız bulunan Trapattoni'nin şimdi tek hedefi Gök mavilileri Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine götürebilmek.

BIRAKAMAZ

İtalya'nın durumu özellikle Azerbaycan Milli Takımı'nın şampiyonadan dışlanmasıyla daha da zorlaştı. Halen Galler'in ardından ikinci durumda bulunan İtalya'yı Trapattoni yüz üstü bırakmaz, bıraktırmazlar. Üç yıllık sözleşmesi olan Trapattoni'nin ayrıca Milli Takımı bırakması halinde yüklü tazminat ödemesi gerekli. Böyle bir durumda İtalyanlar ve özellikle medya Trapattoni'yi linç eder. Gelecekte ülkesinde iş bulamaz. Trapattoni'ye bu tür teklifler eski takımı Bayern Münih ve Barcelona'dan da geldi. Ancak kurt hoca Milli Takımı bırakamayacağını kendisine teklif getirenelere kibar bir şekilde anlatmıştı. Üç sezon önce Trapattoni, Fiorentina'yı çalıştırırıken yine Fenerbahçe'den bir teklif almış, o dönemde kendisiyle Floransa'da bizzat görüşmüştüm. Bana ‘‘Ne işim var Türkiye'de. Ancak turist olarak gider, nefis memleketinizde bol bol gezerim’’ demişti. İşte bu nedenlerle Trapattoni herkesin gözü önünde İtalya Milli Takımı'na sırtını dönüp büyük paralar karşılığında da olsa Fenerbahçe'ye gelmez, gelemez.
Yazarın Tüm Yazıları