Trabzonspor'u yaktılar

GÜZEL bir futbol gecesi izler miyiz diye az da olsa içimde bir his vardı ama Trabzonspor taraftarını anlamak güç...

Haberin Devamı

Yöneticin, futbolcun, teknik heyetin bu maçı bekliyor. Avrupa’da artık yoksun. Ligde istediğin yerde değilsin. Belki de yendiğin zaman şampiyon olmuş gibi sevineceğin bir rakibin gelmiş sahana... Lider... Yenersen, belki şampiyonluktan edeceksin. Moralini bozacaksın.
En azından kaptanın Onur’un ve Trabzonlu oyuncuların yalvarmasına, hakem Bülent Yıldırım’ın oynatmak için her türlü çabasına biraz hak verecektin...

Öfkeyle kalkan...

NE oldu şimdi? Sevmediğin Fenerbahçe’ye mi zarar verdin? Yoksa kendi takımına mı? 34 puan almışsın, 27’si sahanda... Daha ligde çok maçın var. Ama şimdi sahan kapanacak. Hükmen mağlup olacaksın. Atalarımız güzel söylemiş. Bu gece, o da oldu; ‘Öfkeyle kalktın, zararla oturdun’.
Hakem Yıldırım, maçı oynatmak için elinden geleni yaptı. Maçı en doğru zamanda tatil etti. Çünkü maçın oynanacak durumu kalmadı. Tatil kararında tamamen haklıydı.

Haberin Devamı

Anons geri dönsün

2008 yılında Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kaldırılan bir anons metni vardı. Hakem, sahada olaylar varsa birinci anonsu saha içinde yaptırır. Oyuna devam ederdi. Yine olaylar devam ederse, soyunma odasına gider, ikinci anonsu yaptırır, 10 dakika beklerdi. Takım yöneticileri dahil herkesle maçın oynatılabilmesi için görüşürdü.
Ve seyirci de, izleyen herkes de, maçın tatil olabileceği ihtimalini düşünmeye başlardı. Hakem tekrar sahaya çıkardı. Eğer olaylar yine devam ediyorsa, soyunma odasına girer, maçı tatil ederdi. Bu uygulama, hakemlerin elini rahatlatır. Herkese mesaj verir ve kanımca tekrar getirilmesi gerekir.

Yazarın Tüm Yazıları