Toprakla yakınlaşın

Emre lavantayı, nar ağacını, ayva ağacını, hurma ağacını, fesleğen/reyhan bitkilerini, naneyi, maydonozu, domatesin üzerinde henüz domates olmayan bitki halini tanıyor.

Yaprağı kokluyor, "Bu domates" diyor.

Geçen yaz koskoca bir tarlanın karşısında uzun, ince ve mor çiçekler görüp "Annneeeee birileri de buraya lavanta dikmiş baksana" demişti. "Dur sevelim onları" diye de eklemişti. O kadar seviyoruz biz doğayı çünkü...

Bugün bahar geliyor diyorum size. Kendinize de alın, çocuğunuzu da alın kürekleri, kazmaları. Verin eline tohumları, fidanları, hortumu, su kovalarını, fısfısları. Kirlensin, pislensin, eline yüzüne sürsün, çıplak ayakla gezip bassın, salyangoz görsün, böcek görsün, pis olsun.

Yüzü gözü kirlesin. Pislik içinde kalsın. Sarı balıkçı çizmeleri giysin sularken. Hortumu yanlış tutsun, kendisini de annesini de ıslatsın. Sonra her gün heyecan içinde beklesin, çıkan yeşilin ne önemli olduğunu, ne zor büyüdüğünü, ne özenle bakılması gerektiğini öğrensin. Deneyimlesin ki korusun. Tecrübe etsin ki değerini bilsin. Koparıp atmanın, yok etmenin kolay olan, büyütmenin, saklamanın, sakınmanın, ihmal etmemenin zor olan olduğunu bilsin.

Bir bitkiye verdiği özeni insanlara ve ilişkilere de vermenin gerektiğini öğrensin. İstikrarın önemli olduğunu da bilsin. Bir gün ihmal edersen, kötü davranırsan, ertesi gün o bitkinin ona küseceğini bilsin. Sevdiği şeylere özen göstermenin önemini, o bitkinin de dünya için ne kadar önemli olduğunu öğrensin.

İşte bu yüzden; toprakla yakınlaşın, yakınlaştırın!

Bitkileri, toprağı sevin ki çocuklarınız da sevsin, olur mu?

Bakın biz bu haldeydik geçen hafta sonu. Dere tepe gezdik, bir sürü tohum ve fide aldık. Bahçemizi bahara hazırladık. Üşüdük ama olsun, inanılmaz eğlendik.

Not 1: Bir bahçeye ihtiyacınız yok toprak ve bitkiler için; saksılar da, balkon da çözüm olur.

Not 2: Doğa size huzur verir, negatif elektriğinizi alır. Çocuğunuza huzur verir, sakinlik sağlar.

Doğayla iç içe bir hafta sonu diliyorum tüm annelere ve tüm çocuklara...

Sevgilerimle...

Atlayın arabanıza ve hafta sonunu Woodyville’de geçirin

Sessiz, huzurlu, sakin... İstanbul’un yoğun, yorucu ve stresli iş yaşamından, rutin alışkanlıklardan uzaklaşmak, kendinize tembellik ederek geçireceğiniz bir hafta sonu hediye etmek ve kendinizi doğanın dinlendirici kollarına bırakmak istiyorsunuz, fakat kentten uzun süre ayrılacak zaman bulamıyorsunuz. Endişelenmeyin! İstanbul’un hemen yanı başında oksijeni bol havası, temiz denizi, altın kumsalı, kolay ulaşımı ile Woodyville sizi bekliyor. Güzel bir havada denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz ya da rüzgarlı havalarda kayalara çarpan dalgaları ve güzel manzarayı seyre dalarsınız. Arabanıza atlayıp, bir-iki saat içinde bu dinlendirici mekanda keyif çıkarmaya başlayabilirsiniz. İyi tatiller...

Adres: Akçakese-Şile/İstanbul

Tel: (0216) 727 70 10


KG&CC Atlıspor Kulübü

Avrupa’nın sayılı büyük kulüpleri arasında gösterilen KG&CC Atlıspor Kulübü, ülkemizde bu sporun geniş kitlelere yayılmasına ve gelişmesine olanak sağlıyor. KG&CC, binicilerin, çeşitli dresaj ve engel atlama kupa ve yarışmalarında deneyim kazanmalarını teşvik ederek ve yeni başlayanlar için gelişim programları hazırlayarak binicilik sporuna hizmet ediyor. Binicilerin erken yaşta eğitime başlamaları gerektiği düşüncesiyle, Pony Club’a ve genç binicilerimize destek sağlanıyor. Çocukları bu sporla tanıştırmak çok keyifli bir deneyim olacak. Bu hafta sonu birkaç saat arabanızdan vazgeçip atlarla gezintiye çıkmaya ne dersiniz?

Adres: Kemer Golf & Country Club Tel: (0212) 239 70 10

Paskalya

kutlaması


Conrad İstanbul, yumurtaların gökkuşağının renklerine boyandığı, tavşanların çocukları neşelendirdiği ve özel çöreğinin tadıldığı Paskalya’yı, 8 Nisan günü Monet Restaurant’da "Paskalya Brunch"ı ile kutluyor. Bu geleneksel kutlamaların en önemli yanlarından biri kuşkusuz çocuklar olduğu için de Conrad-İstanbul, onların en sevdiği lezzetlerle dolu büfe ve Paskalya’nın olmazsa olmazı yumurta avı, çikolatadan tavşanlar, yumurtalarla süslü keyifli bir program hazırladı. 8 Nisan günü saat 11.30 -15.30 arasında Monet Restaurant’da Paskalya kutlamasında buluşmaya ne dersiniz?

Adres: Conrad İstanbul (0212) 227 30 00

Gymboree Play&Music

1976 yılında Amerika’da doğan ve bugün 30 ülkede 550’yi aşkın merkezde oyun grubu alanında faaliyet gösteren Gymboree Play&Music, 4. Levent ve Erenköy şubeleriyle çocuklarınıza ve sizlere ulaşmayı hedefliyor. Beyin gelişiminin yüzde 80’inin oluştuğu 0-5 yaş döneminde mutlu, kendine güvenli ve başarılı çocuklar yetiştirmek isteyen ebeveynlere yardımcı olmayı amaçlayan Gymboree, oyun, resim ve müzik dersleri, anne-çocuk jimnastiği, dünya ülkeleri, bebek dili ve mutlu bebek gibi çok sayıda ders sunuyor. Gymboree’de bu keyifli derslerin dışında doğum günü partileri de düzenleniyor.

4. Levent şubesi Tel: (0212) 282 76 66 Erenköy şubesi Tel: (0216) 363 85 18

Dolapdere Big Gang

Dolapdere Big Gang, yaklaşık üç yıl önce kurulan bir müzik grubu... Sekiz genç müzisyenden oluşan Dolapdere Big Gang’in eğlenceli müziği kısa sürede tüm Türkiye’yi sardı. Dünyaca ünlü pop ve rock parçalarını keman, klarnet, kanun, darbuka gibi klasik enstrümanlarla, farklı biçimde yorumlayan Dolapdere Big Gang’in bu güzel ve farklı albümü dinlemeye değer. Hafta sonu tatil yolunda arabada fıkır fıkır bir yolculuk yapmaya ne dersiniz?

Yakartop Yayıncılık Tel: (0212) 244 32 16

Doğum öncesi hayat Kanyon’da sergileniyor

Bir bebeğin hayata gözlerini açana kadar anne karnında geçirdiği inanılmaz değişimin hikayesi, ikiz, üçüz ve dördüz bebeklerin anne karnında el ele tutuşmaları, itişmeleri, oyunları ve öpüşmelerini görebileceğiniz 50 fotoğraftan oluşan sergi, ilk kez Türkiye’de gerçekleşiyor. National Geographic Channel’ın Anne Karnında belgesellerini kaçıranlar için de sergi alanının bir bölümü, belgesel izlemek isteyen ziyaretçilere kapatılmış durumda. 28 Nisan’a kadar Kanyon ana giriş kapısı dışında yer alacak sergiyi kaçırmayın derim...

"Çocuklar Ülkesi" Wenice ile Town Center’da

Tüm önceliklerini çocukların mutluluğuna veren Wenice Kids, bu konudaki çalışmalarına devam ediyor. Şimdi de Town Center ve Tiyatrometre işbirliği ile "Wenice Çocuk Tiyatrosu" sahnede. Emre Taştekin’in yazarlığını ve yönetmenliğini yaptığı oyun, hem çocukların okul hayatı ve güncel zamanda yaşadıklarına değinen öğretici oyunları hem de masalsı hikayeleriyle küçüklere heyecan verici bir gün yaşatacak.

Wenice Kids Tel: (0212) 637 82 80

Annelik ve

Bebek Bakımı


Annelik ve Bebek Bakımı, Elizabeth Fenwick’in hazırlamış olduğu, iki milyon ailenin başucu kitabı... Hem anne, hem büyükanne hem de çocuk sağlığı konularında uzmanlaşmış bir tıp yazarı olan Elizabeth Fenwick; gebelik, bebek bakımı ve çocuk sağlığı konularında uygulanabilir öneriler ve bilmeniz gereken her şeyi Annelik ve Bebek Bakımı kitabında anlatıyor. Rahat okunur, kolay bulunur sayfalarda, karşılaşabileceğiniz her soruna sağduyulu, güvenilir çözümler yer alıyor. 800’ü aşkın pırıl pırıl renkli fotoğrafla süslenmiş kitap 264 sayfa. Bu kitabı başucunuzdan eksik etmeyeceğinize eminiz.

ABC Yayın Grubu

Tel: (0212) 416 06 05
Yazarın Tüm Yazıları