Terim'in eseri

PORTEKİZ karşısındaki Milli Takım’ı anlayamadım. Ne yapmak istediler, neyi amaçladılar, ne yaptılar. Fatih Terim’in akıl almaz yanlışlıklarına teslim olduk, ilk maçımızda büyük hayal kırıklığı yaşadık.

Bu takımda santrfor yok. Nihat ileride tek başına. Zaten o da santrfor değil. Sağdan ve soldan geleceksin, orta yapacaksın. Peki, Nihat o rakip savunma içinden nasıl kafa vuracak o topa? Terim bunu hesaplayamıyor mu? Hem Nihat’ı orada harcıyor, hem de hücumdaki en güçlü silahından faydalanamıyor.

Topa hakim değiliz. Topu kullanamıyoruz. Dün gece bütün hakimiyet Portekiz’deydi. Topa onlar hakim oldu, onlar kullandı. Sonuçta da kazandılar. Futbolda hücum yapabilmen için top sende olacak. Dünkü tabloda bu var mıydı? Bir golleri geçerli sayılmadı, 3 topları direkten döndü iki tane de attılar ve Portekiz bizi yendi. Zaten yenemeseler büyük mucize olurdu.

Arda niçin kenarda

Adamlar sanki idman yapar gibi ellerini kollarını sallayarak oynadılar. Güle oynaya da galip geldiler. Büyük umutlarla oraya gidiyoruz, klipler, filmler çekiliyor. Takım sahaya böyle havalyı çıkıyor. Ama, tablo çok kötü. Milli Takım’ın bu kadar kötü oynama hakkı yok.

Böyle oynarsak, bu turnuvada hiç bir şey yapamadan eve döneriz. Rakibe çok fırsat veriyoruz. Dün gece doğru dürüst oynayan bir tek Kazım, biraz da görevini yapan Aurelio var. Gerisi yok. Bana göre Kazım’ın da bu takıma alınması büyük hata ama en iyisi o. Varın hesaplayın, Milli Takım’ı.

Arda gibi bir adam niçin kenarda oturur. İleriye top atacak, top yapacak, top kazanacak, topu kullanacak özellikleri var. Ama o yedek kulübesinde oturtuluyor. 1.65 boyundaki adamlarla ileriye gidiyoruz, havadan oynuyoruz.

Mehmet Topuz’un yüzüne bile bakmadı Fatih Terim. Ümit Karan’ı dünkü maçı evinde televizyon başında seyrettirdi. İkisi de dün Cenevre’de olmalıydı. Rakip oynadı, biz seyrettik. Fatih Terim’in bol rüzgar ve bol dolduruşlarla buraya getirdiği takımı ilk maçta sınıfta kaldı. Karambolde bir gol atıp, puan alsaydık iyi oynadık olacaktık.

İsviçre ve Çek Cumhuriyeti önünde böyle oynarsak sonumuz hüsran olur. Fatih Terim, dün geceden ders ve kalan maçlara düzgün bir takım çıkarmalı. Bu mantıkla bu anlayışla, üzülmeye mahkum oluruz.
Yazarın Tüm Yazıları