Tempoyu yakaladık

TED Fıratpen 8. Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası, tüm heyecanı ile devam ediyor. İpek Şenoğlu, turnuvanın birinci seribaşı, dünya sıralamasında 88. olan, İsrailli Tzibi Obziler’e 2-1 yenildi.

İpek, seyretmeye değer bu maçta kritik puanlarda hisleri ile değil de, soğuk kanlı ve profesyonelce oynasa hem ikinci tura çıkar, hem de Obziler ayarında tenisçileri yenebilir.

Pemra Özgen ise kazanması gereken bir maçı kaybetti. Pemra, dünya tenisinin orta seviyelerinde tutunmak istiyorsa sadece iyi tekniği ve oyun zekası yetmeyecek. Fizik-kondisyonu yanı sıra daha çok çalışması gerecek.

Çağla Büyükakçay kazandığı 2 maçta da oynadığı tempoyla batılı tenisçileri yakaladığını gösterdi. Çağla’nın fiziksel gücü yabancı oyunculardan aşağı kalmıyor. Milli tenisçimiz, kararlı, agresif ve file önünde puanları bitirmesi gerektiğine inanırsa, 250’nin arasına girebilir.

Eylül Benli daha 18 yaşında. Oyun tarzı, Çağla’nınkini andırıyor. Eğitimi ikinci plana atarak, cesaretli bir karar aldı. Sponsorlar için doğru bir yatırım. Ayrıca Milli Takım’a mutlaka alınması gerektiğini de düşünüyorum.

Tenisseverlere duyrulur... Çağla Büyükakçay, bugün Tzibi Obziler’e karşı, ana tablo ikinci tur maçını oynayacak. Bilgi: TED Kulübü, 0212 262 90 80
Yazarın Tüm Yazıları