Telekritik

Selim AKÇİN
Haberin Devamı

Misket mi rap mi?

İster gelen gideni aratır deyin ister beterin beteri, fark etmez. Sonunda işaret ettiğimiz şey aynı olacak. Adamlar bulmuşlar formülü. Bulmuşlar dediğime de bakmayın, arayıp da buldukları şey, diğer kanalların reyting getiren programları. Aynen kopya. İşte TGRT'de pazar günleri ekrana gelen Tele Kritik. Televoleler'in aynısı. Aynısı demek Televoleler'e haksızlık olacak. Dedik ya beterin beteri vardır diye, hemen küçük bir örnek. Nadide Sultan'ı almışlar, bilardo oynatıyorlar. Takım elbiseli ve kravatlı genç muhabir de yüzende yılışık bir ifadeyle ‘‘Istaka da yakıştı’’ diyor. Ailemizin muhafazakar kanalında, en düzeysizinden cinsel çağrışımlı espri yapmakta sakınca görmüyor.

Şimdi biz istediğimiz kadar bu sütunda bir şey yazalım. Onların bir kulağından girip öbür kulağından çıkacak ve eminim ‘‘eğer yazılıyorsa, eleştiriliyorsa iyi yoldasın oğlum’’lu sözler sarfedilecek. Kravatlı oğlumuzun da bu gazla neler yapabileceğini varın siz düşünün.

TGRT'yle başlamışken devam edelim. Olası ‘‘insafsızlık’’ serzenişlerine rağmen. TGRT haberlerinde sanıyorum bayram vesilesiyle, ‘‘Varoş ve Ankaralı Turgut’’ üzerine bir haber yapıldı. Haberi hazırlayan muhabir, -o da takım elbiseli ve kravatlıydı- şu anda cümleleri tam hatırlamıyorum ama aklımda kaldığı kadarıyla ‘‘tuhaf’’ bir bitiriş anonsu yaptı. Daha tuhafı anons sonrası mikrofonu kameramana verip Ankaralı Turgut'la misket oynamasıydı.

TGRT habercilerinin, Star'ın ‘‘aktif muhabir’’leriyle bir yarış halinde oldukları ortada. Ve benim gözlemim TGRT'ciler misketle bir adım öne geçtiler. Şimdi Starcılar'dan beklentim çiftetelli ya da rap'le öne geçmeleri.



Yazarın Tüm Yazıları