Telekritik

Selim AKÇİN
Haberin Devamı

İşi bilmek

Hamdi Alkan, işi biliyor. Bu işi bilmek reytingini de artırıyor gördüğüm kadarıyla. Güzel kızlar ve popüler isimler. Geçen sezon atv'den Star'a transfer olan Alkan, ‘‘Reyting Hamdi’’nin hemen her bölümüne kim gündemde ise onu konuk ediyor. Ünlüler de ‘Reyting Hamdi’’nin parodilerinde oyunculuk ‘‘yeteneklerini’’ sergileme fırsatı yakalıyor. Titreyerek şarkı söylemesiyle ünlü Azer Bülbül, Ham Çökelek Atilla Taş, boşandıktan sonra magazin sayfalarını süsleyen Ebru Şallı, aşklarıyla gündemden düşmeyen Demet Şener... Bakalım bu işi bilmenin lastiği ne zaman patlayacak.

Dün yazacaktım ama olmadı. Mehmet Tezkan ile Hakan Aygün'ün ‘‘Aslında Ne Oldu’’ programında kahvelerden yaptıkları canlı yayın tam bir zorlama. İzleyenler biliyor, bir stüdyo konukları var bir de tesadüfen seçilmiş ama tartışmadan haberdar insanların doldurduğu kahvedeki konuklar. Eğer herhangi bir kahveye ‘‘selamünaleyküm’’ deyip girilse bir ölçüde nabız tutulmuş olur. Yoksa Star'a çıkacağını bilen insanları ha kahvede konuşturmuşsun ha stüdyoya getirmişsin. Bu yalnızca enteresan bir fikir olarak kalır. Sanırım kaldı da.

Eskiden olsa hiçbir TV kanalı görmezdi, öbür kanallarda yaşanan önemli ya da sansasyon yaratacak bir olayı. Ama şimdi öyle değil. Gocunmadan söyleniyor her şey. Mesela Ali Kırca ve Kanal 7, üniversiteli öğrencilerin birbirini konuşturmadığı Kadir Çelik'in ‘‘Objektif’’ programını ertesi gün haberlerinde işlediler. Hem programın hem de kanalın adını vererek. Savaş Ay'ın programında Bülent Oran'ın bir kadın tarafından dövülmesini de Show Haber verdi. Yine gocunmadan yine isim vererek.

‘‘TV Magazin’’ ekimizde TRT'nin yılbaşı gecesi ‘‘Dans Gösterileri’’ adlı bir programı ekrana getirdiğini, çok beğendiğimizi yazmıştık. Ve tekrar yayınlanması umudumuzu da belirtmiştik. Yazımız üzerine TRT'nin basın ve halkla ilişkilerinden sorumlu Nalan Karsan aradı. TRT, bu dans gösterisini bayramda da ekrana getirecekmiş. İzleyemeyenlere duyurulur.



Yazarın Tüm Yazıları