iPhone 12 serisinin öne çıkan özellikleri

Apple'ın geçtiğimiz haftalarda Türkiye genelinde satışa sunduğu yeni iPhone modellerini bir yılı aşkın bir süredir bekliyorduk ve nihayet raflardaki yerini aldı. Peki yeni iPhone modelleri hangi özellikleriyle öne çıkıyor?

Haberin Devamı

Uzun yıllardır iPhone serilerini takip ediyorum. iPhone 3GS kullandığım ilk iPhone modeli ve o günden bu yana teknoloji sektörünün de hızlıca gelişmesiyle birlikte telefonlar evrim geçirdi. iPhone'lar da öyle. Özellikle iPhone X ile birlikte ekranın tamamen dokunmatik olması ve Home tuşunun kalkması yeni bir başlangıç oldu.

Şimdi ise iPhone 12 serisi geldi. 4 yeni iPhone modeliyle karşı karşıyayız: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max. Her model, kendi kitlesine hitap ediyor. Örneğin özellikle fotoğraf ve kamera konusunda daha profesyonel bir telefon arıyorsanız seçiminiz iPhone 12 Pro veya iPhone 12 Pro Max olmalı. Her iki telefon arasında bile kamera tarafında farklılık var.
iPhone 12 serisinin öne çıkan özellikleri
iPhone 12 mini: Dünyanın en küçük 5G'li telefonu

Haberin Devamı

5G; bu yıl çok konuşuldu, gelecek yıl daha da çok konuşulacak. iPhone 12 mini, Apple'ın yeni iPhone modelleri içinde en küçük olanı. En önemli özelliklerinden biri ise 5G desteğine sahip piyasadaki en küçük telefon olması. A14 Bionic işlemciden gücünü alan ve 4 Gbps'ye kadar hız vadeden 5G modülüyle gelen iPhone 12 mini, 5,4 inç büyüklüğünde bir çentikli ekrana sahip.

Eğer standart telefonların aksine daha küçük ekranlı bir telefon tercih ediyorsanız iPhone 12 mini'yi düşünebilirsiniz. Minik olması onu güçsüz yapmıyor ve abileri gibi A14 Bionic işlemci kullanıyor.
iPhone 12 serisinin öne çıkan özellikleri
iPhone 12

Phone 12 modeli, iPhone 11 ile kıyaslandığında daha küçük boyutlarla geliyor. 7.4 milimetrelik kalınlığı ve 164 gram ağırlığıyla selefi olarak nitelendirebileceğimiz modelden hem daha ince hem de daha hafif. iPhone 12, iPhone 11’e göre daha az renk seçeneğiyle geliyor, ancak geçen yıldan bildiğimiz çoğu renk korunuyor.

Telefonun kenarlarını saran alüminyum çerçeve arkada da cam tabakayla buluşuyor. Bu tabakanın parlak ve pürüzsüz bir yüzeyi var. Sol üst köşedeki kamera modülü ise mat yüzeyli bir camla kaplı.

Haberin Devamı

6.1 inçlik köşeden köşeye uzunluğa sahip ekranla gelen iPhone 12, yüzde 86’lık bir ekran-gövde oranı sunuyor. iPhone 12’de Apple A14 Bionic işlemci bulunuyor. 5nm mimarisine dayan bu işlemci 2 adet 3.1 GHz yüksek performans çekirdeği ve 4 adet 1.8 GHz verimlilik çekirdeği içeriyor.
iPhone 12 serisinin öne çıkan özellikleri
iPhone 12 Pro

Diğer modellere göre daha çok yakın durduğum iki iPhone modeli ise iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max. Malzeme kalitesiyle de ön plana çıkan iPhone 12 Pro modellerinin kenarında ayrıca paslanmaz çelik bir malzemeye de yer veriliyor. iPhone 12 Pro’nun paslanmaz çelik kenarları düşmelere karşı da telefona tam bir koruma sağlıyor.

Cihazın arka tarafında serinin önceki modelinde olduğu gibi 3 adet kamera sensörüne yer veren Apple, ayrıca bu yıl ilk defa bir iPhone modelinde LIDAR tarayıcı sensörüne de yer veriyor. LIDAR tarayıcı önemli bir nokta. LIDAR tarayıcı düşük ışıkta otomatik odaklanma ve çekim süresini geliştirme konusunda avantajları da beraberinde getiriyor. Bu telefonun en sevdiğim yanı bu oldu.
iPhone 12 serisinin öne çıkan özellikleri
iPhone 12 Pro Max

Haberin Devamı

iPhone 12 Pro ile birçok açıdan benzer özelliklere sahip. Dahili hafıza seçeneklerinden kullandığı işlemciye kadar aynı temelde olan iPhone 12 Pro Max, elbette Pro'ya göre daha büyük bir ekrana sahip. 6.7 inç'lik Super Retina XDR ekran, Pro Max modelini bir adım öne çıkarıyor.

Batarya ömrü de elbette boyutlara bağlı olarak daha uzun.

Tüm iPhone 12 modellerinde 12 MP çözünürlüğünde, f/2.2 diyafram açıklığına sahip bir ön kamera bulunuyor. Bu kamera ile 4K'ya kadar 24, 40 ve 60 FPS videolar kaydedilebiliyor.

Gördüğünüz gibi iPhone modelleri birbirine benziyor gibi görünse de aralarında pek çok fark var. Özellikle de Pro olan ve olmayan modeller arasındaki fark hayli büyük.

Yazarın Tüm Yazıları