Tek kişi yemeği 50 bin dolar, 2 haftalık kira 500 bin dolar

Manzara hep aynı. Marka modacıların özel tasarımı giysiler, ışıltılı takılar içinde kadınlar, yazlık smokinli erkekler bu kez de birarada.

Haberin Devamı

Düzineyle bahçıvanın günlerce şekillendirdiği bahçelerde erken gelenler şampanya kadehlerini kaldırıp yeni gelenleri selamlıyorlar. Yabancı sayılacak kimse yok aralarında, eski-yeni arkadaşlar var. Güleç yüzlü ev sahibi konuklarını "Hoşgeldiniz"le karşılıyor, aldığı yanıt "İyi akşamlar David" oluyor. Saçları usturayla kazılı, gözlükleri siyah camlı, takım elbiseli bir grup sürekli çevreyi gözlüyor. Özel koruma olduklarını söylemeye gerek yok. Ev sahibi ise kardeşiyle 50 milyar dolarlık servet sahibi yatırımcı David H. Koch.

Her dört yılda bir olduğu gibi, finans ve yatırım aleminin zirvesindekiler bu yıl da Hampton sayfiyesinde dostluk tazelediler. Amaç başkan seçiminde destekleyecekleri adaya para yardımında bulunmak. Para babaları F. Scott Fitzgerald’ın popüler kitabı "The Great Gatsby"deki karakterleri anımsatıyor. Fitzgerald milyarder klübündekiler için "Çok zenginler senden, benden farklıdır" tanımlamasını kullanıyor.

Haberin Devamı

Amerikalı zenginler Kasım seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti adayı Mitt Romney’e oy verecekler. Güzellik sanayi Revlon’un patronu Ron O. Perelman eski demokrat ABD Başkanı Bill Clinton kampanyasını desteklemesine rağmen bu kez demokrat Obama’ya destek vermeyecek. 180 derece dönüş yapan Perelman: "Romney çok eski dostum. Evimi açar mıyım diye sordular, ‘Memnuniyetle’ cevabını gönderdim. Mitt’in güçlü liderlik yapacağına eminim."

Obama’ya sırtını çeviren Perelman, geçen hafta Hampton’ların pırlantası lakaplı 40 odalı malikanesinde kendisi gibi milyarder dostlarını ağırladı. Müzik sanayi patronu, moda markası Sean John’ın sahibi P. Diddy, Hampton’lar davet zincirine Harlem’deki Apollo tiyatrosu yararına gece düzenleyerek katıldı.

Milyarder işadamı Koch’un Perelman’ınkine kıyasla mütevazı villasında bağış kampanyasının son partisinde 300’ü aşkın davetli kişi başına 50 bin dolar ödedi. İki saatlik yemek parası bir musluk tamircisinin yıllık net maaşının üstündeydi. Fitzgerald’ın benzetme yaptığı bazı süper zenginler Hampton davetleri sonrasında otel yerine malikane kiralamayı yeğlediler. Adı açıklanmayan bir milyarder South Hampton’da lüks bir malikaneyi iki haftalığına rekor sayılan 500 bin dolara kiraladı.

Haberin Devamı

Kampanyası için 3 milyon doları aşkın bağış toplanan Cumhuriyetçi Parti adayı Mitt Romney tüm davetlerde hazır bulundu. Kremanın kaymağı zenginlerin yakın dostları New York’a ilaveten Chicago, Los Angeles, Houston, Londra ve Paris’ten gibi şehirlerden bağış davetlerine katılmaya geldiler.

Peki, Cumhuriyetçilerin ‘zengin düşmanı’ diye karaladığı Barack Obama rakibi Romney milyonlarca dolar bağış toplarken ne yapıyor?

1998 seçimlerinde Steven Spielberg’in Hampton malikanesindeki davetinde Kim Bassinger, David Geffen, Alec Baldwin, Barbra Streisand gibi sinema ve eğlence alemi ünlüleri Clinton’a para yağdırdılar. Spielberg önümüzdeki Kasım seçimlerinde Demokrat Obama’ya bağış daveti için hazırlıklı olmadığını söyledi. Vogue dergisi baş editörü Anna Wintour West Village’de Sarah Jessica Parker’ın evinde, George Clooney Hollywood Hills’deki villasında yemekli gece düzenlediler. Obama’nın bu yemeklere katıldığı söyleniyor. Demokratların kampanya yönetiminin Cumhuriyetçilerden geri kalmamak için Hampton’da sonbahar öncesi kalabalık düzeyde Obama ile yardımcısı Biden’ın katılacakları bağış davetleri hazırlığına başladıkları bildiriliyor.

Yazarın Tüm Yazıları