TEK BİR HAYATTA, YÜZLERCE FARKLI HAYAT YAŞAMAK MUCİZE!

Yılan Hikayesi dizisinde canlandırdığı kötü karakter Kürşat rolüyle adını milyonlara duyuran Tunca Aydoğan’la; oyunculuk, kurucusu olduğu - oyunculuk dersleri vereceği Uniact Studio üzerine konuştuk.

Haberin Devamı

Milyonların sizi tanıması ‘Yılan Hikayesi’ dizisi ile oldu. Ardından birkaç dizide daha rol aldınız. Bugünlere geliş sürecinde yaptıklarınız neler?

 

Yılan Hikayesi’nin öncesi ve sonrası ayrımı var hayatımda. Öncesinde, konservatuarlı bir oyuncu olarak müzikal, tiyatro, televizyon zaten kariyerimde vardı. Sonrasında ise bir ilgi patlaması, Kürşat rolüyle anılmak ama öte yandan hep aynı tarz rol tekliflerini almak.

 

Aynı tarz roller oyuncuyu köreltiyor düşüncesiyle kabul etmediniz doğal olarak? /images/100/0x0/55eab794f018fbb8f8923500

 

Haberin Devamı

Evet, aynen dediğiniz gibi… Oyuncuyu körelten bu sebepten dolayı uzun bir süre gelen projelere soğuk bakmakla beraber, ilerleyen yıllarda ilginç bulduğum karakterler için kamera karşısına geçtim.

 

Sadece kamera karşısına geçmekle kalmadınız, başka işlere de imza attınız. Mesela senfoni orkestrasıyla yaptığınız show’lar, tiyatro…

 

Son yıllarda senfoni orkestralarıyla yaptığım komedi showlar, çocuk müzikali, Tiyatro Gaga bünyesinde yaptığım tiyatro çalışmaları ve dizilerle oyunculuk maceram devam ediyor.

 

OLUMSUZ BİR KARAKTERİ HAKKIYLA OYNAMAK ZOR!

 

Kötü bir karakteri canlandırarak adınızdan ve oyunculuğunuzdan söz ettirenlerdensiniz. Daha çok mu zorlar oyuncuyu, sıradan bir kişi yerine kötüyü canlandırmak?

 

İlk bakışta olumsuz bir karakteri hakkıyla oynamak tabii ki zordur. Ama aslında iyi ve kötü rol değil, çok boyutlu, iç çatışmaları yüksek ve dış dünyasını derinden etkileyen rolleri oynamak zordur.

 

Haberin Devamı

Neden?

 

Çünkü onu beslemek için, oyuncu olarak benliğinizden daha yüksek enerji çekmek ve donanımlarınızı daha fazla kullanmak zorunda kalırsınız.

 

TEK BİR HAYATTA, YÜZLERCE FARKLI HAYAT YAŞAMAK MUCİZE!

 

Oyunculuğun avantaj ve dezavantajları nelerdir?

 

Oyunculuk bence sadece avantaja sahiptir. Tek bir hayatta, yüzlerce farklı hayat, bir süreliğine de olsa yaşamak ve her birinin tecrübelerinden faydalanmak bu avantajın ötesinde bir mucizedir.

 

Şimdilerde güzel bir heyecan yaşıyorsunuz. ‘Uniact Studio’ adında oyunculuk okulu kurdunuz. Nasıl başladı bu macera?

 

Yol arkadaşlarım Amerikan Kültür Derneği Dil Okulları Taksim Şube kurucusu İnci Şener ve oyuncu Ece Güzel ve ders verecek eğitmenlerimizle beraber…

 

Haberin Devamı

AMACIMIZ ÖĞRENCİYİ YETKİN SANATSAL BAKIŞ AÇISINA ULAŞTIRMAK VE BİREYSEL RÖNESANSINI DA SAĞLAMAK!

 

Uniact Studio olarak amacınız oyunculuğa geniş bir perspektiften bakmanızın yanı sıra…

 

Amacımız okulda dünya standartlarında bir oyunculuk eğitiminin yanı sıra, öğrenciyi yetkin bir sanatsal bakış açısına ulaştıracak, bireysel rönesansını da sağlayacak bir anlayışı yerleştirmek. Tüm sanatlar hakkında bilgi sahibi olan, özgür düşünen, çağını anlayıp yorumlayabilecek ve yaratımlarını belli bir disiplin, özgünlük ve perspektifle gerçekleştiren sanatçıların yetiştiği bir iklim yaratmak.

 

Kimler eğitim verecek ‘Uniact Studio’da?

 

Celal Kadri Kınoğlu, Şebnem Sönmez, Gökçer Genç başta olmak üzere toplam 8 değerli eğitmenimiz…

Haberin Devamı

 

Uniact Studio, sadece oyunculuk eğitimi vermekle kalmayacak, kültürlerarası köprü görevi de görecek anladığım kadarıyla?

 

Aynen öyle. Uniact Studio’ kültürler arası bir köprü vazifesi de görerek, bu iklime katkı sağlayacağını düşündüğü yerli ve yabancı bilgi, kişi ve organizasyonu öğrencileriyle ve aynı zamanda ilgi duyan profesyonel sanatçılarla buluşturacak. Ayrıca kendi öğrenci ve sanatçısının yeteneklerini yurtdışında gösterebilmeleri için burs, yabancı dil desteği vererek onlara fırsatlar arayacak.

 

Uniact Studio’da oyunculuk dersleri dışında ne gibi dersler olacak?

 

Beden kullanımı ve dans, şan ve ses eğitimi, diksiyon, tiyatro ve sanat tarihi okul programımızın diğer ana dersleri. Buna ek olarak belli aralıklarla düzenlenecek olan yurtdışı ve yurtiçinden rol, makyaj, sahne dövüşü, kamera oyunculuğu, text ve karakter analizi, dekor - kostüm workshop’ları, konser, modern dans – bale müzikal – tiyatro – opera eser dinleme, izleme ve analiz etme kulüpleri, her tür sanat ürünlerinin ve tarzının incelendiği atölye ve söyleşiler tasarlanmaktadır.

Haberin Devamı

 

Bunlar da dolayısıyla solunan kültür – sanat atmosferini olumlu yönde etkileyecek.

 

Aynen… Uniact Studio, yaratıcı ekibiyle birlikte birçok şaşırtıcı prodüksiyon ve organizasyona da imza atacak. Türkiye ‘de yaşayan her bireyi çok önemsiyor ve onların soludukları kültür-sanat atmosferini kaliteli yönde etkilemeyi hedefliyoruz.

 

Dersler ne kadar süre devam edecek? Siz hangi konuda ders vereceksiniz?

 

Ön elemeyle girilen, 3 aylık toplamda 126 saati bulan oyunculuk okulu programımız var. Ayrıca değişik sürelere sahip ve herkese açık şan, diksiyon ve oyunculuk için sertifikalı kurslar yapılacak. Değerli eğitmenlerimize ek olarak bende oyunculuk derslerine gireceğim.

 

İLK YURTDIŞI BAĞLANTILI WORKSHOP’UMUZ NEW YORK İONİCA TİYATROSU’NUN KURUCUSU ANTHONY VİNCET BOVA’YLA!

 

İlk yurtdışı workshop’unuz da Anthony Vincet Bova vesilesiyle kurulacakmış duyduğumuza göre?

 

Evet… İlk yurtdışı bağlantımızı, Meltem Cumbul Stüdyo’nun katkılarıyla ünlü Hollywood oyuncu koçu Eric Morris’in New York resmi temsilcisi, aynı zamanda New York İonica Tiyatrosu’nun kurucusu ve sanatsal direktörü Anthony Vincet Bova’nın 3-9 Eylül 2012 tarihleri arasında yapacağı workshop vesilesiyle kuruyoruz.

 

OYUNCULUK, KENDİNİ DOĞALLIK VE GERÇEK DUYGULARDAN YARATIR!

 

Oyuncu adaylarına derslerde özellikle vurgulanacak şey nedir?

 

İçtenlik, disiplin ve çalışma. Oyunculuk bizzat insanı anlatması bakımından, kendini doğallık ve gerçek duygulardan yaratır. Öğrencinin kendini bu alana taşıması vurgusu önemlidir.

 

İlk yurtdışı workshop’unuz da Anthony Vincet Bova vesilesiyle kurulacakmış duyduğumuza göre?

 

Evet… İlk yurtdışı bağlantımızı, Meltem Cumbul Stüdyo’nun katkılarıyla ünlü Hollywood oyuncu koçu Eric Morris’in New York resmi temsilcisi, aynı zamanda New York İonica tiyatrosunun kurucusu ve sanatsal direktörü Anthony Vincet Bova’nın 3-9 Eylül 2012 tarihleri arasında yapacağı workshop vesilesiyle kuruyoruz.

 

Günümüz oyunculuklarına baktığınızda değerlendirmeleriniz ne yönde oluyor?

 

Sanatın her dalında olduğu gibi, bu ülkenin parlak yeteneklerini oyunculuk alanında da gururla izliyoruz. Başarının çok yükseldiği ve dünyada bizim sanatçılarımızın daha fazla yer almaya başladığı günleri göreceğiz.

 
TEK BİR HAYATTA, YÜZLERCE FARKLI HAYAT YAŞAMAK MUCİZE TEK BİR HAYATTA, YÜZLERCE FARKLI HAYAT YAŞAMAK MUCİZE

Yazarın Tüm Yazıları