TED Open 59 yaşında

DÜNYA erkek tenis turnuvalarının yarım asırdan fazla bir süredir Türkiye’deki temsilcisi TED Open Uluslararası İstanbul Turnuvası, 59. yaşına yarın basıyor.

Haberin Devamı

Akbank Private Banking'in ise TED Open ana sponsorluğu 7. yılına giriyor. Uluslararası Tenis Turnuvaları’nın yaşamını sürdürebilmesi, günümüzde ancak sponsor desteğiyle olabiliyor. Bu bakımdan önemli olan sponsorun bir turnuva için vereceği paranın miktarı değil desteğin devamlı olmasıdır. Akbank bu sürekliliği sağladı. Akbank Private Banking Genel Müdür yardımcısı ve aynı zamanda veteran tenisçisi olan Fikret Önder, turnuvanın her yıl istikrarlı bir şekilde geliştiğini ifade ederek, 59. turnuvanın tenisseverleri memnun edeceğini umduklarını söyledi.

Geleceğin yıldızları TED’de

Dünyada sayıları 150’ye yaklaşan Challenger serisi tenis etkinlikleri arasında ATP tarafından birinci seçilen TED Open’ın en büyük özelliği, yakın geleceğin yıldızlarının mücadele alanı oluşudur. Son 5-6 yılın TED Open turnuvalarına bakarsak, İstanbul’da raket sallamış olan birçok genç yeteneğin bugün dünya sıralamasında çok önemli yerlerde olduğunu görüyoruz. Örneğin, dünyada 4 numara Rus Nikolay Davydenko, 10 numara İngiliz Andy Murray, 12 numara Çek Tomas Berdych, dünya sıralamasında ilk 20’de olan Hırvat Mario Ancic, beğeni ile izlediğimiz tenisçilerdir.

Haberin Devamı

"Bunlar yakında dünya klasmanının zirvesinde yer alır" demenin zevkini şimdi çıkaran tenisseverlerimiz yeni yıldız adaylarını da aynı atmosfer içinde seyredip, yorumlayacaklar.

Santoro ve Schüttler

59. turnuvaya katılacaklara gelince... İlk 100’ün içinde olanlar var. Çoğunluk 100-200 arasında. Bence bu TED Open’da izlenmesi gereken en önemli tenisçi, teklerde 44., çiftlerde ise 7. sıradaki Fransız Fabrice Santoro. Ufak tefek fiziğinin dışında kullandığı teknik çok farklı. 34 yaşındaki Tahiti doğumlu Santoro, servis hariç, toplara iki elini birden kullanarak vuruyor. Santoro'nun en büyük özelliği topları rakibinin olmadığı alana yönlendirmesi ve böylece onları sürekli koşturması. Efsane tenisçi Pete Sampras, Santoro için, "Sihirbaz"lakabını kullanarak, "Santoro’ya karşı oynadığımda, kazanabilmek için yüzde 120 performans vermek mecburiyetindeydim" dedi.

Haberin Devamı

Turnuvanın bir diğer flaş ismi ise Alman Schüttler. Schüttler şu anda ATP sıralamasında 150. sırada. Ancak, 2004’te dünya sıralamasında 5’inciliğe yükselen Schüttler’in geçmiş günleri başarılarla dolu. Teklerde dört ATP şampiyonluğu var. 2003 yılında Avustralya Open’da Agassi ile oynadığı müthiş finali tenisseverler hala hatırlıyorlardır.

TED Open’a ana tablo tekler kategorisine WC (Wild Card=kontenjan) katılacak Türk tenisçisi Ergün Zorlu. Çiftlere WC’lar, Ergün Zorlu-Barış Ergüden ve Adem Özmeral-Orçun Seyrek’e verildi. Ön eleme tekler kategorisine katılan Türk tenisçilerimiz ise Barış Ergüden, Adem Özmeral, Orçun Seyrek, Tuna Altuna ve Gökay Çelik’ten oluşuyor.

Yazarın Tüm Yazıları