TED OPEN

TED OPEN turnuvası 57. defa tenisseverlerin karşısında. Yarım asırı çoktan geçen TED OPEN etkinliği sporda en önemli unsur sayılan süreklilik ilkesinin en güzel örneklerinden. Gelin, bu seneki TED OPEN’a şöyle bir göz atalım...

Öncelikle 32 kişilik ana tablodaki dört seribaşına kısaca değinelim.

Alman Philipp KOHLSCHREIBER dünya klasmanında (ATP) 78. sırada, solak. Ülkesinin Davis Cup takımında yer alan KOHLSCHREIBER, TED OPEN fikstürünün tepesinde. 2. seribaşı ise izleyicilerin de yakından tanıdığı 2004 TED OPEN finalisti İtalyan Daniele BRACCIALI. ATP sıralamasında 85. olan BRACCIALI bu sezon Manchester ve Surbiton turnuvalarında şampiyon oldu.

En renklisi Schuettler

Çek Cumhuriyeti’nden Jiri VANEK ise turnuvanın 3. seribaşısı. Güçlü servis ve süratli forhandlere sahip olan VANEK, ATP’de 96. sırada. Rainer SCHUETTLER 4. seribaşı. Bence Alman SCHUETTLER bu seneki TED OPEN’ın en renkli siması. 2003 Avustralya Open’da RODDICK, BLAKE, NALBANDIAN ve GROSJEAN gibi güçlü raketleri yenerek finale cıkmıştı. Bugüne kadar toplam 5 milyon dolar kazanan SCHUETTLER, 10 yıl önce profesyonel tenis hayatına daha yeni başlarken TED OPEN’a WILD CARD (KONTENJAN) kullanarak katılmıştı. Ancak ard arda gelen sakatlıklar nedeni ile ATP klasmanında 5. sıradan 98. sıraya geriledi. SCHUETTLER TED OPEN’a bir nevi vefa borcunu ödemek için mücadele edecek.

Wild Card doğru isimlere

Gelelim TED OPEN’da mücadele edecek Türk tenisçilerine... Bence TED yöneticileri WILD CARD haklarını TED OPEN’ı oynamaya gerçekten hak eden iki genç tenisçiye kullandılar. Biri, iki hafta önce başarılı maçlar oynayarak Türkiye Büyükler Ferdi Şampiyonu olan ve ayrıca DAVIS CUP takımında yer alan Barış ERGÜDEN. Diğeri ise uluslararası CEVANŞİR CUP ve 16 yaş Türkiye şampiyonalarında birinci olan Adem ÖZMERAL.

Gördüğüm kadarı ile TED OPEN’da kesin favori yok. Birçok tenisçinin dünya sıralaması ve teknik özellikleri birbirine yakın. Bu da maçların kıran kırana geçeceğinin en büyük göstergesi. Bu arada yazımın başında süreklilikten bahsetmişken TED OPEN’da üst üste 5 yıl ana sponsorluğunu üstlenen Akbank Private Banking’i de unutmamanız gerekir. TED OPEN ancak böyle istikrarlı sponsorlar sayesinde ayakta kalabilir.
Yazarın Tüm Yazıları