Tatil, sadece tatil

Aklım fikrim tatilde! Bir an önce oyumu kullanayım ve 23 Temmuz gelsin istiyorum.

Çünkü o zaman tatile çıkıyorum. Eğer siz de benim gibiyseniz, aklınızı çelmeme izin verin lütfen.

"Beden ve zihnin toplam sağlığı için önde gelen bir disiplin olan yoganın kelime anlamı ’kavuşmak, birleşmek’tir. Yoga, en az 5 bin yıldan bu yana bilinip, uygulanıyor. Düzenli yapıldığında bedenimizde genel bir esneklik, dirilik, canlılık sağlar, bağışıklık sistemimizi güçlendirir, psikolojik düzlemde irade güçlenmesi, odaklanabilme, sakinlik, farkındalığın artması, duygusal alanda da denge, istikrar, sükunet, sevgi ve şefkat duygularının gelişmesini sağlar. ’Yoga Tatili’nde ise tatilde yoga ile tanışıyor, tanışmışsak geliştiriyor, beden ve zihinlerimizi dinlendiriyor, arındırıyoruz. Sabah ve akşam saatlerindeki yoga uygulamaları dışında kalan zamanımızı sonsuz seçenekli bir Göcek tatiliyle değerlendiriyoruz"

Bu sözler, Ecoclub in Lycia’dan Münevver Eminoğlu’na ait. Eko turizm ve eko kültürün gelişmesi için çalışan Münevver Hanım ve eşi, sizi tatile davet ediyor.

Eğitmenler kimler?

Yogaya 1996 yılında Singapur’da Anne Nakhoda yönlendiriciliğinde başlayan Gülsüm Baydar, 2003’te Avusturalya Adelaide Wholistic Learning Center ve Sivananda Yoga Vedanta Merkezi’nden yoga eğitmenliği sertifikası aldı. Shandor Remete, Godfrey Deveraux gibi Iyengar stili eğitim veren tanınmış yoga eğitmenleriyle çeşitli atölyelere katılan Baydar, 2003’ten bu yana yoga eğitmenliği yapıyor.

Yogaya Ankara’da başlayan ve daha sonra Monika Munzinger’den yoga eğitmenliği kursları alan Attila Güllü, 2002’den bu yana eğitmenlik yapıyor. Eğitimini ünlü yoga eğitmeni Godfrey Deveraux’nun prensipleri üzerine yapılandıran ve 2003’te Hindistan’da Yoga ve Bhakti Yoga konusunda çalışan Güllü, Hatha Yoga (fiziksel yoga) eğitimi veriyor.

Atölye Tarihleri: 29 Temmuz-4 Ağustos

Bilgi için: info@ecoclubinlycia.com


Devapath’la özgür yaşamak

Tatil için ikinci önerim Bodrum’daki Karakaya Meditasyon Kampı. Kampta Alman asıllı bir tıp doktoru olan Devapath olacak. Fiziksel rahatsızlıkların, çoğu zaman psikolojik yaralardan kaynaklandığının farkına vararak, yaşamdaki dönüşümlere odaklı ve meditasyon kökenli terapi çalışmalarında uzmanlaşmış. Avrupa’daki pek çok tanınmış kişisel gelişim ve meditasyon merkezinin de yöneticiliğini yapan Devapath, pek çok uluslararası konferansta söz alıyor. Osho Pırlanta Nefes’in yaratıcısı ve Osho Uluslararası Nefes Enerji Okulu’nun direktörü. Koruyucu tıp, stres yönetimi, meditasyon temelli terapiler alanlarında bireysel seanslar, grup çalışmaları yapıyor ve bu programların eğitimlerini veriyor.

Tarih: 27-29 Temmuz
Yazarın Tüm Yazıları