Tatil hüsranı

TURİZM sezonu olmasına karşın, turistik bölgelerdeki inşaatların sürmesi büyük aksaklıklara ve tepkilere neden oluyor.

Yasal olarak inşaatları durdurma yetkileri bulunmadığını belirten belediye başkanları ise süren inşaatlara sadece 'durdurma çağrısı' yapabildiklerini söylüyor. Turistik bölgelerde inşaatlar büyük oranda tamamlansa da bazı bölgelerde hem karayolları ile belediyelerin hem de özel inşaatların sürdüğü gözleniyor. İzmir'e bir saat uzaklıktaki tatil beldesi Özdere de belediyenin yol inşaatının trafiği olumsuz etkilediği turistik beldelerden biri.

Neden beklediler

Özdere'den arayan okuyucumuz Güven Us, "Bu yaz mevsiminde dinlenmek ve tatil yapmak için Özdere Beldesi'ni seçen vatandaşlar, belediyenin yol yapım çalışmaları ve yasağa rağmen bazı özel binalarda tadilat çalışmalarının sürmesi nedeniyle hüsrana uğradılar. Ulaşım ve hijyen açısından büyük sıkıntı yaşanıyor. Belediyenin yol yapım çalışmalarını geçen sene ekim ayından bu tarafa sezonun açılışı olan temmuz ayı başına kadar neden beklettiği merak konusu. Özdere Belediyesi, beldede tatilini geçirmeye gelen ve devamlı oturan vatandaşlarımıza iki aylık bir tatil dönemi borçlu" diye konuştu.

İzmirli’nin ortak derdi susuzluk ve patlaklar

Karşıyaka 6111 Sokak'ta oturan Hüseyin Çelik adlı okuyucumuz, "İzmir'de su boruları en fazla patlayan bölgeyiz. İZSU yetkililerinden bu sokağın borularının tamamının değiştirilmesini talep ediyoruz" dedi. Boru patlakları yüzünden meydana gelen su kesintilerine dikkat çeken Güneş Tutar adlı okuyucumuz da "Peker Mahallesi'nde oturuyoruz. Sularımız 2 aydır sürekli kesiliyor. İZSU ekipleri 'Su hattınızda problem var' diyor. Oysa patlayan borulardan sular boşuna akıyor" diye konuştu.

Metro istasyonlarına klima yerleştirilsin

Üçyol, Konak, Çankaya ve Basmane'deki kapalı istasyonları kullanan İzmirliler, klimasız ortamda metroyu beklerken sıcak çilesi çekiyor. Gülen Türker adlı okuyucumuz, "Kapalı istasyonda dakikalarca bekleyen yolcu, metronun gelmesiyle serin bir ortama ani geçiş yapıyor. Bu durum özellikle bebek ve yaşlı yolcuların sağlığını tehdit ediyor. İşe gidiş ve dönüş saatlerinde artan yolcu sayısı nedeniyle istasyonlarda oluşan sıcaklık yolculuğumuzu tam anlamıyla işkenceye dönüştürüyor." diyerek, sorunun bir an önce çözümlenmesini istedi.

Katlı pazar yerine servislar artırılsın

KARŞIYAKA'daki katlı pazar yeri müşterilerinin ulaşım konusunda sıkıntı çektiğine dikkat çeken okuyucumuz Nergiz Güler, "Minibüs ve küçük otobüslerle yapılan servisler yeterli değil. Geçen hafta pazara gitmek için yarım saate yakın araç bekledim. Ancak gelen küçük otobüs ağzına kadar dolu. Belediye servisleri artırırsa sıkıntımız giderilir" dedi.

Yolumuz asfaltlansın

URLA-Güzelbahçe arasındaki Dadaşkent'te oturan İsmail Karamollaoğlu adlı okuyucumuz, "Kooperatif evlerimiz Kocadağ Mevkii'nde iki kısımdan oluşuyor. Otobanın kenarında olan kısma kadar yollarımız asfaltlandı. Ancak diğer kısımda kalan yerin yolu orman ve Çamlıköy sınırları içinde kalması nedeniyle Köydes Projesi kapsamına alındı. Bu yolun yapımı için orman idaresinden engeller çıkıyor. 3 kilometre uzunluğundaki yolun yapılması durumunda Urla, Karaburun ve Çeşmealtı'ndan Seferihisar ve Kuşadası'na giden vatandaşların yolu en az 20 kilometre kısalacaktır. Bu bölgede bulunan çiftçilere ulaşım kolaylığı sağlayacaktır. Herhangi bir orman yangını sırasında daha etkili müdahale edilebilecektir" diyerek, sıkıntı ve önerisini dile getirdi.
Yazarın Tüm Yazıları