Tarkan ciğerlerinden hasta

Emrullah Erdinç ve Önder Şuşuoğlu’nun yazdığı ‘Etiler Koğuşu 2’ ünlülerin uyuşturucu dosyalarını açarken, en gizli sırlarını da ortaya döküyor

Gazeteci Emrullah Erdinç ve Önder Şuşuoğlu’nun yazdığı, ‘Etiler Koğuşu 2’ adlı kitap Alfa Yayınları’ndan dün çıktı.
Daha önce de sanat ve sosyete dünyasının ünlü isimlerinin uyuşturucu bağlantılarını ve polis ifadelerini, hikayeleriyle birlikte yayımlayan gazeteciler bu kez, son yılların en çok konuşulan isimlerinin peşine düşmüş ve ortaya detaylı bir uyuşturucu haritası çıkmış...
Kitapta, Niran Ünsal ve Peker Açıkalın’ın uyuşturucu itiraflarının yanı sıra, uyuşturucu kullanmadığını iddia eden Hüsnü Şenlendirici de yer alıyor. Şenlendirici, jandarmadaki sorgusunda uyuşturucu kullandığını itiraf ediyor.
Deniz Seki ise uyuşturucu kullanmak bir yana, yanındakilere de temin ettiği için büyük sıkıntılar yaşıyor.
İbretlik öyküler bunlar...

SPOR KULÜBÜ İLE ANLAŞTI

Kitabın en çarpıcı yanıysa Tarkan...
Geçen yıl Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Tarkan hakkında, polis ifadesi olduğu iddia edilen onlarca bilgi sızdı dışarı. Oysa Tarkan’ın ‘Pişmanım’ sözleri dışında hiçbiri gerçeği yansıtmıyordu. Tarkan ne kokain kullanmış ne de ‘Bağımlıyım, tedavi olacağım’ demiş...
Açıksözlülüğüne vurgu yapılan Tarkan, esrar içtiğini itiraf etmiş ve şunları söylemiş: “İfademin başında da söylediğim gibi benim uyuşturucu bağımlılığım yoktur. Son zamanlarda işlerimin yoğunluğu nedeniyle dönem dönem içmişliğim olmuştur. Bu şekilde burada olmaktan dolayı üzgünüm. İçmiş olmaktan pişmanım.”
Kitabın en önemli ayrıntılarından biri, Tarkan’ın doktoruyla yaptığı konuşmaların teknik takibe takılan bölümünden ortaya çıkan hastalığı. Ciğerlerinden rahatsız olan ve doktorunun sigara bile içmesini yasakladığı sanatçı, kendisine ne büyük kötülük yaptığını da kabul ediyor ve bir daha esrar kullanmayacağını söylüyor.
Yakın çevresinin anlattığına göre, bu kitabın çıkmasını, içinde kendi adının geçmesini bile istemiyor Tarkan. Bu olay unutulsun istiyor, çünkü kendisini seven ve örnek alan gençler üzerinde olumsuz bir etki bırakacağını düşünüyor.
2008 yılında polis haftası nedeniyle polislerin hazırladığı “Sanatçı olmasaydım gençliği tehlikelerden korumak için polis olurdum” afişlerinde yer alan Tarkan, şimdi bir spor kulübünün sosyal sorumluluk projesine hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde Tarkan’ı, gençleri uyuşturucudan uzak tutmayı amaçlayan bir kampanyanın içinde ‘gönüllü olarak’ göreceğiz.

Kayseri sapığı için ‘koğuşa alın’ baskısı

Bir buçuk yıl önce bir bayram günü şeker istemek için kapısını çalan üç çocuğu vahşice öldüren Uğur Veli Gülışık kısa süre önce yakalandı ve Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Aynı dönemde meclis alt komisyonunda tartışılan ve hadım yasası olarak bilinen, cinsel suçlara ağır cezalar getirecek yasa teklifi de komisyondan geçti. Ancak AKP bu yasayı çıkarmayı seçim sonrasına öteledi.
Yasanın bir an evvel çıkmasıyla ilgili kamuoyu baskısıysa sürüyor. Özellikle internet forumlarında idam cezasının en azından bu tür suçlar için geri gelmesini isteyenlerin sayısı hiç de az değil.
Neyse, biz cezaevine dönelim. Gülışık hapishaneye girdiği gün, “Bir haftaya kalmaz intihar haberi gelir” diye konuşmuştuk kendi aramızda. Tuhaf bir mekanizma işliyor çünkü orada. Özellikle çocuk tecavüzcüleri ve katilleri gerçeklerle yüzleşiyor. Sapık katil, “Annem bile beni reddetti böyle yaşayamam” demiş, tek kişilik hücresindeki aynayı kırarak bileklerini kesmiş, ancak güvenlik kameralarından duruma uyanan gardiyanlar hücresine girerek Gülışık’ı ölümden kurtarmış.
Tek kişilik hücrede kalıyor Gülışık ve buradan çıkmasına kesinlikle müsaade edilmiyor. Hiçbir mahkumla temas kurdurulmuyor. Ziyaretçisi zaten yok... 24 saati kamerayla takip ediliyor.
Cezaevi yönetimiyse şaşkın çünkü Gülışık geldiğinden beri telefonları susmaz olmuş. Pek çok vatandaş arayıp, “Onu tek kişilik hücreden çıkartın, koğuşa alın” diye talepte bulunuyormuş. Hatta aynı isteği dile getiren mahkumlar da olmuş.
Sanırım mahkumlar da bu çocuk katili sapığı yakından görmek istiyor...
Yazarın Tüm Yazıları